-->

CARI APE TU?

Friday, October 17, 2014

#8 Liebster Awards

Salam 1 Malaysia ^_^

http://hidayuayumie.blogspot.com/2014/10/libster-award-by-arzmoha.html

Wah, ada lagi rupanya Liebster Award ni..hahahaha..LA yang kelapan ini telah ditag oleh rakan sebaya Cik Mimie. Mommy to be Puan Ayu...ekekeke..Thank bebanyak sebab tag Cik Mimie, baiklah soalan akan dijawab dengan penuh kejujuran..hehehehe.. :p

1. Nama penuh, gelaran dan tarikh lahir
- Nama Penuh : Norshamimi Md Yusop
-Gelaran : Mimie, Ucu, Adik, Mie
Tarikh Lahir : 24 Oktober 1990
 
2. Asal kelahiran, tempat membesar dan kini menetap di?
- Dari lahir sampai sekarang masih menetap di SEGAMAT, JOHOR.*Anak jati johor tau..hehehe
 
3.Status? (bujang/berkahwin,bilangan anak jika ada) 
 -Single but not available :p

4. Apa yang membuatkan diri rasa dihargai dan disayangi?
-Apabila mendapat perhatian penuh dan selalu ambil berat pasal diri.
 
5. Makan & minuman kesukaan,kenapa?
-Makanan : Sup/Tomyam sebab Cik Mimie suka makanan yg pedas-pedas.
-Minuman : Air kosong je sebab Cik Mimie tak minum air manis.
 
6. Hobi atau aktiviti masa lapang?
-Lepak kat rumah tido @ tengok tv. *itu je yang mampu..hahaha
 
7.  Bekerja/pelajar? Nyatakan.
-Sudah bekerja :)
 
8. Tempat pengajian (tadika,sek rendah,sek menengah,IPTA/IPTS)
-Tadika : takde sebab tak sekolah tadika.
-Sek Ren : Sek. Dato Seri Maharajalela
-Sek Men : Sek. Men. Seg Hwa
-IPTA : Kolej IKIP
 
9. Anak ke berapa dari berapa orang adik beradik?
Anak bongsu dari 9 orang adik-beradik.*ramai tak?
 
10. 3 Perkara yang boleh buat diri korang rase naik angin?
-Bercakap dengan orang yang tak faham bahasa.
-Orang bercakap benda yang sama berulang kali dalam satu masa.
-Ambil atau usik barang tanpa kebenaran.
 
11.  Nyatakan 3 perkara yang kawan/keluarga kenal benar dengan sikap korang?
-Melatah
-Tak suka dipaksa
-Suka ketawa

Akhirnya!!! Yeeaayhhh, habis juga jawab soalan Ayu :) Agak-agak dapat Full Mark tak? hahahaha..

p/s : Takde soalan dan takde siapa-siapa yang Cik Mimie tag sebab penyakit M dah menyerang. 

18 comments:

  1. ayu bagi 5 bintang
    heheheh... ambiii cepatnye dia jwb soalan kite yeee...
    eh ehhhh patutlah manje
    smpai 9 orang adik beradik, bongsu lak tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehee..ade masa tu yang kejap je jawab...hehehe..
      Eh, mna ade manja..biasa2 je la Ayu :)

      Delete
    2. Ceyhhhh xmo ngaku plak dia... syoknye lahai ade abg and kakak nie...

      Delete
    3. Hehehe..syiok sangat! Cik Mimie suka buli dorang semua...hahahaaha...*gelak jahat sikt..

      Delete
  2. Hehe...seb baik x manja...selalunya anak bongsu manja kan..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heee..xmnaja pun mama..sebab masa kecik mak dah sibuk jaga anak kakak..so, xdpt nk mnja2 sgt..huhuhu

      Delete
  3. ini kalau hari raya, confirm poket penuh kan.. ahakss..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dulu kecik-kecik memang penuh poket, tapi sekarang ni poket kita pulak nipis sebab bagi kat anak-anak diorang..hahahah

      Delete
  4. Yeayyy akhirnya terdedah sudah umur cik Mimie hihik :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeeaaayyhhh!!, Cik Mimie dah tua kan? T_T

      Delete
  5. Oh, Cik Mimie anak bongsu rupanya ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hikhikhik..ye kak Farrah anak bongsu :)

      Delete
  6. ok sama la kite anak jati johor.hahaha
    no. 10 sama.. yeh!

    ReplyDelete
  7. Eh melatah ke? Hehe. Aku pun anak bongsu jugak tapi kalau orang yg xtau mesti akan terkejut beruk. Sebab aku memang xde ciri anak bongsu. Ciri2 kak long kawasan ada lah. Haha.

    ReplyDelete
  8. lagi 4 hari yeah, lagi 4 hari yeah. hahaha

    wow! ramai tu 9 beradik... saya ada 5 je.. tambah lagi dua.. tapi x boleh lawan lagi dengan akak. haha..

    saya pun x suka orang paksa saya... nanti saya jadi over emo

    ReplyDelete
  9. owhh, tak lama dah la nak sambut birthday ni. cik fafa pun suka jugak tomyam ni. lagi pedas lagi suka. hehe ^_^

    ReplyDelete
  10. Memang sakit jiwa cakap dengan orang yang tak reti bahasa ni, nak plak kita dah berulang kali cakap, memang makan maki hamun la jawabnya.

    ReplyDelete
  11. hahaha, saamalah kak , aina pun suka makan pedas, dan tak suka manis. hee~

    ReplyDelete

sila-sila lah meninggalkan jejak jari-jemari anda