-->

CARI APE TU?

Wednesday, December 31, 2014

Entry Penutup 2014

Salam 1 Malaysia ^_^

Hai U olls, tinggal beberapa jam je lagi kita nak menyambut Tahun Baru 2015 kan? Amacam? U Olls dah ready untuk menempuh pengalaman dan mengumpul kenangan baru untuk tahun baru ni? Hehehe..harap-harap tahun baru ni nanti akan memberi banyak kebaikan pada kita, keluarga, masyarakat dan juga negara.

Memandangkan pada tahun ini terlalu banyak dugaan buat negara kita iaitu MALAYSIA. Cik Mimie harap Tahun 2015 akan memberi sinar dan juga sejuta kegembiraan buat kita semua. Mungkin pada tahun ini negara kita sedang diuji. InsyaAllah, orang selalu kata selepas turunnya hujan pasti pelangi yang cantik akan muncul. Mungkin apa yang berlaku pada tahun ini ada hikmah disebaliknya. Marilah kita sama-sama terus memperbaiki diri agar menjadi insan yang berjaya dan juga berguna. Mana yang perlu diperbaiki haruslah diperbaiki, mana yang baik jadikan ia lebih baik lagi.. InsyaAllah. :)

Bersempena tahun 2014 yang dah nak sampai ke penghujungnya. Dan tahun baru iaitu 2015 akan muncul, Cik Mimie ingin mengambil kesempatan ini tok mengucapkan SELAMAT TAHUN BARU kepada semua blogger2 tak kira di luar atau di dalam negara.

Semoga segala kenangan yang berlaku pada diri kita tahun ini tak kira la manis atau pahit, dapat kita pahatkan untuk diberitahu kepada generasi kita akan datang. Bestkan bila kita dapat berkongsi kegembiraan bersama-sama..hehe..Cik Mimie juga ingin meminta maaf sekiranya sepanjang tahun ini dan juga sepanjang Cik Mimie berblogging ada salah dan silap yang tak disengajakan. Minta maaf ye U Olls :)


http://www.chatelas.com/wp-content/uploads/2014/12/2015.png

#Prayforpantaitimur
#PrayforMH370
#Prayfor Malaysia

SELAMAT TAHUN BARU


p/s : Jumpa di Tahun Baru 2015

Mini Topup Giveaway by Kapas Putih

Salam1 Malaysia ^_^

Mini Topup Giveaway by Kapas Putih

1 top referral = topup RM5

1 randomly lucky blogger = topup RM5

Segmen ni berakhir pada bila-bila masa sahaja.. :D

Wordless Wednesday #34 : GoodBye 2014

Salam 1 Malaysia ^_^
Goodbye 2014 Simple Goodbye 2014   Simple

http://www.freeallimages.com/wp-content/uploads/2014/12/welcome-2015-3.jpg

 Wordless Wednesday

p/s : Azam tahun ni masih belum terlaksana, terpaksa la carried forward..=_="

Tuesday, December 30, 2014

Mewangi - Akim

Salam 1 Malaysia ^_^ 

Cik Mimie dah jatuh cinta dengan lagu ni sejak tengok cerita Zahira setiap Rabu & Khamis pukul 10.00 malam di TV3. Kalau nak tahu lagu Mewangi ni jadi OST untuk cerita ni, suka dengan suara Akim. Sedap giler..:) Cik Mimie asyik nyanyi lagu ni dekat Incik Kesayangan naik menyampah dia..hahaha.. :p

Lirik Lagu Mewangi – Akim & The Magistrate

Selamanya
Hati ini akan selalu memujamu
Mencintaimu
Seumur hidupku hanyalah padamu

Waktu
Dengarkanlah
Selalu dekatkan ku dengannya

Indah
Ku menutup mata
Satukanlah hati

Jadikan malam ku lebih indah
Jadikan siang ku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya

Selamanya
Hati ini akan selalu memujamu
Mencintaimu
Seumur hidupku hanyalah padamu

