-->

CARI APE TU?

Tuesday, October 14, 2014

Arak Dan Pil Khayal

Salam 1 Malaysia ^_^

Morning U Oll :) Cik Mimie pasti ada yang dikalangan U Oll dah sedia maklum mengenai apa yang Cik Mimie nak  tulis hari ini. Ia berkaitan dengan Arak yang menyerupai minuman tin F&N, pernah jadi viral di facebook pasal kes ni. Sekali tengok macam air Coca-cola, sprite & 7-up yang biasa kita beli dalam tin F&N tu. Tapi hakikatnya ia adalah minuman keras @ arak yang mana boleh mengelirukan kita sebagai umat Islam ni. Nama minuman ni ialah Jolly Shandy ia merupakan minuman keras keluaran syaikat Calsberg sejak tahun 2007 lagi tau. 

See!! dekat 7-E pun ada jual tau.
http://3.bp.blogspot.com/-KKeqVf3_hNM/UoXQrLg2GVI/AAAAAAAAh5Q/6oxR-oTQbuA/s400/jolly+shandy+arak_billyinfo5.JPG
Macam-macam  perisa ada
http://2.bp.blogspot.com/-e54OGXWnNVw/UoXQjV3vTCI/AAAAAAAAh48/gwq0yC_LJaI/s400/jolly+shandy+arak_billyinfo1.jpg
Harap kita semua berhati-hati
Ok, ini pula pasal pil khayal yang macam gula-gula. Macam-macam diorang sekarang ni. Ada sahaja taktik mereka untuk memperdaya budak muda sekarang. Dengarnya, mereka beri pil ini secara percuma kepada golongan muda dinegara mereka agar mereka ketagih dan akan menjadi pelanggan tetap  mereka. Ha, nampak tak permainan diorang kat situ? Nak untung punya pasal kan.


http://malaysiagazette.com/sites/default/files/styles/inode/public/field/image/gula2.jpg?itok=zHCYUDbn
Sumber : Google




Sumber google
Cik Mimie harap kita semua lebih berhati-hati sekarang ni. Bagi yang ada anak-anak tu pantaulah anak-anak anda. Kalau boleh, bagitahu meraka mengenai hal ini. Sesungguhnya, golongan muda di negara kita ni mudah sangat terpengaruh dengan anasir luar ni. Bayangkan apa akan jadi di negara kita jika pelapis dari golongan muda semua yang rosak?

info lain tekan  SINI & SINI

p/s : Mood masih belum stabil =_="

20 comments:

  1. macam biasa ja tengok,rupanya arak dgn pil khayal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itula, tgk macam minuman n gula2 biasa je kan?

      Delete
  2. ishhh macam2 nak songsangkan anak mude skg ye tak cik mimie..
    kite sndiri kene berjaga2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu, makan n minum kita pun kena jaga sekarang tak boleh sebarangan :(

      Delete
  3. tu la,pernah juga baca pasal jolly ni di fb..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pernah jadi viral kat FB pasal minuman ni..macam2 orang skrg ni..

      Delete
  4. ehh baru tahu.. thanks sharing cik mimie :)

    ReplyDelete
  5. Thanks kerana sharing..sis JM pun x pernah lagi nampak minuman tin Jolly Shandy ni so kalau ada sesiapa nk beli adik ke ana ke be carefull lah ye

    psst : mood x stabil lagi? maybe ambil masa sikit..sabar ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul cakap Kak JM..kita kena more be carefull lepas ni..terutama skali budak2 kalau boleh pantau pe yg dorang minum n makan.

      psstt : baik Kak JM :)

      Delete
  6. ish... takutnya kalau tersalah amek.. kita xpelah.. kalau budak-budak -.-

    ReplyDelete
  7. Banyak betul helah kafir skrg. Moga kita terhindar dari menjadi mangsa mereka.

    Hope mood CM kembali stabil :)
    Aku takleh nak tolong kembalikan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heee..Thank HSB :) Mood aku dah stabil dah...perempuan kekadang mood swing..hahaha..

      Delete
  8. Ada-ada je cara dan dakyah dorang nak menyesatkan kita kan cik mimie.. hurmm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aahh..kita perlu lebih berhati-hati sekarang ni..

      Delete
  9. Nauzubillahi min zalik, minta dijauhkan daripada cubaan2 mereka ni yg cuba menyesatkan kita D:

    ReplyDelete
  10. Tudiaa. =='' Risau dekat adik-adik ni. ish,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Budak-budak skrg mudah terpengaruh semoga kita semua terhindar dr gejala2 tak elok ni..

      Delete

sila-sila lah meninggalkan jejak jari-jemari anda