-->

Pages

CARI APE TU?

Friday, November 13, 2015

Entri Tanpa Kata : Jumaat Yang Indah #50

Salam 1 Malaysia ^_^


p/s : Sentiasa lah mengubah diri kita menjadi yang lebih baik :) 
*Take note Mimie!!!

25 comments:

  1. Betul. Yang penting macam mana kita nak bawa diri untuk msa sekarang.
    Jemput baca :)
    http://nurulzayani.blogspot.my/2015/11/ben-kitten.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan? org kata barang yg lepas jgn dikenang :)

      Delete
  2. setuju sgt dgn cik mimie...sape kita dulu2 xpenting, yg penting kita usaha jd lebih baik kann... kita sllu pegang quote ni, every saint has a past, and every sinner has a future.... hehehehe salam jumaat cik mimie!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, setuju dgn Aisya jugak...yang penting kita ada niat n kesungguhan untuk memajukan diri ke arah yg lebih baik.. kalau diri sndiri x usaha pun x mnjadi jugak..heee

      Delete
  3. Betul, yang penting kita terus cuba untuk jadi lebih baik, terus cuba baiki diri :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin..moga Allah sentiasa permudahkan kita semua untuk menjadi muslimah yang lebih baik :)

      Delete
  4. biasanya kita akan dicemuh klu org lain tahu hal silam kita..sob..sob

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lebih baik jadi bekas orang jahat dari jadi bekas orang baik...

      Delete
    2. QA : Tak dinafikan, sesetangah manusia akan bersikap begitu.. janji kita percaya diri kita.. yang baik tu kita ambik buat jadi tauladan, yang buruk tu kita buang jauh2.. :)

      Delete
    3. SS : Jadi bekas orang jahat memang org tahu dia jahat kan? bila jadi bekas orang baik ni la yang org byk dok compare dgn masa lalu..

      Delete
  5. keep moving forward, but never really leave the past :)

    ReplyDelete
  6. Kita hidup untuk masa hadapan bukan masa lepas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu KP :) siapa kita pada masa lepas tak pnting, yang penting skrg n masa hadapan.. makin maju atau makin mundur? itu yg perlu kita tahu..

      Delete
  7. Jadi diri sendiri.. Itu lebih baik kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya, berdua lebih baik.. eh, silap pulak...ya,diri sendiri lebih baik.. :)

      Delete
  8. betul...improve diri everyday..hari ini lebih baik dari semlm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, sentiasa upgrade diri..kalau hari ni bgun lewat, esok kena bgun awal..walaupun seminit awal..kira ada kemajuan jugak la tu..hehehe

      Delete
  9. betul tu Cik Mimie.. dalam Islam pun tak bagi kita ungkit sapa seseorang tu yang dahulu.. yang sekarang lagi bagus..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan CT :) masa lalu tu kenangan dan pengalaman kita je, apa yang kita lalui skrg adalah masa depan kita :) itu yang penting..

      Delete

sila-sila lah meninggalkan jejak jari-jemari anda