Waktu
Dengarkanlah
Selalu dekatkan ku dengannya

Indah
Ku menutup mata
Satukanlah hati

Jadikan malam ku lebih indah
Jadikan siang ku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya

Jadikan malam ku lebih indah
Jadikan siang ku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya

Jadikan malam ku lebih indah
Jadikan siang ku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya
credit  
 
http://www.melvister.com/wp-content/uploads/2014/11/zahira-tv3.jpg

P/S : Tak sabar nak tengok malam esok, sweet sangat En.Iqbal ni...:) 

Segmen Bloglist 2015 By SITI YANG MENAIP

Salam 1 Malaysia ^_^

http://sitiyangmenaip.blogspot.com/2014/12/segmen-bloglist-2015-by-siti-yang-menaip.html


(1) Sepuluh [10] bloggers yang pertama yang dipilih akan kekal di ruangan bloglist blog SITI YANG MENAIP sehinggalah penghujung tahun 2015.

(2) Sepuluh [10] bloggers yang kedua akan berada di ruangan bloglist blog SITI YANG MENAIP sehinggalah penghujung bulan MAY 2015.

(3) Sepuluh [10] bloggers yang ketiga akan berada di ruangan bloglist blog SITI YANG MENAIP sehinggalah penghujung bulan MARCH 2015.
 
 SEGMEN TAMAT : 31 DISEMBER 2014
 
p/s : Jom join ramai2 :) 

Menang Giveaway Untuk Bloggers

Salam 1 Malaysia ^_^

Giveaway untuk Bloggers
Hari ini Pemenang bagi GiveAway Untuk bloggers anjuran Bro SafirulAmar telah pun diumumkan seramai 14 pemenang yang dicari. So, Cik Mimie merupakan salah seorang pemenang untuk GA ini. Alhamdulillah, rezeki akhir tahun. :) 

Pemenang Hadiah Ketiga
Topup tambah nilai prabayar RM 10.00 x 3 orang
 

Cik Mimie menang hadiah topup RM 10 sponsor dari http://ceritaejoy.blogspot.com

Terima kasih Mr.Random, penganjur dan juga sponsor bagi GA ini. :)

P/s : Tahniah buat pemenang lain jugak :)

Monday, December 29, 2014

Cuaca yang sangat sejuk

Salam 1 Malaysia ^_^

Hari ini, Cik Mimie seorang saja dalam office. Bos tak masuk, officemate seorang lagi cuti. So, melayan diri sensorang je la dalam office ni. Buat kerja apa yang patut, nak hujung-hujung tahun ni banyak nak kena settlekan. Cuaca hari ini pulak sangat-sangat lah sejuk, hujan dari pagi tadi sampai sekarang masih belum menunjukkan tanda-tanda nak berhenti. Kalau cuti ni, memang dah bergolek-golek atas katil..hahaha..Sebenarnya takde idea nak tulis apa, create je la entry merapu ni sekejap...jangan marah tau.. :)


Terpaksa pakai stoking sebab terlampau sejuk
-INFO TERBARU-

"Macam-macam kejadian yang berlaku sekarang ni, semalam dapat tahu pasal kapal tebang Air Asia QZ8501 dari Surabaya  - SIngapore hilang, semoga semuanya selamat dan segera dijumpai"

"Banjir di pantai timur pula makin meruncing, belum ada petanda air nak surut"

"Sesi persekolahan di Malaysia ditangguhkan selama seminggu JOHOR, KELANTAN, PAHANG & TERENGGANU pada 11 Januari manakala negeri lain 12 Januari"

P/s : Semoga Allah melindungi kita semua dan juga banjir di Malaysia kian pulih..Amin :(

"1st Giveaway by Mass-Naim "

Salam 1 Malaysia ^_^


Syarat-syaratnya sangat simple

>> Terbuka kepada semua blogger yang bermastautin di Malaysia.

>> Wajib Like Page Pu3 Outlet

>> Follow blog Mass-Naim dan follow google+ mass-naim yang ada di side bar sebelah kanan blog.

