-->

CARI APE TU?

Wednesday, November 19, 2014

Tips Memilih Pakaian Wanita yang Rendah

Salam 1 Malaysia ^_^ 

Hai U Olls, hari ini Cik Mimie nak berkongsi beberapa tips untuk Memilih Pakaian Wanita bagi mereka yang bertubuh rendah. Seperti kita semua tahu wanita dan kecantikan memang tak dapat dipisahkan. Kalau boleh tiap-tiap hari kita nak kelihatan cantik, bergaya dan menarik dalam penampilan kita. Betul tak? So, penting bagi kita untuk tahu tips-tips ini :)

See, Cik Mimie pun nak nampak bergaya jugak..hehehe...:)
Kenapa Cik Mimie kata ia penting? Sebab, wanita yang rendah atau bersaiz genit selalu sangat ada masalah untuk mencari PAKAIAN WANITA yang bersesuaian dengan tubuh mereka. Jika salah membuat pilihan, silap-silap pakaian yang dipilih itu boleh mencacatkan penampilan dan tidak menonjolkan personaliti mereka. Oleh itu, si pemakai harus bijak dalam memilih jenis pakaian yang mampu memberikan ilusi tubuh badan yang tinggi.


Tips PERTAMA : Pilih corak pakaian yang tidak terlalu besar atau corak jalur menegak untuk kelihatan lebih tinggi.


Tips KEDUA : Bagi penggemar Skirts atau Short, U olls kena elak daripada memakai Skirts atau Short yang terlalu pendek atau terlalu labuh. Ini kerana, saiz Skirts atau Short terlalu pendek, ia akan membuatkan kaki kelihatan lebih pendek manakala jika terlalu labuh pula, ia akan membuatkan U olls kelihatan lebih rendah. Ingat tu!


Tips KETIGA : U olls juga perlu memilih pakaian dengan potongan yang betul. Kalau boleh elakkan dari memakai pakaian yang terlalu longgar atau terlalu ketat. Ini dapat menyelamatkan penampilan U olls.


Tips KEEMPAT : Pemilihan warna pakaian, kalau boleh pilihlah pakaian yang berwarna gelap seperti hitam, biru tua dan hijau tua. Ini kerana, warna memainkan peranan yang penting ia bukan sahaja membuatkan U olls kelihatan lebih kurus, malah lebih tinggi.

http://4.bp.blogspot.com/-9ihve6YsYyI/U7BaMJQKntI/AAAAAAAAAVs/y0TrZNF9XQ8/s1600/zalora-logo.png
Butik Online Wanita iaitu ZALORA adalah destinasi fesyen yang tepat untuk U olls mendapatkan pakaian yang bersesuai seperti di dalam tips-tips yang Cik Mimie bagi. Zalora bukan sahaja menawarkan koleksi pakaian wanita yang terbaik malah ia juga menyediakan pelbagai variasi seleksi pakaian wanita seperti pakaian wanita Muslimah, pakaian pejabat muslimah, pakaian wanita hamil dan juga pakaian wanita bersaiz besar. Bagi U olls yang mempunyai bajet jangan risau kerana Zalora turut menyediakan seleksi pakaian wanita murah yang sangat berpatutan, berkualiti dan memuaskan! 

Apa tunggu lagi? Jom beli pakaian wanita terbaru online bersama ZALORA hari ini!

31 comments:

  1. cantiklah cik mimie..nampak comel dengan pilihan pakaian tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Kak Wan :) Kak Wana pun cantik jugak :)

      Delete
  2. saya yg berketinggian sederhana *tak nak mengaku rendah* hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe...yang sedang2 je kan? hehehe

      Delete
  3. nice review cik mimie. lawa baju.hehe ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Cik Fafa..hahaha..baju pinjam..teett!!

      Delete
  4. Nad sedang sedang je 160cm tp selalu tetap nak nampak lebih tinggi muehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. pakai high heels nampaklah tingginya :) hehehe

      Delete
  5. hehe... so, gurl2 sila take note ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boy2 pun kena tahu jugak..mana tahu nak bg hadiah tuk gegurl nanti..hehehehe

      Delete
  6. Thanks for the tips..tapi kategori rendah tu ketinggian berapa CM?
    Akak ni tggu gaji masuk je nih nak serang Zalora :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama2 Kak JM..tak sure pulak mungkin 155 kebawah dah dikategorikan rendah kot..hehehe..

      Terjah jgn xterjah :) berbaloi2 tau..

      Delete
  7. wah wah, cik Mimie berposing lah... wewitt :P

    saya xtahulah kategori rendah ke tinggi. kalau dengan housemate, saya tnggi, kalau dengan adik2, saya rendah -.-

    ReplyDelete
    Replies
    1. wweeiitt jugak :) heheh..bukan selalu :p

      erm, mcm mna nk descript erk? O.o

      Delete
  8. kalau saya, main sauk je ape yg ada.. asal nampak cantik.. heehee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kekedang Cik Mimie pun mcm tu jugak..tpi bab baju ni ada cerewet skit..hehee :)

      Delete
  9. Replies
    1. Aah Bro Zumal..mcm astro tu..mcm - mcm ado :) hehehe

      Delete
  10. Kdg2 sy perati baju sy ada yg buat sy nampak gemuk rendah. Ada yg nmpk kurus n tinggi. The

    ReplyDelete
    Replies
    1. so, lepas ni kena cri baju yg sesuai lor..heheh :)

      Delete
  11. Cantik baju-bajunyer.
    A'ah..promote zalora nampaknya. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. baju2 dorg memang cntik2 Mama :)

      aahh promote entry...hehehe

      Delete
  12. alolo comel..
    nice sharing cik mimie ^^

    nadyya tinggi. kadang2 susa gak buat pilihan. singkat saje. huu

    ReplyDelete
  13. wah, dah leh jadi jurucakap zalora ni. hehe. aku tinggi kot 163 cm :)

    ReplyDelete
  14. Heeee cantek cik mimie... ehhh cik mimie ni kategori perempuan genit ke?? Nmpk tinggi je

    ReplyDelete
  15. Maksih Atsa tipsnya ..karena telah mau berbagi dengan kami

    untuk tips untuk memilih kaos kaki wanita yang cantik dan berkualitas gmn ya caranya

    ReplyDelete
  16. maksih ya atas infonya ..
    baru tau kalau corak itu juga mempengaruhi penampilan...
    oya buat kakak tang cari info soal tips kaos kaki silakan mampir saja ke pusat kaos kaki muslimah yang koleksinya lengkap...

    ReplyDelete

sila-sila lah meninggalkan jejak jari-jemari anda