-->

Pages

CARI APE TU?

Saturday, February 28, 2015

CPUV KETUJUH & KELAPAN FEBRUARI 2015 : SOUTH AUSTRALIA TOURISM & PDB CNY COFFEE BREAK

Salam 1 Malaysia ^_^

Alhamdulillah, dapat lagi CPUV yang ketujuh dan juga yang kelapan untuk bulan ini. Tajuk kali ini agak panjang sedikit...hehehe..Apa-apa pun yeeaaayhh!! Terima kasih MR.NUFFNANG. Suka sangat-sangat, walaupun iklan dia jarang-jarang kelihatan...hikhik.. So, kalau U Olls nampak tu jangan malu-malu tau nak klik..hehehe..TERIMA KASIH :)


CPUV Campaigns On-Going
-Physiogel - Ready for Anything-
-Nike Running Tights-
-Samsung Galaxy A Launch-
-Mi Sedaap Krispi Digital-
-Ambank TRUE LAB-
-South Australia Tourism-
-PDB CNY Coffee Break-

GOODBYE MAGGI KARI - CURRY FESTIVAL YANG DAH PUN CREDITED!!

p/s :Esok ada kelas memandu lagi~~~ =_="

SEGMEN WWW.SITISHARINI.COM

Salam 1 Malaysia ^_^ 

CLICK BANNER TO JOIN!
Assalamualaikum semua=)

Cik Siti sedang melancarkan segmen bagi mewar-warkan penghijrahan storybyciksiti.blogspot.com ke www.sitisharini.com .

Jemput join semua ye. Thanks!! =))
Tarik tamat: 15/03/15

Jejak Link Mereka #14

Salam 1 Malaysia ^_^

Selamat Pagi Semua!! Hari ini hari apa? Ye betul, hari ini hari Sabtu. So, Cik Mimie akan berkongsi dengan U Olls tetamu-tetamu NUFFNANGERS yang terjah blog Cik Mimie ini. Jeng...jeng..jeng.. NUFFNANGERS yang baru meyinggah di blog Cik Mimie ialah :)


p/s : Jom kita BLOGWALKING bersama-sama :)

Friday, February 27, 2015

CPUV KEENAM FEBRUARI 2015 : AMBANK TRUE LAB

Salam 1 Malaysia ^_^

Alhamdulillah, hari ini buka Nuffnang nampak satu lagi CPUV melekat. Ini merupakan CPUV yang keenam untuk bulan ini. Aww, sayang ketat-ketat dekat Mr.Nuffnang sebab baik hati sangat bagi Cik Mimie CPUV ni. Thank jugak pada U Olls yang rajin singgah dan klik Nuff Cik Mimie :)


CPUV Campaigns On-Going
-Physiogel - Ready for Anything-
-Nike Running Tights-
-Maggi Kari - Curry Festival-
-Samsung Galaxy A Launch-
-Mi Sedaap Krispi Digital-
-Ambank TRUE LAB-

TERIMA KASIH U OLLS!!

p/s : Esok last Februari, masa untuk create sijil untuk P.T :)

"GIVEAWAY NOVEL ALAF 21 BUAT RAKAN BLOGGER ZAMANI ABE"

Salam 1 Malaysia ^_^

Seperti yang Zam janjikan, Zam telahpun merasmikan GIVEAWAY NOVEL ALAF 21 BUAT RAKAN BLOGGER ZAMANI ABE untuk penyertaan semua blogger.

http://zamani84.blogspot.com/2015/02/giveaway-novel-alaf-21-buat-rakan.html

Syarat-syarat Penyertaan
  1. Sediakan satu entri di blog anda dengan tajuk GIVEAWAY NOVEL ALAF 21 BUAT RAKAN BLOGGER ZAMANI ABE, 
  2. Letakkan banner Giveaway diatas, masukkan pautan (link) ke entri giveaway ini, dan publish
  3. Sertakan link penyertaan anda di ruangan komen di bawah.
  4. Masukkan juga blog Zam dalam list blog peserta. Ini bagi memudahkan anda mengetahui keputusannya nanti.

