-->

CARI APE TU?

Monday, February 17, 2020

KOTAK KEINGINAN SUDAH HAMPIR PENUH

Salam  Malaysia ^_^

Fuhh...fuh.. fuuh... tiup habuk-habuk dekat blog yang dah lama ditinggalkan ni.. teringat time study dulu, assignment blog lecturer suruh created.. every month kna post satu entry, sapa takde entry mesti lec akan cakap "blog siapa yang bersawang tu jangan lupa bersihkan ye.." hahahaha.. blog Cik Mimie bukan bersawang lagi ni dah tumbuh semak samun, entah-entah ada hantu. oppss!

Assalamualaikum, hai semua.. ada yang rindu Cik Mimie tak, Cik Mimie pun rindu U Olls jugak.. Maaf la dah jarang menjengah ke sini. Skill nak buat blog ni pun da lupa..adoyaiiii... hahahaha.. maaf, Cik Mimie harus belajar semula nampaknya.. sebab banyak da berubah mengenai blog ni.  =_="

Ok, untuk entry tahun 2020 ni.. Nak cerita mengenai Kotak Keinginan yang Cik Mimie buat untuk diri sendiri. Alhamdulillah, sudah hampir penuh cuma satu je impian tu belum tercapai.. InsyaAllah akan cuba diusahakan.. Chaiyok2 Mimie!!!

Keinginan yang telah tecapai ialah, Cik Mimie dah berjaya membeli rumah sendiri. Alhamdulillah, Allah mudahkan segala proses untuk memilik rumah itu, walaupun kecil tapi cukup selesa buat keluarga kecil Cik Mimie. Actually, rumah tu dah berjaya Cik Mimie dapat hujung April tahun lepas. lebih kurang 5-6 bulan jugak la untuk settlekan segala prosesnya dari pinjaman bank ke lawyer dan seterusnya pemaju.

Now, officially Cik Mimie dah berpindah ke rumah baru hujung bulan lepas. Alhamdulilah seronok rasanya. Terima kasih kepada semua yang mendoakan Cik Mimie dan suami dalam memiliki rumah ni,.

Nanti Cik Mimie cerita lagi ye, berhenti disni dahulu.. :)

p/s : Sedikit Terkilan Arwah abah tak sempat nak tengok dan duduk dekat rumah baru Cik Mimie.. Alfatihah untuk arwah abah Md.Yusop Bin Kasim (Sentiasa dihati)


Giveaway Wang Tunai RM1000 by Mamapipie & Friends

Salam 1 Malaysia ^_^

Giveaway Wang Tunai RM1000 by Mamapipie & Friends. Ini adalah sticky post sehingga 29 February 2020 nanti. So sehingga itu, entry terbaru mama ada di bawah post ini ye. Jom ramai-ramai join Giveaway Wang Tunai RM1000 by Mamapipie & Friends.


Giveaway Wang Tunai Mamapipie


Syarat-syarat Penyertaan Giveaway Wang Tunai RM1000 by Mamapipie & Friends

  1. Terbuka kepada blogger yang menetap di Malaysia bagi memudahkan urusan bank in wang tunai
  2. Buat satu blog post bertajuk "Giveaway Wang Tunai RM1000 by Mamapipie & Friends". Tepek banner di atas beserta link ke post ini.  Boleh copy code html yang mama dah sediakan di bawah post ni bagi memudahkan kerja korang.
  3. Tag 3 rakan 
  4. Wajib Follow Youtube ibusyurga: Klik Sini -> Youtube ibusyurga
  5. Wajib Follow & Letak Blog di bawah ke dalam Bloglist korang
Ini syarat wajib dan mama akan check satu.. satu.. Kalau tak patuhi syarat ni korang akn disqualified.

Mama galakkan korang rajin singgah dan komen blog penaja kerana hadiah utama akan dipilih sendiri oleh penaja. Mama pun tak pasti bagaimana cara mereka akan memilih pemenang nanti..

  • Digalakkan Follow Media Social Mama:  Instagram FB Youtube Twitter FB Page
  • Last sekali, tinggalkan link pernyertaan korang di post ini.
  • Tarikh tutup giveaway adalah pada 29 Feb 2020 11.59 malam. 
  • Insya Allah, pemenang akan diumumkan pada 5 mac 2020

Hadiah Wang Tunai RM1000 - Senarai Hadiah

Wang tunai sejumlah RM 1000 akan dihadiahkan kepada 17 orang pemenang.. Banyak kan.. Alhamdulillah, Semoga murah rezeki penaja kita. Sama-sama kita doakan agar penaja-penaja kita sentiasa murah rezeki dengan rezeki yang berkat, diberkati Allah dan bisnes sentiasa menjadi. Seramai 17 pemenang akan dipilih memenangi total RM1000 nanti. Pemenang hadiah utama akan dipilih sendiri oleh pihak penaja. Jom tengok senarai hadiah yang akan dimenangi:

Hadiah RM200 (Seorang Pemenang)

1 x RM200

Hadiah RM100 (2 Orang Pemenang)

2 x RM100

Hadiah RM50 (14 Orang Pemenang)

14 x RM50


Korang boleh copy code html di bawah dan paste as html dalam blog post korang. Good luck semua!!

