-->

CARI APE TU?

Friday, November 28, 2014

#11 Liebster Awards

Salam 1 Malaysia ^_^



Kali ini Liebster Award dari Acik Watie. Dia tag semua yang ada dalam bloglist dia, so Cik Mimie salah seorang yang berada dalam bloglist Acik :) Nak jawab soalan-soalan Acik :)

SOALANNYA :

1. Apakah kekuatan blog korang?
-Takde kekuatan apa-apa rasanya, sebab blog Cik Mimie lebih kepada personal :)

2. Warna tema untuk blog korang?
-Merah :)

3. Sebab apa warna tu? Bukan warna lain?
-Merah lambang keberanian dan ia warna kegemaran Cik Mimie

4. Blog korang cerita pasal apa?
-Personal, segmen & ga, quotes..haha..senang cerita rojak la cerita dalam blog Cik Mimie ni.

5. Cakap betul-betul...cantik tak blog Acik ni?
-Cantik dan kemas :)
 
6. Kalau tak cantik, sebab apa?
Kalau cantik, belah mana yang cantik?
-Cantik tang header and background. Juz kalau acik bermain dengan warna2 sikit, lagi bertambah cantik :) *pendapat Cik Mimie je

7. Ada letak tak blog Acik dalam bloglist korang?
Cakap je, tak marah pun.
-Ada :)

8. Kalau join segmen / BW / GA orang, awak update entri saja,
pastu terus tinggalkan atau buat jugak BW?
-Depends pada mood dan masa, kalau Cik Mimie tak sibuk Cik Mimie akan bw.

9. Setakat ni, follower dah berapa orang?
-1155 follower *Alhamdulillah.

10. Rasanya, perlu tak Acik letak blog korang
dalam bloglist Acik?
 -Mestilah perlu :)

 11. Sebab apa perlu letak blog korang dalam bloglist Acik?
-Senang untuk Acik terjah Blog Cik Mimie :)

Yeeaayyhh! Selesai sudah..hehehe..peluh-peluh jawab tau..:)

Kali ini Cik Mimie nak tag & bagi soalan dekat  U olls. Selalu sangat tak ikut syarat Cik Mimie ni kan..hehehe..So, mangsa-mangsa tag Cik Mimie ialah :-

-Nad

Soalan untuk U Olls
  1. Dalam sehari berapa entry korang update dalam blog?
  2. Biasa korang online blog dekat mana? *cth : pejabat, rumah, cafe
  3. Sudah berapa lama korang terlibat dalam dunia blogging ni?
  4. Kenapa pilih untuk menjadi seorang blogger?
  5. Nyatakan kebaikan dan keburukan berblogging.
  6. Berikan 3 ciri-ciri blog yang korang suka singgah.
  7. Korang lebih suka komen entry atau tinggalkan jejak dekat shoutbox?
  8. Apa pendapat korang tentang blog Cik Mimie?
  9. Perlu ke Cik Mimie ubah mana-mana bahagian dalam blog Cik Mimie?
  10.  Ada tak apa-apa yang korang nak bagitahu dekat Cik Mimie?
  11. Soalan Cik Mimie susah ke senang?
Ok, I'm done :) akhirnya!! hahahaha..hope u Oll sudi menjawab soalan Cik Mimie. Bagi yang tak kena tag tu boleh jugak nak jawab :) Cik Mimie lagi suka..hehehe..
 
p/s : Tunggu time nak balik keje je ni..hehehe :)

27 comments:

  1. haha..cik mimie memang baik sebab tag akak.. *_^..huhu..ok, insyallah kak wana buat award dari cik mimie pula..tq dear..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama2 Kak Wana :) hehehe..kita baik sikit je..hikhik :)

      Delete
  2. tak buat lagi yang acik ni. tq yer tag cikfafa. nanti dah jawab roger sini balik. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. No biggie Cik Fafa :) takde paksaan pun..hehe

      Delete
  3. http://rainfallasleep.blogspot.com/2014/11/the-liebster-award-cik-mimie.html

    silakan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amat pantas...hahaha..terima kasih HSB :)

      Delete
  4. dah! ^_^

    http://coretancikfafa.blogspot.com/2014/11/liebster-award-by-cik-mimie.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeeeaaayhhh! akan ku terjah jawapan mu Cik Fafa..hahaha :)

      Delete
  5. thanks tag cik mimie :)
    merah itu keberanian. yeh ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama2 Nanad :)
      Jangan lupe jawab tau...hehe..
      Yup merah itu berani...hahaha

      Delete
    2. baekla cik mimie..
      bakal akan jawap..
      malam nt kot.
      tungguuu ;p

      Delete
    3. ok dah jawap ;)

      http://loveneddy.blogspot.com/2014/11/the-liebster-award-19-cik-mimie.html

      Delete
  6. Adoii...dia tag kita balik...Acik bukan tak nak hias blog Acik..tapi tak pandai nak hias...maybe 1 day..TQ jawab soalan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama2 Acik :) hehe maaf tag acik....
      takpe, slow2 benda boleh belajar..hehehe :)

      Delete
  7. ad orng tag ayie.. xsettle lg dok dlm draft tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh..takpe slow2 :) dorang pun paham jugak Ayie bz kan :)

      Delete
  8. sukelah soalan2 yang cik mimi kasi ni...rase nak buat liebster award ni,sebab nak jawab soalan2 ni...best nya! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Silakan menjawab Aisyah..I really appreciate it...:) Soalan ni terbuka kepada semua...hehehe :)

      Delete
  9. hai cik mimie! kita jawab tau, walaupon kita tk ditagged... :D http://jindrisska.blogspot.de/2014/11/liebster-award-dari-cik-mimie.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Aisyah :) Yeeaayhhh!! nanti Cik Mimie terjah sana ye :) hehe..terima kasih :)

      Delete
  10. nasib baik sis JM x kena TAG coz nk up entry cerita travel pun bercinta huuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe..tau Sis JM bz tu yg takut nak tag..hikhik

      Delete
  11. Ramai dah follower cik mimie.. wahhh jelly2.. bile tah nak bertambah.. nak2 skg ni.. alahaiiii

    ReplyDelete
  12. Thank you tag cik Mimie :D Haha lapar pulak pepagi ni T_T

    ReplyDelete
  13. Tq tag akak.
    Nama atas sekali plak tu..
    Hehehe

    ReplyDelete
  14. wah, 1155 followers tu. heheh. lawa lak nombornya :D

    yep, orang yang minat merah ni memang berani. sebab x semua orang boleh tampilkan diri dengan warna merah. sebab merah ni sangat menyerlah. heheh

    ReplyDelete

sila-sila lah meninggalkan jejak jari-jemari anda