Tarikh tutup, Khamis minggu depan 5 Mac 2015, pada pukul 2. Jadi jom sertai segera :)


 p/s : Siapa yang Peminat Tegar Novel tu mehla join :)

Entri Tanpa Kata : Jumaat Yang Indah #26

Salam 1 Malaysia ^_^

http://3.bp.blogspot.com/-EL8bHDEGcJo/Tvwbvlnm6iI/AAAAAAAAAkI/aiwiIXTVAp0/s400/doa.jpg
CREDIT : GOOGLE IMAGE

P/s  :ALLAH SENTIASA BERSAMA KITA :)

SALAM JUMAAT MINGGU TERAKHIR BULAN FEBRUARI

Thursday, February 26, 2015

Cuaca Panas Melanda Malaysia

Salam 1 Malaysia ^_^

http://www.mesinraya.co.id/wp-content/uploads/2014/11/mesin-pelembab-udara.jpg

Sejak beberapa minggu yang lalu, negara kita iaitu Malaysia telah dilanda dengan cuaca panas yang luarbiasa ianya juga boleh menyebabkan kemarau. Hari ini je suhu cuaca di Segamat mencecah 32 darjah celcius, agak panas jugak la. Tempat U Olls panas jugak ke? atau ada yang dah dilanda hujan?

Di bawah adalah tip–tip pencegahan di musim panas:
Perlu
  • Minum dengan banyak, tanpa mengira tahap aktiviti anda. Jangan tunggu hingga anda dahaga.
  • Minum minuman isotonik kerana ia boleh menggantikan garam dan mineral yang hilang semasa berpeluh.
  • Berada di dalam rumah/bangunan
  • Hadkan aktiviti luar
  • Berehat dengan kerap
  • Mandi atau buka kipas angin untuk meyejukkan anda
  • Pakai pakaian yang ringan, berwarna-terang, dan longgar.
  • Pakai topi atau payung yang besar
Jangan/ tidak perlu
  • Minum minuman yang mengandungi kafein, alkohol, atau kandungan gula yang tinggi.   
  • Membiarkan seseorang di dalam kereta yang bertutup.
  • Bersenam dalam cuaca panas
 credit

p/s : Hari ni Follow boss lawat site ada SKM Inspection, cuaca panas giler. Padahal baru pukul 10 pagi.

Giveaway Segment with Rina Pretty Healthy

Salam 1 Malaysia ^_^


Assalamualaikum

Ada yang nak join segment Giveaway Segment with www.rinaprettyhealthy.com?

http://www.rinaprettyhealthy.com/2015/02/giveaway-segment-with-rina-pretty.html

Syarat-syaratnya:
  1. Follow blog Rina Pretty Healthy, Add To Circle Google+ Rina Pretty Healthy dan Like Fanpage Rina Pretty Healthy & Add friend FB Rina RPH
  2. Buat satu entry bertajuk Giveaway Segment with Rina Pretty Healthy
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen.
  5. 2 orang pemenang bertuah akan memenangi 1 botol Herb-Lax Shaklee yang bernilai RM 52.50.
  6. Segmen ini akan berlangsung mulai 25 February - 28 February 2015 (11.59 pm waktu Malaysia)


p/s : Baru sempat jengah blog =_="

Wednesday, February 25, 2015

Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015

Salam 1 Malaysia ^_^


Assalamualaikum dan salam sejahtera

Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015 bermula pada jam 12.30 tengah hari 22 Februari 2015 sehingga 12.30 tengah malam 15 Mac 2015. Menawarkan pelbagai hadiah menarik untuk dimenangi oleh para peserta.

Semua blogger dijemput join untuk menyertai Giveaway ini.


Syarat - syaratnya :
1. Wajib Follow Blog Sponsor
DiariJejakaHangat | Suhailah | Syafiqah | Fadzi | Wanrus | Solehah | Nazirah | Fara | Zuhaira | Isra | Kathy | Rbain |
2. Wajib Like Fanpage Sponsor

3. Wajib Follow Instagram Sponsor
DiariJejakaHangat | Suhailah | Wanrus |
4. Tambah Google Plus Sponsor
+Mohamad Khairil
5. Buat entri bertajuk Giveaway Diari Jejaka Hangat 2015
6. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
Contoh Cara Nak Paste Coding Entri :


Kredit utk Mialiana

7. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
20 pemenang bertuah akan dipilih dan keputusan pemenang akan diumumkan pada 16 Mac 2015.
Good Luck!!
p/s : Tunggu apa lagi? Jom la join!! :)

Wordless Wednesday #8 (2015) : Rindu Korang!!