1. Bro Arz
2. Kak Eyda
3. Siti Paling Comel

P/s : Maaf Mamapipie, lain syarat da follow..cuma instagram je Cik Mimie takde :) Terima kasih sebab invite contest ni.. Semoga ada rezeki Cik Mimie :D

Thursday, May 16, 2019

TOLLYJOY HARI RAYA 2019 GIVEAWAY



Salam 1 Malaysia ^_^


Wah, lamanya tak join giveaway ni. Maklumlah, diri ni kejap ada, kejap takde. Mana yang singgah tu maaf ye, InsyaAllah Cik Mimie cuba balas jejak anda. So, hari ini rasa nak sangat-sangat join GA dari Mummy Lin. Mana tahu kan ada rezeki untuk My Little Hero Muhamad Nazeem Nashrullah ^_^. 


TOLLYJOY HARI RAYA 2019 GIVEAWAY - Assalamualaikum. Ramadan belum habis, dah cerita raya ye ! Seperti biasa lah, bulan Ramadan ini dan Ramadan tahun-tahun sudah mummy ada banyak giveaway berikan pada pembaca blog mummy dan juga followers facebook mummy (FB page). Salah satunya adalah TOLLYJOY HARI RAYA 2019 GIVEAWAY. Tollyjoy merupakan jenama yang mummy suka. Barangannya berkualiti dan harga pulak mampu milik ! Ha...best kan? Baju-baju Daim masa baby pun, kebanyakannya dari jenama Tollyjoy. Kain bajunya tak panas dan selesa Daim pakai.    TOLLYJOY HARI RAYA 2019 GIVEAWAY    Korang je nak cantik menawan di hari raya, anak-anak pun nak jugakkan !  Raya -raya ni, kita nak berjimat cermat kan? Kalau nak jimat, meh terus sertai TOLLYJOY HARI RAYA 2019 GIVEAWAY ini. Hadiah lumayan ye ! Hamper Tollyjoy berharga RM100 untuk di menangi. Bukan seorang atau dua orang pemenang yang hendak di cari tau ! Malah, mummy nak cari 10 orang pemenang ! 10 orang okay !  Apakah syarat-syarat TOLLYJOY HARI RAYA 2019 GIVEAWAY ini?    SYARAT-SYARAT TOLLYJOY HARI RAYA 2019 GIVEAWAY



Syarat-syarat untuk sertai TOLLYJOY HARI RAYA 2019 GIVEAWAY ini mudah je ! Untuk menjadi 10 PEMENANG TOLLYJOY HARI RAYA 2019 GIVEAWAY BERNILAI RM100. Korang just ikut steps di bawah ini :-


1. Menetap di Malaysia sahaja

2. ‘Like’ Tollyjoy Malaysia Facebook dan ‘Follow’ Tollyjoy Malaysia Instagram.


3. Lengkapkan slogan ini “Raya bergaya 2019 dengan Tollyjoy kerana…(tidak melebihi 20 patah perkataaan)


4. Share di Facebook masing-masing, tag me serta 3 orang rakan korang dan pastikan ada#TollyjoyHariRayaGiveaway #TollyjoyMalaysia #tollyjoyxazlindagiveaway 


5. Jawab slogan berserta nama dan email di ruangan komen blog ini.

Bagi yang ada blog, nak buat entri khas di blog pun boleh juga. Mana yang tak ada blog tu ...WAJIB patuhi 4 steps di atas tu ye !

Jika ada soalan mengenai giveaway ini, boleh contact mummy terus ye. Insyallah mummy akan cuba bantu.

Giveaway ini bermula dari 16 Mei 2019 - 30 Mei 2019 (2 minggu sahaja). Keputusan pemenang akan di beritahu pada 2bila-bila masa (awal Jun)

Jom sertai beramai-ramai TOLLYJOY HARI RAYA 2019 GIVEAWAY . Mana yang dah tak ada anak kecil pula, korang boleh war-warkan kepada rakan-rakan lain ye !

Terima kasih dan good luck semua !

p/s: All done :)