>> Buat entri bertajuk " 1st Giveaway by Mass-Naim "

>> Copy coding yang disediakan dan paste kan ke ruangan HTML entri anda.

>> Backlink kan URL entri anda di kotak komen dibawah entri ini.

>> Keputusan pemenang 100% menggunakan random.org

>> Keputusan yang berjaya akan diumumkan selewat-lewatnya pada 31 Januari 2015.

Senarai hadiah :

** Cathy Choo 24k Active White Gold
Top Referral - 1 x Pemenang

** Shawl
3 x Pemenang Pertama, KeDua & KeTiga

** Topup RM5
2 x Pemenang Saguhati

Mari join beramai-ramai (^_^)

So, Good Luck semua =) 

Jejak Link Mereka #9

Salam 1 Malaysia ^_^

Selamat Pagi semua!! Maaf lambat sedikit post entry pasal NUFFNANGER minggu ini. Hari Sabtu tak sempat nak post jejak link mereka - mereka ini so, hari ini Cik Mimie akan kongsi Nuffnanger-nuffnanger yang rajin tinggalkan jejak mereka di blog Cik Mimie ni.

  1. http://www.hanisamanina.com/
  2. http://edrina-dafinites94.blogspot.com/
  3. http://famf-tower.blogspot.com/
  4. http://loveneddy.blogspot.com/ 
  5. http://titibianca187.blogspot.com/ 
  6. http://iolacaviarofficial.blogspot.com/ 
  7. http://cahayaalammaya.blogspot.com/ 
  8. http://coretancikfafa.blogspot.com/ 
p/s : PRAY FOR PANTAI TIMUR & MALAYSIA

Saturday, December 27, 2014

Simple GA: Friendship fridge magnet.

Salam 1 Malaysia ^_^

Selamat Pagi Semua!! Wah, Dr.Shikin buat Simple GA lagi...Jom la kita join reramai, memeriahkan lagi GA beliau :) Syarat pun mudah je :)

Hadiah Fridge Magnet dari Dr.Shikin :)


Syarat wajib:
- Follow blog aku.
  (Wajib nyatakan follower ke berapa bagi FOLLOWER BARU).
  * Kalau nak jadikan aku bloglist pun boleh.
- Buat 1 entri & backlinkkan ke entri ni.
  * Bukan backlinkkan ke blog nanti susah aku nak cari.
  * Aku xbuat banner :)
- Tinggalkan URL entri kat comment box.
- Pemenang dipilih secara random.org
- Tamat pada 11.59malam, 31/12/2014.
  * Akan dilanjutkan jika dirasakan perlu.
 
p/s : Gudluck Semua :)

Friday, December 26, 2014

"Year End GiveAway By Ftintsha"

Salam 1 Malaysia ^_^

http://atentashasecret.blogspot.com/2014/12/2014-year-end-giveaway.html

Hadiah yang menanti : 
  • Jam Tangan
  • Topup RM10 untuk apa-apa No.
  • Bantal Blogger
  • Moustache Tote Bag
  • Rilakkuma Bear

Due Date : 03.01.2015

P/s : Instagram takde nak join jugak..heeee

Jom ramai-ramai memeriahkan lagi GA ni :)

Nasi Ayam Gemas

Salam 1 Malaysia ^_^


Dating dengan Emak semalam, lepas balik dari rumah Kakak Cik Mimie ajak mak makan dekat sini :) NASI AYAM GEMAS. Kebetulan kedai dia baru buka. so apa lagi..TERJAH!! hehehehe

Nasi Ayam Gemas

-Bersebelahan VIVO PIZZA Taman Sri Utama, Segamat-
-Berdepan dengan Pasaraya KIPMART, Segamat-

Waktu Operasi : 9.00 Pagi - 7.00 petang

Nasi ayam x 1 orang = RM6.50

So. semalam makan dengan mak, minum air masak & Teh o panas semuanya RM13.70 :)

Sedap dan sangat berbaloi..ayam yang dia bagi pun banyak siap boleh buat ratah lagi...hahahaha :)

p/s : Bawa mak merempit...hahahaha...psst, ada yang pernah makan tak dekat Nasi Ayam Gemas ni?