Salam 1 Malaysia ^_^

Hari Bersama Kanak-Kanak Istimewa
Family Day's Business & Accountancy Society
Family Day Business & Accountancy Society
Mandi-Mandi di Gambang Waterpark
Berjimba-jimbu di KFC
Annual Dinner DBS & DIA
Convocation Day's

Rindu semua budak-budak DBS, IKIP KOLEJ, KUANTAN - sha, wani, atin, wan, ain, kak iz, amoy, zila, dafi, arip, dd, sue, apis, dan kamarul

 p/s :Seriusly rindu zaman study dulu, selalu buat program luar kolej sesama :')

Tuesday, February 24, 2015

CPUV KELIMA FEBRUARI 2015 : MI SEDAAP KRISPI DIGITAL

Salam 1 Malaysia ^_^

Alhamdulillah, semalam dapat 2 biji hari ini dapat 2 biji lagi.. hikhikhik.. baru pagi tadi update yang semalam punya tengok-tengok petang ni dapat lagi.. Alhamdulillah, rezeki.. Terima kasih Mr. Nuffnang yang sangat baik hati ini. Senyum panjang Cik Mimie tengok banyak yang tengah On-Going. Heeee..boleh la tambah-tambah duit untuk kahwin nanti...ekekeke :)


CPUV Campaigns On-Going
-Physiogel - Ready for Anything-
-Nike Running Tights-
-Maggi Kari - Curry Festival-
-Samsung Galaxy A Launch-
-Mi Sedaap Krispi Digital-

Kenapa susah sangat nak nampak iklan-iklan ni menari erk? Malam je eh dia aktif? hehehe.. Papepun, kalau nampak jangan la malu-malu nak klik ye :)

TERIMA KASIH U OLLS!!

p/s : Mata ni berat sangat nak buka -_-"

Vintage Book Marker Giveaway by Sally Samsaiman

Salam 1 Malaysia ^_^

Salam Buku!

Eh, ada ke Salam Buku..? Vintage Book Marker Giveaway by Sally Samsaiman ni Sally adakan sempena dengan kehadiran entri Vintage Book Marker yang Sally pernah tulis beberapa minggu yang lepas dan sebagai pendorong supaya anda semua rajin membaca macam Sally (ihikkss), Sally nak bagi Vintage Book Marker ni kepada mereka yang bertuah.

http://sallysamsaiman.blogspot.com/2015/02/vintage-book-marker-giveaway-by-sally.html


Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Sally, Add To Circle Google+ Sally, Follow Twitter Sally, dan Like Fanpage Sally & Fanpage The Sister's Closet
  2. Buat satu entry bertajuk Vintage Book Marker Giveaway by Sally Samsaiman.
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen.
  5. Sally akan gunakan khidmat Tangan Ajaib Sally (manual) untuk pilih 6 orang blogger (3 Vintage Book Mark + 3 Regular Book Mark)...
  6. Segmen ini akan berlangsung dari 23rd February - 28th February 2015 (11.59 pm waktu Malaysia)
(Jika anda tiada mana-mana medium sosial media diatas, anda masih lagi boleh menyertainya)

Vintage Book Mark
Regular Book Mark
Due Date : 28 February 2015

p/s : Jom join cepat!! :)

Blogger will no longer allow certain sexually explicit content

Salam 1 Malaysia ^_^


Tetiba Cik Mimie buka blog pagi tadi ternampak la nota kecil kat atas tu. Semalam tak pulak Cik Mimie perasan, ke memang dari semalam dah ada? heee.. So, Cik Mimie pun klik MORE untuk tahu lebih lanjut. Ini yang diberitahu.

Adult content policy on Blogger

Starting March 23, 2015, you won't be able to publicly share images and video that are sexually explicit or show graphic nudity on Blogger.

Note: We’ll still allow nudity if the content offers a substantial public benefit, for example in artistic, educational, documentary, or scientific contexts.

Changes you’ll see to your existing blogs

If your existing blog doesn’t have any sexually explicit or graphic nude images or video on it, you won’t notice any changes.
If your existing blog does have sexually explicit or graphic nude images or video, your blog will be made private after March 23, 2015. No content will be deleted, but private content can only be seen by the owner or admins of the blog and the people who the owner has shared the blog with.

