-->

CARI APE TU?

Friday, November 28, 2014

#10 Liebster Award

 Salam 1 Malaysia ^_^

http://2.bp.blogspot.com/-gcYm7W2l-lY/Ueo7GNwF0qI/AAAAAAAAE30/MyOJLMyouaY/s1600/liebsterblogaward.jpg

Liebster Award yang ke-10 ditag oleh Kak Wana. Hohoho..tengah takde kerja ni boleh la jawab soalan Kak Wana sekejap..hehehe..

Soalan & Jawapan:

1. Karakter anda macamana?
-Pemalu & pendiam :)

2. Tabiat korang yang orang lain rasa pelik tapi bagi anda biasa-biasa saja? 
-Hmmm, apa erk? Suka makan garam kot..hoho

3. Bila kali terakhir korang shopping? Beli apa?
- Minggu lepas, Shopping Online dekat Zalora..hahaha..beli baju :)

4. Bila kali terakhir anda melancong? Di mana?
-Minggu lepas di MERSING 
*bolehlah dikira melancong walaupun pergi kenduri sebenarnya..hehehe

5. Jika diberi peluang untuk bertukar jadi 'seseorang', nak jadi siapa dan kenapa?
 -Rasa macam nak jadi Preity Zinta sekejap pun jadilah sebab dia cantik suka lesung pipt dia :)

 http://1.bp.blogspot.com/-SJZnD5HSIfw/US3ckFRM5GI/AAAAAAAAKKk/URI9QBWFZOI/s1600/Preity+Zinta+2.jpg
6. Mana lagi penting. Duit, ic atau hand phone?
-Bagi Cik Mimie semua penting..hehe..nak pilih semua boleh x?

7. Tiba-tiba anda tersesat di dalam hutan kemudian terjumpa simpang, yang satu jalan pergi ke rumah misteri yang nampak menyeramkan dan satu jalan lagi terus masuk ke dalam hutan yang dikatakan ada tombiruo(penunggu hutan). Anda pilih jalan yang mana? Kenapa?
-Extreme soalan dia, Cik Mimie pilih ikut jalan rumah misteri kot at least tak masuk hutan..lari sambil pejam mata..aci tak? *uik, seram soalan ni..hehehe

8. Jika ada modal berniaga, bisnes apa yang korang nak buat?
-Cik Mimie nak buat bisnes T-shirt Printing :)

9. Pernah nampak burung hantu secara 'real' tak?
-Ala lupa la, rasa macam pernah dekat Zoo..

10. Hadiah impian anda dalam hidup?
-Sebuah rumah 
*ada tak sesiapa yang nak bagi Cik Mimie? taknak mainan punya tau nak betul2..hehehehe

11. Pernah tak korang berkorban untuk orang lain semata-mata nak tengok dia bahagia dan anda pula menderita dalam diam?
-Pernah jer..biarlah rahsia..cewah!

 p/s : Selesai menjawab :) Salah silap harap dimaafi :)

16 comments:

  1. thanx cik mimie dah buat award ni..cik mimie memang baik budaknya..heheh :)

    memang pelik tu dik bila suka makan garam..jangan makan berlebihan..kang ada pula yang sakit :p

    preity zinta memang comel dengan lesung pipitnya..kak wana pun minat dengan dia.

    Haha..xtreme ke soalan no.7 tu..ahaks, tapi, beraninya cik mimie masuk rumah besar lagi menyeramkan tu..ntah2 vila nabila..err..akak pun takottt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama2 Kak Wana :) Kak Wana pun baik jugak sebab tag Cik Mimie..hehehe

      Heee, slalu kena marah ngan mak p x makan banyak juz amik secubit cm tu je..hehehe..

      Die comel kan? suka sangat kat dia :)

      hahaha...akak pun takut eh? hahahaha

      Delete
    2. haha..harus la takott..;p

      pstt..akak dah buat award dari cik mimie..jemput baca ta..tq dear..^_^

      Delete
    3. Yeeayyhh! nanti Cik Mimie terjah blog Kak Wana :)

      Delete
  2. amboi, nak jadi pretty zinta tuu. hehe. tapi betul la, cute kat lesung pipit dia. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala, dapat jadi sekejap pun xpela..hehe..suka tang lesung pipit dia tu :)

      Delete
  3. baru tahu cik mimie pemalu n pendiam. hoho.. sme la kite ;)
    makan garam? mmg pelik tuu..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeeaayhh..sep sikit Nanad :)
      heee, tak selalu tau, kekadang je :)

      Delete
  4. Rare gak ni makan garam. Macam makan coklat ke just amek secubit je? Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku juz makan secubit je, buat rasa2 macam tu..hahaha..xdela macam makan coklat..hahaha mau darah tinggi nanti oi.. :p

      Delete
  5. kalau impian CM nak rumah impian sis JM nk kahwin heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Doakan Sis JM cepat kawin dan dapat jodoh yang sesuai..amin :)

      Delete
  6. Hahaha adiah impian tak menahan.. nak jugak la rumah cm cik mimie..

    ReplyDelete
  7. Memang pelik suka makan garam..tak rasa masin ke mimie.

    ReplyDelete
  8. wah, Preity Zinta tu! hahaha. dia memang cantik. jealous! sobs.

    oh, nape nk wat Tshirt printing? hehehe. saje tanya. nnti kalau jadi, saya akan support cik Mimie. yeah!

    ReplyDelete

sila-sila lah meninggalkan jejak jari-jemari anda