Postcards Giveaway from Germany & Czech Republic

 Salam 1 Malaysia ^_^



Syarat2 penyertaan:
  • Follow blog Jindrisska ni, dan blog Hanis Amanina. (wajib!)
  • Follow instagram ini LINK, kalau suka. (tak wajib pon! sunat jer)
  • Buat satu entry bertajuk 'Postcards Giveaway from Czech & Germany'
  • Bubuh banner dan backlinkkan ke salah satu blog penaja, iaitu INI atau INI.
  • Tag 3 orang rakan blogger, dan inform diorang sekali, jangan lupa :D
  • Tinggalkan URL korang di ruangan komen, salah seorang dari penaja. 
Mangsa Tag

Giveaway tamat pada
09 Januari 2015
(11:59 malam, waktu Malaysia)
p/s : Beberapa tempat di Segamat dah mula dinaiki air.. :(

Entri Tanpa Kata : Jumaat Yang Indah #17

Salam 1 Malaysia ^_^

Hari ini merupakan hari Jumaat minggu terakhir bagi bulan Disember dan juga hari Jumaat penutup bagi tahun 2014. Selepas ini kita akan berjumpa dengan tahun baru 2015 pula..InsyaAllah.. cepat betul masa berlalu hanya berbaki 4 hari sahaja lagi kita akan berjumpa dengan tahun 2015. Seperti kita semua tahu tahun ni banyak betul dugaan bagi Malaysia yang terjadi. Apa yang Cik Mimie harapkan semoga Allah melindungi kita dan memberi keamanan serta menjauhkan musibah di Malaysia pada tahun-tahun akan datang. Amin..

http://lh3.ggpht.com/-WC4nGcy4vrw/U1KvZ_2RrII/AAAAAAAAdYE/ViAWgCWBPnY/s640/IMG-20140418-WA0025.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-RNnczXcI3XY/UqFClDXiXEI/AAAAAAAACqY/X0xj8ZfYwJ0/s1600/IMG_56319415469867.jpeg

Sumber : Google Image

p/s : PRAY FOR PANTAI TIMUR, BAGI KAUM ADAM JANGAN LUPA SOLAT HAJAT SELEPAS SOLAT JUMAAT HARI INI.

Wednesday, December 24, 2014

Segmen 12 Jam Bloglist #12 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan Januari dan Februari 2015 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 24 Disember 2014, iaitu tepat jam 10.30 pagi sehingga 10.30 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #12 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Disember 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

p/s : Cepat-cepat segmen hanya berlangsung 12 jam je :)

"Mini Giveaway #1"

Salam 1 Malaysia ^_^


Syarat yang mudah untuk join :
  • Follow blog Syeeda Saniey bagi yg belum follow..
  • Buat satu Entry dengan tajuk "Mini Giveaway #1" & letakkan sekali banner kat atas dan backlink ke entry giveaway ni..
  • Dah siap entry, letak link entry tadi kat ruangan entry giveaway ni ok..
Giveaway berlangsung sehingga 24/12/2014 jam 11.59 malam.

P/s : Hari ini last day, jom join jom :)

"Giveaway untuk Bloggers"

Salam 1 Malaysia ^_^

Giveaway untuk Bloggers 

HADIAH GIVEAWAY UNTUK BLOGGERS.

Hadiah pertama
Telekung dan Mini Tasbih x 1 orang

Hadiah kedua
Custom made clock lokal produk x 1 orang 
Custom Made Clock-WORLD FLY WHITE (Jam Dinding) yang bernilai RM 75.00 termasuk penghantaran, sumbangan dari pop local Inc. untuk view Custom made lokal produk tekan SINI

Hadiah ketiga
Topup tambah nilai prabayar RM 10.00 x 3 orang

Hadiah ke Empat
2 Pcs SHISEIDO FACE MASK ( pencerahan wajah dan pemutihan) x 2 Orang

Hadiah kelima 
Wang Tunai bernilai RM 70.00 x 1orang

Hadiah Keenam
Wang Tunai RM 20.00 x 1orang

Hadiah Ketujuh 
Wang Tunai RM 10.00 x 1orang
 
Due Date : 28.12.2014
 
p/s : Jom join ramai-ramai :)

Wordless Wednesday #33 : Doa Ketika Hujan

Salam 1 Malaysia ^_^

https://capucinnocincau.files.wordpress.com/2014/10/hujan-doa.jpg
 Wordless Wednesday

p/s :Semoga banjir di Pantai Timur kembali reda.