Settings you can update for existing blogs

If your blog was created before March 23, 2015, and contains content that violates our new policy, you have a few options for changing your blog before the new policy starts:
If you’d rather take your blog down altogether, you can export your blog as a .xml file or archive your blog's text and images using Google Takeout.

Effect on new blogs

For any blogs created after March 23, 2015, we may remove the blog or take other action if it includes content that is sexually explicit or shows graphic nudity as explained in our content policy.

"Cik Mimie setuju dengan polisi baru yang Blog keluarkan ini, at least kandungan atau entry yang dibuat oleh blogger akan ditapis. Maklum sahaja, dengan dunia serba canggih zaman sekarang ni budak-budak bawah umur pun dah ramai yang terlibat dalam penulisan blog. So, dengan adanya polisi baru ini dapatlah mengelak atau menyekat penulisan mereka ke arah penulisan yang berunsur seksual ini."

p/s : Mood nak berblogwalking agak SLOW hari ini...

CPUV KEEMPAT FEBRUARI 2015 : SAMSUNG GALAXY A LAUNCH

Salam 1 Malaysia ^_^

Alhamdulillah, setelah lama menyepi akhirnya ada jugak yang melekat. Terima kasih Mr.Nuffnang sebab masih lagi sayang dekat blog Cik Mimie ni. Dapat lagi CPUV keempat untuk bulan ini. Hehehe..Semoga makin banyak CPUV yang Nuffnang bagi..amin..hikhik..:)


CPUV Campaigns On-Going
-Physiogel - Ready for Anything-
-Nike Running Tights-
-Maggi Kari - Curry Festival-
-Samsung Galaxy A Launch-

JANGAN LUPA KLIK-KLIK YE KALAU NAMPAK :)

TERIMA KASIH U OLLS!!

p/s : Sekejap je nak habis bulan Februari ni..gurllppp!

KASUTKACA15 GA: CHIFFON SHAWL

Salam 1 Malaysia ^_^

http://kasutkaca15.blogspot.com/2015/02/kasutkaca15-ga-chiffon-shawl.html

3 Perkataan yang menggambarkan Cik Mimie
  • PEREMPUAN
  • PEMALU
  • PENDIAM
17.02.2015-28.02.2015

Monday, February 23, 2015

Topup dari Syira Lokman

Salam 1 Malaysia ^_^

Alhamdulillah, rezeki Allah. Cik Mimie menang Topup untuk Giveaway 7HARI by Syira Lokman. Dalam 14 pemenang yang dicari, terselit nama blog Cik Mimie dekat situ. :)


Topup yang Syira bagi dah selamat Cik Mimie terima Jumaat lepas..Terima kasih ye Syira :)

-Selingan-

Muka dah makin tembam..apa nak jadi ni Mimie...=_="
Gambar semalam (throwback), setelah beberapa hari bertapa di rumah. akhirnya, semalam baru dapat keluar itupun jenjalan dekat bandar Segamat je dengan Incik Kesayangan, Kakak No.8 dan juga Abang Ipar. Cuti CNY hanya di SEGAMAT..hukhukhuk.

p/s : Banyak pulak update entry hari ini, mentang-mentang dah lama cuti..hihihi..jangan marah tau! :)

Segmen 12 Jam Bloglist #13 Mialiana.com

Salam 1 Malaysia ^_^ 


Pencarian bloglist bagi bulan Mac dan April 2015 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 23 Februari 2015, iaitu tepat jam 11.30 pagi sehingga 11.30 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #13 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 28 Februari 2015.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Hadiah Dari Dr.Shikin

Salam 1 Malaysia ^_^

Alhamdulillah, Cik Mimie dah selamat terima hadiah GA & Segmen dari Dr.Shikin. Cik Mimie menang untuk kedua-dua GA & Segmen yang Dr. anjurkan iaitu My Birthday Giveaway - by Dr. Shikin dan juga Segmen Berkenalan by: Dr. Shikin.

Hadiah untuk My Birthday Giveaway - By Dr.Shikin :) Cik Mimie dapat FM dan juga Washing bag :)
Hadiah untuk Segmen Selamat Bekenalan By : Dr. Shikin :) Cik Mimie dapat FM dan juga Shiseido Mask
Inilah semua hadiah yang Cik Mimie terima, mask tu belum guna lagi..hehe..nantilah baru pakai :)
Kepada Dr. Shikin terima kasih untuk hadiah yang diberi :) 

p/s : Belum balas lagi kunjungan U Olls, nanti Cik Mimie jengah ye..:)

Selamat Bekerja!!

