-->

CARI APE TU?

Friday, November 21, 2014

#9 Liebster Awards



 Salam 1 Malaysia ^_^



Liebster Award a.k.a LA kembali menerjah blog Cik Mimie lagi..hahaha..LA yang kesembilan, lama tak kena tag. Terima kasih Amy sebab tag Cik Mimie. Akan ku jawab dengan sejujur-jujurnya..cewah!

Soalan dan Jawapan

1. Satu tabiat buruk tak boleh diubah
- Apa erk? macam tak de je tabiat buruk tu..heee..xdapat detect la Amy :p

2.Dua benda mengingatkan korang dengan Amy J. hahahaha. susah gila soalan.
- Perkataan PELIK. Bila Cik Mimie terbaca atau terjumpa perkataan PELIK mesti Cik Mimie ingat kat Amy..hahahaha.. mungkin sebab Weirdo tu kot :p
-Emily the Strange. Anime ni mengingatkan Cik Mimie dengan Amy, masa mula2 datang n baca title blog Amy, terus Cik Mimie terbayangkan Anime ni..mugkin sebab weirdo and Strange tu lebih kurang kot..hehehe :)

http://img1.fantasticfiction.co.uk/images/n64/n324148.jpg

3. Tiga orang penting dalam hidup. Tunjuk Gambar pun boleh :)
-Abah
-Emak
-Incik Kesayangan

4. Empat ciri-ciri lelaki yang berjaya mencuri hati
-Beriman
-Hormat orang tua
-Penyayang
-Tidak merokok
*Alhamdulillah, Incik Kesayangan ada semua ciri-ciri ni :)

5.Lima makanan tak boleh tolak
 -Tomyam
-Soto
-Sup
-Maggi
-Asam Pedas

6.Terbang atau baca fikiran orang?
-Soalan ni kena pilih salah satu tu ye? Baca fikiran orang :)

7. Wahai*insert the name of your love*, saya sayang awak sebab.....
-Wahai Incik Kesayangan, saya sayang awak sebab awak sayang saya...haha..aci tak macam ni? 

8. Binatang paling menakutkan
-Katak & Cicak

9. Kenapa korang suka/tak suka pergi kenduri kahwin?
-Cik Mimie suka pergi kenduri kahwin sebab dapat tengok tema majlis kahwin tu..hahaha..mana tau ada yang berkenan di hati..satu lagi kalau majlis kahwin kengkawan Cik Mimie lagi suka sebab boleh jumpa Kengkawan lama :)

10. Apa persaan korang hari ini?
-Gembira sebab petang ni Cik Mimie nak gerak pergi Mersing dengan Family and esok dan lusa cuti..Yeeayhh!!

11. Rumah Idaman
-Nak rumah yang ada taman dan kolam renang :) Macam kat bawah ni pun da ok dah..heheh :)
http://cdn.designhomes.pics/design/www.undergroundswimmingpools.net/wp-content/uploads/2011/03/home-swimming-pools.jpg

Yeaayhh!! Selamat sudah menjawab semua soalan Amy. Minta maaf kalau ada salah silap ye :) 

P/s : Tiada Soalan dan tiada yang kena Tag, sorryy bz skit tak dan nak create soalan n tag U Oll T_T

17 comments:

  1. pelik? aah kan. hihi

    tomyam tuu tak terkecualikan. kan ?

    untungla ada encik kesayangan kan.. kekeke

    bestnya pi mersing. nadya bru sekali gi mersing :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amy kan pelik..hehehe..

      Tomyam tu wajib..hahaha..

      x untung mana la..syukur ada..hehehe

      Cik Mimie dah kali ketiga..hehe..pergi pun ada sebab kalau x, mmg x jejak la..hehehe

      Delete
  2. wahh, kita pun nak rumah cenggitu. asal bosan ja berendam. haha.
    pergi mersing rupanya. happy holiday cik mimie! ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan? Cik Mimie suka berenang sebab tu nak ada kalom renang..hehehe :)
      Thank you Cik Fafa :)

      Delete
  3. Yg amily tu famous jgk dulu2 kn..hehe
    Klo sy, ingt hindustan ingt kt amy ;P
    Belog Miss Balqis

    ReplyDelete
    Replies
    1. hindustan dgn amy memang xboleh dipisahkan..hehehe

      Delete
  4. Ohhh, Cik Mimie takut katak & cicak eh...

    ReplyDelete
  5. Cantiknya rumah idaman tu... alangkah bahagianya kan kalau dapat apa yang kita idamkan... semoga kita semua beroleh kejayaan di dunia dan akhirat. Amin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amin..insyaAllah, kalau kita usaha pasti dapatkan :)hehe

      Delete
  6. Tak pernah bercita-cita nak ada swimming pool kat rumah.
    Tapi, tengok gambar ni terus terasa nak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bestkn Dr.Shikin ada kolam renang kat rumah..panas2 boleh berendam dalam tu..hihi

      Delete
  7. Replies
    1. Hahaha..rugi la ko ni..makan free tau..haha :p

      Delete
  8. Ok geng katak and cicak...hahaha suke g knduri jugk sbb tgk tema and dpt kumpul sedara o kwn2 cmtu.. tp bile seesak and pns mule la rimas

    ReplyDelete

sila-sila lah meninggalkan jejak jari-jemari anda