Tuesday, December 23, 2014

CPUV KESEMBILAN DISEMBER : MAGGIE ROYALE

Salam 1 Malaysia ^_^

Selamat Pagi semua..Sejuknya hari ini, mana taknya dari semalam hujan tak berhenti-henti. Duduk pulak dalam Office ada Aircond, boleh beku Cik Mimie dibuatnya..Hehehe...Apa-apa pun Cik Mimie nak ucapkan terima kasih sekali lagi kepada Mr.Nuffnang sebab bagi CPUV lagi dekat blog Cik Mimie. CPUV yang kesembilan untuk bulan ni... Alhamdulillah, gembira sangat-sangat :)


CPUV Campaign On Going

-INTI 2015 Cycle 1 Degree-
-Altel Digital Campaign-
-Mah Sing -Avenue Strret-
Mi sedaap Cup Noodles-
-Old Town White Coffee-
-Marigold UH-
-Marigold UHT Milk (PC)-
-Education NZ--
-Maybank #ILove-
-Worldfoods Campaign-
-Maggie Royale

P/s : Iklan Magie Royale belum muncul lagi, kalau u Olls nampak Klik-klik la yer :)

Monday, December 22, 2014

Ole-Ole dari Phuket Thailand

Salam 1 Malaysia ^_^


Ha, Ingat tak Cik Mimie ada menang GA anjuran KerusiBurok? So, ole-ole KB dah selamat Cik Mimie terima hari Sabtu hari tu. Maaf sebab lambat buat entry ye KB :) 



Kad ucapan dari KB, ha kad ni pun boleh guna untuk jadi penanda buku tau! Cantik dan kreatif kan?


TAAADAAAA!!! in dia ole-ole dari phuket tu, keychain gajah Tony Ja...hehehe..comey je..siap ada loceng lagi tau..hikhik..Terima kasih KB untuk ole-ole ni. Cik Mimie suka sangat..:)

p/s : Tahniah kepada pemenang lain jugak :)

Temujanji Pertama 21.12.2014

Salam 1 Malaysia ^_^

Semalam betul-betul hari yang meletihkan buat Cik Mimie. Mana taknya, petang Sabtu tu dalam pukul 6 petang Cik Mimie dah bertolak ke Kluang sebab ada kenduri di rumah Kak Long Cik Mimie. Habis je kenduri dalam pukul 11 malam Cik Mimie bertolak semula balik ke Segamat sampai dalam pukul 1.30 pagi. Mata ni pulak pukul 3 baru boleh tido =_=". Esoknya (Ahad) Pukul 6 dah bangun sebab ada temujanji di Klinik Kesihatan Bandar Putra. *ngantok giler-giler!


Pukul 8.30 pagi Cik Mimie sampai Klinik, tengok ramai orang tengah daftar dan tunggu giliran untuk check up. Huwaaaaa, dah la sorang-sorang je ni. So, apa yang boleh buat?? Tunggu je la >_<. Dalam pukul 9.15 macam tu nama Cik Mimie pun dipanggil. Dapatla no 46. Masa nak bergerak ke bahagian Check up Incik Kesayangan pun sampai, adalah jugak teman. Kalau tak bosan tunggu sorang-sorang.


