-->

CARI APE TU?

Thursday, December 4, 2014

DIY - BreakFast

Salam 1 Malaysia ^_^

Selamat pagi U olls, breakfast apa pagi ni? Cik Mimie breakfast roti bakar je..hehehe..Sedap jugak apa...heee..Ok, cakap pasal breakfast ni. Cik Mimie nak share dengan U olls beberapa breakfast yang kita boleh buat sendiri atau dalam kata lain Do It Yourself @ DIY yang menarik, sedap dan mudah..Yiipppiieee! DIY ni Cik Mimie jumpa dalam FB...Hahahaha..Cik Mimie kan suka stalk FB..ngeh3!!! Jom, kita try buat nak tak?





 
 
 




Amacam? Senang dan sedap kan? hahaha..actually, Cik Mimie tak tahu nak letak nama apa untuk semua menu ni..haish, pandai-pandai U olls la nak panggil apa..Roti cheese telur ke, roti cheese gulung ke...hahahahaha.. yang penting perut kenyang..hehehe v(^_~*)

Credit : Shopping99.my

p/s : Nanti Cik Mimie balas jejak U olls ye, badan tak sihat ni rasa takde mood sangat T_T

21 comments:

  1. Semuanya yummy!
    Akak pernah cuba #1 & #3 utk breakfast,...memang breakfast like a king!

    ReplyDelete
  2. NAMPAK SENANG TAPI leceh sebenarnya..hehehehe :P

    ReplyDelete
  3. simple tapi mcm menyelerakan je..hehe ;p

    ReplyDelete
  4. yummmy
    done follow sponsor.jempot join ga saya :)

    http://mamadarwiish.blogspot.com/2014/11/manis-giveaway-by-mama-darwiish.html

    ReplyDelete
  5. nampak macam senang nak buat, tapi kalau sendiri buat tak tahu jadi macam mana. hihi. mesti mahu cuba!

    ReplyDelete
  6. Ais krim goreng paling sedap & paling mudah nk buat.....;-)

    ReplyDelete
  7. Menariknya! nice sharing..nad pun nak try nt..hihi..:)

    ReplyDelete
  8. perghh ! Boleh buat DIY nie.. tgk pun dh tergugat nafsu mkan. hehe..

    ReplyDelete
  9. kak wana ada juga buat yang no.1 dan no.2 tu..erm, sedap..lagi2 ada cheese..aiyoo..melting yang amat nih..hee

    ReplyDelete
  10. pernah jugak tengok gambar 1,3,8 tu. tapi buatnya dak lagi. ice cream goreng ja pernah.hehe. ni tak payah tunggu breakfast pun boleh buat ni, makan petang pun okay gak. hehe

    ReplyDelete
  11. eh,tertinggal.

    get well soon na cik mimie! ^^

    ReplyDelete
  12. Ya Allah starving~~
    Yang sosej dgn telur tu.. macam mana die buat sosej tu jadi love erk?

    ReplyDelete
  13. No 1 tu akak selalu buat untuk anak-anak. Memang sedap.

    ReplyDelete
  14. ana pon suka stalk fb yg share resepi simple bgmbr cmni.. sng & cpt nk buat hehe

    ReplyDelete
  15. bagaimana keadaan CM sekarang...harap2 dh sihat lah ye

    ReplyDelete
  16. ummi saya suka buat breakfast macam ni. hehe. sebab adik saya x suka roti, tapi bila ummi masak macam ni, dia makan lak. adoi..

    ReplyDelete
  17. Tengah lapa nie..wuuuu..kriukk kriukk perut..nk jgkkkk

    ReplyDelete
  18. Tetiba rasa mcm nak lapar plak.. nak mkn sume tu...
    Glurp! sedap

    ReplyDelete

sila-sila lah meninggalkan jejak jari-jemari anda