-->

CARI APE TU?

Saturday, February 13, 2010

cH!nEsE nEw YeAr

hari ini bermulanye cuti CNY aku, 12/02/10.
destinasi yang pertama bg permulaan cuti ini aku dan roomates aku WANIE
telah berhijrah ke rumah SHASHA di CERUL, KEMAMAN TRG..

kami telah bertolak pd pkul 6.30ptg dan telah tiba pda pukul 8.00mlm..
erm, ade crite yang aku nak kongsi semasa kami berhenti di TAMAN IMPIANKU.
masa tu abah sha n adik die pegi psr mlm, dan kami bertiga menanti didalam kereta.
sedg kami bertiga rancak berborak, tiba2 kami terdgrla 1 bunyi dntuman yg kuat dan jeritan kecil dr mulut sha.

ha, korg nak tau x apa trjadi...??

rupa2nye ade satu kemalangan telah berlaku. sebuah teksi telah melanggar 2 org remaja lelaki.
pergh, kiteorg yg tgok pun agak trkejut gak ar..
sorg remaja lelaki tu ok, n sorg laki x mnyedarkan diri.
seb bek ade kereta peronda yg kebetulan lalu di situ so, xde la masalah sgt..
cuma pe yg kami xtau, mcm mana xcident tu berlaku..rugi betol..

p, pe yg aku x paham ialah dorg boleh dok berbincg2 ntah pasal pe ntah..
ptutnya pegila anta dak td tu g sepital ke klinik ke, ni leh biarkan dorg terbaring kt tepi jln tu.. x pham btol aku..

ok, la tu je aku nk kongsi..nntikan blog aku yg strusnya di kg aku lak..SEGAMAT..

p/s:
1.lau ade kmalangan tu cpat2 la anta mgsa ke sepital.
2.bg knderaan yg bergerak tolongla jgn mnyesakkan ag lalulintas.
3.tolongla bertindak cepat.

Sunday, February 7, 2010

!N!LaH kAm!

Salam and Holla guys..arini aku ase cam nak merapu skit nak bercerita tentang kami gurl2 dbs sem 4 yang semakin hari semakin rapat, mesra, gumbira dan sekepala *walaupun hakikat mak bapak lain2.


First of all, aku nak knalkan kami-kami semua ni.. aku NORSHAMIMI atau lbih dikenali sbagai MIMIE mrupakan sorg yang agak pasif, x suke dgn ke'ketat'kan muke dan kuat melatah *itupun lau kena kacau la.


Kedua, mmber baik aku ZHASAZATUL SAHERA atau nma mnja dier SHASHA sorg yang agk giler2 skit otak dier, pemarah bg sapa2 yang x tau dan 1 persamaan yang agak ketara dgan aku 'SUKE MELATAH' *sbb tu kiteorg kamcing giler.


Ketiga, mmber aku sorg lagi NUR ASWANI diklgan kami dikenali sbgai WANIE sorg yang sporting, ckp slumber dan mmpunyai persamaan yang sama dgn aku dan sha"melatah" *hahaha xboleh bla kan..??


Keempat, NURSYAFIQAH atau nama comel dier AMOI gurlz yang paling riang lam klas kami kalu xde dier bosanla ari2 kami. sorg yang agak aggresif, xsuke ditegur tnpa sebab dan suke mengusik aku *sbb tu aku mkin kuat melatah.


Kelima, FARHAIN HIDAYAH atau lbih mesra dgn pgglan AIN sorg yang agak pendiam *bg sapa yg x knal die akn ckp cm2, sbnarnye talkative gak ain ni. sorg yang malu2 p pandai *pe org kte 'diam2 ubi berisi'


Keenam, WAN RAHMAH kami2 pggil dier WAN sorg yang ade pendirian, agak clumsy kkdg dan tergolong lam plajar pintar *mana x nye every sem pat dekan.


And lastly, IZNI SYUHADA akak kami didlm klas dikenali sbgai KAK.IZ *walaupun die x suke kami pggil die gne pggilan tu, p kami suke sori kak.iz..ngehngeh. sorg yang comel, lmah lembut dan bile berckp suke mnggunekan loghat klate die tu.. *adess, kkdg leh wat aku x pham.


inilah AKTIVITI yang KAMI-KAMI semua suke buat
SNAP>>>SNAP>>SNAP>>
makan-makan di KFC

after final exam~yeayh

sebelum klas MgT 300

sementara menuggu klas bermula

di LPPKP 2010-modul 2

Monday, February 1, 2010

ntah apa2

tak paham betol aku dgn sikap manusia skrg ni.
org happy pun slah, org sedih pun slah..
ag satu org berjaya pun dorg x suke.
ish3..pe msalah la ngan dorg ni.

inilah perasaan x puas ati n pHd tggi sgt.
ptut nye kte happy tgok kjayaan n kegembiraan org len.
bukanNye dok perlekehkan dorg tu..

ingatla lam dnia ni semuanye telah ditntukan.
sapa kite tok menidak n menolak tkdir..
kite sebgai umat DIA kna redha n bersyukur atas apa yang telah diberi pd kite
x baik kte melawan tkdir.

satu ag, kite sbgai manusia kt muka bumi ni.
knalah saling bantu-mbntu, bertolak-ansur, mendoakan yg baik2 tok org len.

erm, aku pun da malas da nk ckp pnjg2 ni..
kite ade akal yg telah dikurniakan ALLAH.
so, kite boleh pk yang mna baik n yg mna buruk..

akhir kata: LU PIKIRLA SENDIRI!!