Ini record minggu lepas 14.12.2014. Doktor juz check and bagi ubat je pada Cik Mimie, beliau bagitahu kalau still batuk lagi 21.12.2014 kena datang lagi. So, semalam Cik Mimie pun datang lagi sebab batuk ni tak hilang-hilang juga T_T


Ini record semalam, doktor suruh Cik Mimie bagi sample kahak pada beliau. Nak check kahak apa penyakit Cik Mimie sebenarnya. Tak pasal-pasal kena buang kahak dalam botol..hahaha.. Semalam bagi satu sample, Pagi tadi Cik Mimie kena bagi 2 sample kahak pula.

Specimen Container
Sample No.2
Tadaaaa, inilah sample kahak yang Cik Mimie kena hantar pagi tadi dekat klinik tu. 7.30 pagi Cik Mimie dah terpacak kat sana. Lepas bagi sample no.2, pembantu makmal tu bagi satu lagi container untuk sample no 3. Ha, apa lagi kena bagi kahak lagi la..hokhokhok dalam toilet.


Ubat yang Cik Mimie dapat semalam. Ubat batuk dan juga pil cair kahak, moga-moga tak ada apa yang serius berkaitan batuk Cik Mimie ni. Badan pun dah cepat letih sekarang ni. Lagi-lagi lepas makan ubat, memang tak boleh berjaga lama terus tido. =_=".

p/s : Appointment seterusnya 04.01.2015, dapat keputusan kahak.

Saturday, December 20, 2014

CPUV KELAPAN DISEMBER : WORLDFOODS CAMPAIGN

Salam 1 Malaysia ^_^

Alhamdulillah, bulan ni mencurah-curah CPUV untuk blog Cik Mimie. Terima kasih MR.NUFFNANG kerana baik hati sangat...hehehe..Walaupun earning dia tak seberapa, tapi Cik Mimie bersyukur jugak. At least, yang sikit ni bila kita simpan lama-lama jadi banyak jugak..Semoga dimurahkan rezeki ini oleh-NYA..Amin :)


CPUV Campaign On Going

-INTI 2015 Cycle 1 Degree-
-Altel Digital Campaign-
-Mah Sing -Avenue Strret-
Mi sedaap Cup Noodles-
-Old Town White Coffee-
-Marigold UH-
-Marigold UHT Milk (PC)-
-Education NZ--
-Maybank #ILove-
-Musee Platinum Tokyo-
-Worldfoods Campaign-

Selamat tinggal Lactacyd dan jugak Rakuten yang telah pun credited. Selamat datang kepada Worldfoods Campiagn kumpul earning banyak-banyak ye...hahaha.. Iklan nuff malu-malu nak keluar dekat blog Cik Mimie ni. Kalau nampak jangan lupa klik-klik ye..Terima kasih ^^

 p/s : Esok ada appointment dengan doktor...!!

"Mini Giveaway by Hanis Masturina"

Salam 1 Malaysia ^_^

Hanis Masturina


 
Hadiah-Hadiah

Top referal
Novel My Indo Chick untuk 1 pemenang

Random
Hello Kitty bath salt untuk 1 pemenang
2 Shiseido black mask untuk 1 pemenang
Bloglist untuk 7 pemenang
 
Due Date : 30 Disember 2014  

Jejak Link Mereka #8

Salam 1 Malaysia ^_^

Selamat Pagi Semua!! Cik Mimie kembali dengan entry Jejak Link Mereka untuk hari Sabtu ini. Terima kasih di atas kesudian anda semua singgah di blog ini. So, ini lah NUFFNANGERS yang rajin meninggalkan jejak mereka. Jom, kita terjah mereka..Yihaaaa!! :)

  1. http://famf-tower.blogspot.com/
  2. http://nad-lifeisfun.blogspot.com/
  3. http://kaktusoren.blogspot.com/ 
  4. http://cikannesweetyncool.blogspot.com/ 
  5. http://life-of-lyene.blogspot.com/ 
  6. http://kapas-putih.blogspot.com/ 
  7. http://kakaktiricinderella95.blogspot.com/ 
  8. http://iolacaviarofficial.blogspot.com/ 
  9. http://heartdeen.blogspot.com/ 
  10. http://cikmanissweet.blogspot.com/ 
  11.  http://mama3farhanah.blogspot.com/
Ha, kalau dah terjah tu jangan lupa klik-klik sana sini tau :) hehehhee..

