-->

CARI APE TU?

Saturday, January 10, 2015

Breakfast With My Sister

Salam 1 Malaysia ^_^

Yeeaayhh! hari ini dapat breakfast kat luar, biasanya breakfast kat rumah je..hehehehe..inipun sebab Cik Mimie tumpang tidur rumah kakak Cik Mimie No.7 malam tadi, ada rewang sikit kakak No.3 nak buat kenduri cukur jambul anak dia malam ni. So, pagi tadi sebelum pergi kerja kami berdua sempat singgah kedai Soto paling sedap dekat Segamat ni. Dah lama kot tak makan kat sana, paling suka sambal kicap dia..ummpph! terangkat kalau makan..ngeh3x!!


Ini dia Cik Mimie and kakak No.7 makan Soto nasi separuh je..sebab tu mangkuk kecik je, kalau nak penuh pun boleh mangkuk dia lagi besar tau..ha, memang kenyang la kalau makan..:) Harga dia untuk Soto separuh RM2.50 manakala Soto penuh RM3.50 :) murah je kan? 

Kakak No.7 tunggu masa nak meletup je perut dia tu..hahaha
Belanja gambar sekeping sebelum pergi kerja, pakai cecantik sebab lepas kerja nak pergi rumah orang kahwin pulak...Cantik ke?? hahaha...hmmm, program makan je la hari ini..hehehe..

P/s : U olls breakfast apa hari ini?

27 comments:

  1. panggil ke paling ? hehehe sedap sangat soto ye Cik Mimie sampai typo ye ? uish ada brapa kakak ni ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha..teruja sampai type pun x betul..thank CT..da buat correction dah..hehehe :) ada 7 Kakak, 1 abang :)

      Delete
  2. Alhamdulillah.
    Kakak no. 7 tuw...ada berapa orang kakak ni? :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe..ada 7 orang kakak..byk x? hehehe :)

      Delete
  3. C.M yg ke brapa ? Hehehe .. Murahnyaaaaa , boleh sangat bungkus banyak2 bawak balik

    ReplyDelete
    Replies
    1. CM yang ke-9 :) aah, murahkan susah nak dapat Soto muran n sedap macam ni :)

      Delete
  4. wah,pagi2 dah makan soto. cheq makan roti teloq ja.
    semakin meriah la lepas ni, tambah lagi anak sedara. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..ikut orang mngidam dapat la makan sekali..hehe...roti teluq pun sedap jugak..:)

      Tak sabar nak tggu mereka semua keluaq dr perut..hahaha

      Delete
  5. arghhhh sotooo ! last makan raya dua tahun lepas rasanyaaa. T_T huk3.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lama betul jie xmakan soto. Makan tahun jugak la tu. haha

      Delete
    2. Amboi awat lama sangat tak makan Jie? Cik Mimie lau sebulan tak makan memang kena keluar cari kat kedai..hehe..

      Delete
  6. Err cik Mimie ada berapa adik beradik ni haha macam ramai jee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cik Mimie ada 9 orang adik beradik :) Nanti la story pasal family Cik Mimie :)

      Delete
  7. salam singgah =)

    uiks... agak murah tu rm2.50... kat area jb dah tak dapat tu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat pasar malam pun stil RM2.50 jugak..tapi kat pasar tak sedap sgt.. :)

      Delete
  8. waaaa soto..kak wana punya feberet tu..huu..sedap2..memang murah harga soto tu..

    aish, cantik la cik mimie dan kakak cik mimie tu.. :)

    kak wana belum breakfast la pagi ni..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Feberet mimie jugak Kak Wana..sep sikit..hehehe..

      Cantik eh? nak g umah kawin kena cantik sikit..lau x biasa je..hahah..malas nk melawa..

      Delete
  9. Replies
    1. Murah kan? meh la datang sini..Cik Mimie belanja nanti..hehe :)

      Delete
  10. Best nya makan soto. Sambal memang main peranan. Harga pn boleh tahan utk thn 2015 ni kan. Jgn lps gst harga tukar sudahlah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sambal dia memang terbaek, tak sama dgn kedai2 lain..sedap!! hahaha..kan? kna tggu april nanti la..hehe

      Delete
  11. Replies
    1. Kuey tiaw :) sedap..Cik Mimie semua jenis kuey tiaw Cik Mimie suka.. :)

      Delete
  12. lamanya tak makan soto.
    akak kat sini kalau teringin nak makan soto kena masak sendiri
    memang payah nak jumpa soto kat kelantan ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Soto dekat kelantan memang jarang ada..dulu Cik Mimie blaja kat kuantan pun susah nak jumpa..kalau ada mesti xde sambal kicap..hehe..ase cam tak sempurna lak soto tu..hehe

      Delete
  13. wahh dapnye soto! ana suke gak soto! ehh ehhh cantiknye cik mimie dgn kakak 7 nih! moga2 slmt melahirkan nti buat akak cik mimie hehe

    ReplyDelete
  14. kakak no 7? CM berapa beradik..anak bongsu ke

    ReplyDelete

sila-sila lah meninggalkan jejak jari-jemari anda