-->

CARI APE TU?

Monday, October 20, 2014

Sesiapa Boleh Kongsi Tak?

Salam 1 Malaysia ^_^
 
 
Hmm, Cik Mimie sebenarnya nak tanya dekat U Oll ni. Ada tak antara U Oll yang pernah dapat panggilan temuduga dari SPA. Errr, boleh tak share-share apa yang penemuduga tu tanya and ada tak tips-tips yang perlu kita prepare ke sebelum temuduga ni?

Sebenarnya, Cik Mimie dapat panggilan temuduga and tarikhnya nextweek. Seriously, memang berdebor giler lah orang kata sebab takde pengalaman langsung bab temuduga dari SPA ni. So, Cik Mimie sesangat bebesar hati dan menghargai jika ada yang boleh share pengalaman U Oll dengan Cik Mimie..heeee..:D
 
p/s : Sharing is Caring..hehehe...

19 comments:

  1. tak tahu laaa.. hihi. do ur best (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. It's Ok Izzati :) Thank ye..InsyaAllah :)

      Delete
  2. alhamdulillah tahniah ya..

    saya boleh share sikit pengalaman interview SPA sebanyak 2x..tapi, mungkin bukan rezeki saya la time tu..

    antara tips yang saya boleh bagi:
    awak kena study bidang yang awak pohon tu.cth nama pengarah, misi dan visi syarikat. knapa dan mengapa awak minat bidang tu..apa sumbangan anda pada syarikat.
    Paling penting awak kena alert dengan isu semasa masa kini..penemuduga suka tanya soalan macam tu..mungkin kurang banyak tips saya bagi tapi insyaallah boleh tambah info.^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Bbwana..cukup membantu dah ni :) Owh, banyak nak kena ingat ni..terima kasih bebanyak ye :)

      Delete
  3. alamak, raasanya haritu ada blogger cerita pasal SPA ni. tapi saya x ingat siapa. nanti saya cek balik erk. sorry

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh, yeker..eh, susahkan Amy je..thank ye :)

      Delete
  4. HMM..kna getready isu semasa & bidang tugas yg di pohon..berpakaian kemas dan sopan..dapat tawaran jawatan apa yer?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank for info PB :) dpt jawatan Pembantu khidmat Pelanggan :)

      Delete
  5. IM tak pernah pergi temuduga SPA. Kawan banyak kali dapat. Dia tanya tentang bidang kerja yg dipohon, kadang tanya pasal negara, isu semasa pun ada jugak. Ini mana yg IM tahu ja. Moga Cik Mimie dapat buat yang terbaik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih IM for the info :) fuh, kan prepare betul2 ni..debor sangat,,heee

      Delete
  6. tahniah cik mimie...
    smoga berjaya...
    dulu mase kene intrview tak tny soalan berkaitn kerja pon..
    jawab pon acuh tak acuh je..
    smoga rezeki cik mimie kat situ
    yang penting yakin and nampak tenang...
    cer la bace sikit2 tntg jwtn yng dipohon tu
    ikott atas penemu duga jugak tauuu

    ReplyDelete
  7. pernah, untuk pegawai imigresen. tapi belum sempat temuduga dah kena reject sebab bmi. hahaha

    ReplyDelete
  8. pernah kena panggil tapi tak pegi.. hihi..

    ReplyDelete
  9. lebih kurang mcm sis bbwana cakap tula. pastu CM kena ready kalau dia tanya kenapa awak rasa awak layak dengan kerja yg ditawarkan. pastu apa kelebihan CM. takut dia tny pasal tu. btw good luck CM :)

    ReplyDelete
  10. Tak pernah dengan SPA. Tahniah semoga berjaya. Relaks jangan gabra. Jawab dengan konfiden.

    ReplyDelete
  11. jwb exam SPA pernah.. kena intebiu xda pengalaman lg. hehee. gudluck

    ReplyDelete
  12. -___- oh tak tauu apa-apa. haha.maap.

    ReplyDelete

sila-sila lah meninggalkan jejak jari-jemari anda