p/s : Petang ni nak bergerak ke KLUANG =_="

Friday, December 19, 2014

'Simple Giveaway by MISSEZZATIE'

Salam 1 Malaysia ^_^

http://siszetty.blogspot.com/2014/12/simple-giveaway-by-missezzatie.html

Hadiah yang bakal dimenangi

POLCADOT CASSING PHONE x1
MAGNET BOOKMARK x2
HANDPHONE KEYCHAIN x1
PRELOVED NOVEL x1

Due Date : 02.01.2015

p/s : Bilalah boleh dapat cuti panjang...=_="

Simple GA: Vietnam Shawl.

Salam 1 Malaysia ^_^

http://drshikinzainal.blogspot.com/2014/12/simple-ga-vietnam-shawl.html

Syarat ringkas je..
- Follow blog aku. 
- Kalau nak jadikan aku bloglist pun boleh.
- Tepek banner & backlinkkan ke entri ni.
- Tinggalkan URL entri kat comment box.
- Pemenang Hadiah dipilih secara random.org
(shawl yg dalam circle).
- Tamat bila-bila masa..
(Mungkin dalam masa 24jam).
 
p/s : All the best!

Entri Tanpa Kata : Jumaat Yang Indah #16

 Salam 1 Malaysia ^_^ 

Alhamdulillah, masih diberi kesempatan untuk kita bernafas. Hari ini merupakan Hari Jumaat Minggu ketiga dalam bulan ini. Sekejap betul masa berlalu, dalam tak sedar hanya berbaki beberapa hari sahaja kita nak menempuh tahun baru kan? Semoga hari-hari kita sentiasa dipermudahkan oleh-NYA..amin ^_^

http://lh4.ggpht.com/-n_LHHFi_sSw/U1KnpjILKHI/AAAAAAAAdXc/7KIgoAKCZEc/s1600/IMG-20140419-WA0065.jpg

http://lh6.ggpht.com/-1mxRj3sxr-s/U4ic4BThk8I/AAAAAAAAfFQ/r59-geieS5I/s1600/IMG-20140530-WA0004.jpg

P/s :Sakit itu penghapus dosa :)

Thursday, December 18, 2014

' Segmen Blogwalking by Fadzlina'

Salam 1 Malaysia ^_^

http://fadzlinahamali.blogspot.com/2014/12/segmen-blogwalking-by-fadzlina.html

GANJARANNYA
-Lyna akan followback para peserta-
-Lyna akan masukkan para peserta di dalam bloglist Lyna-
-Lyna akan buat review blog buat para peserta-
 
Due Date : 21 Disember 2014
 
p/s : Jom join ramai-ramai :)

Giveaway 2014 Bersama MyStoryMory.com

Salam 1 Malaysia ^_^

http://www.mystorymory.com/2014/12/giveaway-2014-bersama-mystorymorycom.html

HADIAH YANG BAKAL DIMENANGI

Wang tunai RM50 x 1 pemenang 
Wang tunai RM20 x 1 pemenang 
SuperRich Puteri Vanilla x 1 pemenang 
SlymRich BlueBerry Diet Fiber x 1 pemenang 
Owl x 1 pemenang 
Elegant Tumbler Fuschia Kiss Tupperware 250 ml x 2 pemenang 
Scar Solution Body Bar (1 set) x 10 pemenang 
Lulur Mandi Sumber Ayu Whitening Bunga x 1 pemenang 
1 set of Balinese Body Scrub, Body Lotion & Starter Bubbly Foot Soak  x 2 pemenang
Tambah nilai kredit RM10 x 2 pemenang
Wang tunai RM10 x 2 pemenang
1 pek Reevo Chocolate Malt (15 sachet) x 2 pemenang
1 pek Nasi Arab al-Bayt (Maqluba) x 1 pemenang
1 pek Nasi Arab al-Bayt (Mandy) x 1 pemenang
Charmantshawl (green petronas) x 1 pemenang
Charmantshawl (yellow mustard) x 1 pemenang
1 set Sabun Dobi x 1 pemenang
4 pcs senduk (A, B, C, D) x 4 pemenang

8 Januari 2015 jam 11.59 malam - tarikh tutup GA
14 Januari 2015 - Keputusan akan diumumkan
Pemenang akan dipilih secara rawak oleh penganjur.
 
p/s : Gudluck Semua!!

