-->

CARI APE TU?

Friday, August 18, 2017

Selamat Hari Lahir Suamiku

Salam 1 Malaysia ^_^


Ya Allah, lama betul tak bersiaran disini. Kalau ikutkan banyak sangat story nak kongsi. Tapi, apakan daya Cik Mimie tak mampu nak luangkan masa seperti dulu. InsyaAllah, perlahan-lahan cari mood untuk berblogging semula.

Hari ini 18.08.2017 genaplah usia Incik Kesayangan Cik Mimie yang ke- 27 Tahun. Tahun pertama sambut Hari Lahir sebagai seorang suami.. hehehe.. Malam tadi tepat pukul 12.00 Cik Mimie hanya mampu nyanyi lagu "Happy Birthday To You" dan bagi ucapan je. Cakap dengan dia Tahun ni takda pape nak bagi kat dia. *padahal dah ada surprise tok dia.. HAHAHAHA 

So, setelah bersekongkol dengan Bouquet Surprise Planner. Misi untuk bagi kejutan kepada Incik Kesayangan dijalankan tepat pukul 3.30 petang. Alhamdulillah misi berjaya dengan jayanya. Cik Mimie rasa happy giler dapat buat dia terkejut.. siap Whatsapp cakap terima kasih dan terharu sangat. *Sorry Papa :D


Selamat Hari Lahir Papa Sayang

Mama doakan semoga papa dipanjangkan usia, dimurahkan rezeki serta diberi kebahagian dunia dan akhirat.

Terima kasih menjadi suami yang terbaik dalam hidup Mama. Semoga Allah makbulkan doa dan impian kita untuk dapat "our own annyo".. Amin..

Isterimu,
Mama

p/s : Gembira dan seronok sangat rasa hati ni bila dapat buat orang yang kita sayang gembira.. :D

Saturday, June 24, 2017

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 2017

Salam 1 Malaysia ^_^

Hari ini merupakan Ramadhan terakhir untuk tahun 2017. Alhamdulillah, kita semua dapat merasai nikmat bulan Ramadhan hingga penghujungnya. InsyaAllah, esok kita semua bakal meraikan Hari Raya AidilFitri yakni hari kemenangan kita setelah sebulan menjalani ibdah puasa.

Dikesempatan ini, Cik Mimie ingin memohon ampun dan maaf kepada semua rakan-rakan blogger yang dikenali mahupun tidak. Jika ada terkasar bahasa ataupun terdapat bait-bait kata yang selama ini Cik Mimie tulis menguris hati. Cik Mimie mohon ampun dan maaf. Halal segala apa yang dikongsikan disini, harap kita dapat terus mengikat silaturahin di alam maya ini.

Tahun ini merupakan tahun pertama Cik Mimie beraya sebagai seorang isteri dan juga beraya di rumah mertua. Semoga semuanya berjalan lancar dan kita semua dapat menikmati nikmat hari raya tahun ini. Amin..


Dengan ini Cik Mimie ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN!

#teamrayajohor #teamtakdekampung #pagirumahmertuapetangumahmakabah #satudaerahjer

p/s :Hari ini still bekerja, off satu minggu...yeaayhhh!!!

Thursday, June 22, 2017

"Giveaway Mengejar Lailatul Qadar"

Salam 1 Malaysia ^_^




  1. Follow blog Shawal
  2. Like fanpage  || 
  3. Add google+ : +Mohd Noor Shawal
  4. Buat entry tajuk "Giveaway Mengejar Lailatul Qadar"
  5. Letak banner GA dan backlinkkan ke blog ni 
  6. Dah siap, publish then komen link penyertaan di entri ni.. Done..
  7. Wajib baca dan hayati poster dibawah.

Image result for poster lailatul qadar

Tamat: 24 June 2017

P/s : Marilah kita mengambil peluang menghayati malam-malam terakhir Ramadhan :)