-->

Pages

CARI APE TU?

Tuesday, November 25, 2014

MERSING PART 1 - DM Homestay

Salam 1 Malaysia ^_^

Petang U olls :) baru hari ini sempat nak update entry pasal Mersing. Maklumlah, Cik Mimie tak selalu ngadap blog ni. Time free je Cik Mimie jengah...hehehe..Ok, berbalik kepada tajuk entry. U olls pun dah tahu kan Jumaat & Sabtu minggu lepas Cik Mimie pergi Mersing untuk hadiri kenduri di rumah keluarga Abang Ipar Cik Mimie. Kami sekeluarga pilih untuk menginap di Homestay, taknak susahkan keluarga Abang Ipar.

Model tak berbayar..hahaha
DM Homestay, kalau nak tahu inilah tempat penginapan Cik Mimie dan keluarga malam Sabtu hari tu. Homestay dia memang Tip Top, Cik Mimie bagi 4 1/2 bintang tau..hehehe..Actually, pagi Jumaat lagi keluarga Cik Mimie ada yang dah bertolak ke sana iaitu Keluarga Angah (1 Kereta), Keluarga Ateh (1 Kereta) & Keluarga Anjang (1 Kereta). Cik Mimie dan akak Cik Mimie je bertolak pukul 3 petang sebab kami kerja separuh hari. Memang jeles tengok akak2 Cik Mimie sent gambar di group Whatsapp. Tak aci diorang dah sampai dulu Cik Mimie belum lagi..huhuhu...So, tepat pukul 7 Cik Mimie sampai Felda Nitar rumah keluarga Abang Ipar Cik Mimie. Siap mandi dan rehatkan diri sekejap, kami pun bergerak ke bandar Mersing lokasi seterusnya HOMESTAY.*nak hantar Cik Mimie sebenarnya..hehehe..

Salah satu bilik
Ruangan dapur
Alamat DM Homestay No.159, Jalan Kantan, Taman Sri Mersing, 86800 Mersing, Johor.

DM Homestay menyediakan perkhidmatan penginapan berkonsepkan inap taman yang terletak di Taman Sri Mersing. Berkonsepkan penginapan taman perumahan yang selesa dan menarik. 
 
 KELENGKAPAN & KEMUDAHAN YANG DISEDIAKAN :-
1) 3 Bilik Tidur Lengkapan Perabot
2) Bilik Berhawa Dingin & Berkipas Angin
3) TV Berbayar
4) Set Kerusi Sofa & Ruang Rehat
5) WiFi disediakan PERCUMA
6) Peti Ais & Pemanas Air
7) Tunjuk Arah Kiblat, Telekung & Sejadah
8) Pemanas Air Mandi dan Tuala
9) Kemudahan extra tilam dan bantal
10) Dapur & Mesin basuh disediakan.

LOKASI BERDEKATAN :-
- Masjid Jamek Sri Mersing - 2 minit
- Pasaraya Tunas Manja - 3 minit
- Perhentian Bas - 5 minit
- Bandar Mersing - 6 minit
- Jeti Mersing - 7 minit
- Pantai Mersing - 8 minit
- Pantai Air Papan - 15 minit
- Endau - 35 minit

KADAR BAYARAN :
RM170 = Hari Isnin - Khamis
RM200 = Hari Jumaat - Ahad
RM150 utk malam berikutnya.

Sebarang pertanyaan dan tempahan,sila hubungi :-

012-7439609 atau 013-7993808
***
Other Terms & Conditions:
Daftar Masuk : 2.00 petang
Daftar Keluar: 12.00 tengahari
Deposit : RM50 untuk setiap 1 malam

Cik Mimie pergi hari Jumaat so bayaran yang dikenakan untuk 1 malam ialah RM200 :) Puas hati kot.

CREDIT

p/s : Nak cerita pasal pantai pulak nanti :)

18 comments:

  1. okay sangat la tu dengan kemudahan lengkap lagi. berbaloi2 kan. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat berbaloi2 Cik Fafa Oi..selesa gitu :)

      Delete
  2. Replies
    1. Strategik jugak Bro Zumal..cuma nak cari rumahnya pening skit..hehehe

      Delete
  3. bersih dan luas juga homestay tu kan..dan gambar pantai tu cantik..tenang terus pikiran tengok :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aah kak wana..rumah dia luas n kemas jugak la..cntik kan pantai tu..Cik Mimie pun suka tengok pantai..tenang je :)

      Delete
  4. sangat ok la..
    nampaknya jauh skit dgn endau ..
    teringin nk gi mersing.. nk jumpe bff mse kolej.. wuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jauh sikit la dari endau dia tengah2 antara endau n kluang :) Owh, nanti pergila nanad :) bercuti kat pantai :)

      Delete
  5. Replies
    1. Selesa sangat mama..nanti kalau mama nk ke mersing boleh la nginap kat sini :)

      Delete
  6. wow wow, birunya... hehehe... nampak selesa juga homestay tu. ^^,

    kalau kawan ada kahwin kat sana, ley la duk situ. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha...biru itu mendamaikan..cewah :)

      boleh2 :) takde masalah..kena booking awal2 je..hehe

      Delete
  7. apa attraction yg ada di mersing ye..sis JM ni msia pun mmg belum habis jelajah

    ReplyDelete
  8. Uh lame asenye tak dok homestay mkn2 angin sjk kawen ni.. haaha

    ReplyDelete

sila-sila lah meninggalkan jejak jari-jemari anda