CPUV KETUJUH DISEMBER : MUSEE PLATINUM TOKYO

Salam 1 Malaysia ^_^


CPUV Campaign On Going

-INTI 2015 Cycle 1 Degree-
-Altel Digital Campaign-
-Mah Sing -Avenue Strret-
Mi sedaap Cup Noodles-
-Old Town White Coffee-
-Lactacyd : Malay Millenium-
-Marigold UH-
-Rakuten September Super-
-MArigold UHT Milk (PC)-
-Education NZ--
-Maybank #ILove-
-Musee Platinum Tokyo-

 p/s :Maaf tak sempat lagi nak BW blog U olls, nanti Cik Mimie datang ye :)

Wednesday, December 17, 2014

Hadiah Dari Sis JM

Salam 1 Malaysia ^_^

Pertama sekali, Cik Mimie nak ucapkan terima kasih kepada Sis JM untuk hadiah yang diberi. Cik Mimie suka sangat-sangat, teruja tau time buka sampul surat tu and nampak FM from somewhere place Sis JM pergi. Nak tahu tak dari mana? nanti Cik Mimie tunjuk...hehehe..Actually, hadiah dah sampai semalam tapi disebabkan Cik Mimie sibuk tak sempat nak buat entry pasal ni. Maaf ye Sis JM :) Opps, lupa nak tanya..U Olls kenalkan Sis JM tu siapa? Kalau tak kenal boleh klik2 DISINI :)


"Assalam Cik Mimie, terima kasih kerana rajin tinggalkan komen di blog Sis JM... Terimalah small gift dari Sis ye.." NOTA CINTA DARI SIS JM...hehehe ^_^

TAAADAAAAA!!!!


FM dari KOREA, comel kan? hehehe..Cik Mimie suka sangat :) Terima kasih ye Sis JM ^^

p/s: Minggu yang sangat STRESSSSS!!!

Wordless Wednesday #32 : 3 kali Sehari

Salam 1 Malaysia ^_^


 Wordless Wednesday

p/s : Ubat batuk tu boleh makan waktu malam jer, kalau makan waktu siang boleh tidur dekat office =_="

Monday, December 15, 2014

"iniblogke 600 bloglist"

 Salam 1 Malaysia ^_^ 
 
http://iniblogke.blogspot.com/2014/12/iniblogke-600-bloglist.html?m=1
  • Post bertajuk "iniblogke 600 bloglist"
  • Pastikan banner ni ada dalam post korang & linkkan kat post ini
  • Tinggalkan url post korang kat ruangan comment
15 blog bertuah (random.org) akan dipilih untuk dimasukkan kedalam bloglist (Disember 2014 - Mac 2015)
 
Due Date : 17 Disember 2014

Serangan Dari Amy J

Salam 1 Malaysia ^_^

Dua hari Cik Mimie tak buka blog, hari ni buka tengok notification sampai 50+. Rupa-rupanya Amy J boom blog Cik Mimie dengan komen-komen beliau..hahaha..Terima kasih Amy, maaf Cik Mimie sibuk sikit hujung minggu lepas tak dapat nak balas serangan Amy..hehehe..Apa-apa pun terima kasih buat blog Cik Mimie meletup-letup sana-sini..cewaahhh!




Nanti Cik Mimie serang Amy semula ye..dan juga kawan-kawan yang lain..huhu..nantikan kedatangan Cik Mimie...weeee ^^

p/s : Terima kasih kepada semua yang mendoakan kesihatan Cik Mimie, alhamdulillah sakit semakin berkurangan :)