Salam 1 Malaysia ^_^

http://2.bp.blogspot.com/--FcElloqvRU/U12asLX1pSI/AAAAAAAABAk/VwW2npSrJDg/s1600/images.jpg

Alhamdulillah, masih diberi kesempatan untuk menikmati keindahan hidup hari ini. Setelah, 5 hari bercuti hari ini Cik Mimie telah kembali bekerja..Huwaaa, susah betul nak buka mata pagi tadi...hahaha.. Tengah siap-sipa nak pergi kerja, nampak katil dengan bantal duk memanggil-manggil ajak join diorang.. Dugaan.. Dugaan...hahaha..

http://4.bp.blogspot.com/-IsFitP8h3U0/UggxWO_RKnI/AAAAAAAAAyM/goST1dCBiTQ/s1600/happywork.jpg 
 
 Selamat bekerja semua :) Muka ada senyum hari ini sebab dapat angpau buka Office :)

p/s : Hari ini kerja sorang-sorang je, officemate dengan boss esok baru masuk! =_="

Friday, February 20, 2015

Entri Tanpa Kata : Jumaat Yang Indah #25

Salam 1 Malaysia ^_^

https://shafiqolbu.files.wordpress.com/2012/02/ganjaran-hadir-solat-jumaat.jpg
Credit : Google image
 
Kepada kaum Adam, rajin2 kanlah diri anda untuk menunaikan Solat Jummat ye :)

p/s : Salam Jumaat minngu ke ketiga :)

Thursday, February 19, 2015

Happy Chinese New Year 2015

Salam 1 Malaysia ^_^

http://graphicsheat.com/wp-content/uploads/2014/12/chinese_new_year_goat_2015_across_the_miles_card-r1aacd27137c14265b45dd9d9b87046aa_xvuat_8byvr_512.jpg

Cik Mimie ucapkan 'Selamat Tahun Baru Cina" kepada semua yang berbangsa Cina. Especially, untuk kawan-kawan Cik Mimie di Sekolah Menengah Seg Hwa, Segamat Johor. Tak lupa juga Happy Holiday juga buat kita semua..hikhik

http://2.bp.blogspot.com/-4drXHt5Pmak/VKo9Ug-DQyI/AAAAAAAABzs/gw0a1w-U0N0/s1600/chinese-new-year-song-2015.JPG

Xin Nian Kuai Le Ni men :)

p/s : Cuti-cuti ni duk rumah je la :)

Wednesday, February 18, 2015

Tuesday, February 17, 2015

"Segmen Jom Kongsi Tazkirah by BUDAK"

Salam 1 Malaysia 

Segmen anjuran Hikayat Seorang Budak @ Budak, kita boleh berkongsi semua tazkirah tak kira dalam bentuk apa pun ayat pendek, satu ayat, quote, pantun, sajak, lirik lagu atau apa-apa saja semua boleh. Ha, menarik kan? Bak kata HSB "Mana tahu dalam 10 orang yang baca tazkirah korang tu nanti akan menghidupkan salah satu hati yang membacanya. Hidayah itu kan milik Allah. Moga ada ganjarannya kat situ."


Wahai wanita solehah, jangan risau akan jodohmu kerana muslimin yang bijaksana tidak akan terpaut pada wanita hanya pada kecantikan/lirikan senyuman, pada bicara manja yang menggoda/pada pujuk rayu seorang wanita yang meruntuhkan imannya. Sesungguhnya lelaki adalah pemimpin kepada wanita. Andai belum sampai jodohmu, anggaplah bahawa lelaki yang engkau nantikan itu sedang membina sahsiah kepimpinannya bagi memimpin dirimu. Kerana pada wanita itu pasti ada kekurangannya & lelaki yang benar-benar layak pasti akan hadir untuk melengkapkan kekuranganmu. Doa Mempercepatkan Jodoh-insyaAllah " Walaa tamuddanna'ainaika illa ma mata'na bihi azwajanminhum zahratul hayattu linaftinahum fiih, warizqo robbikaa hairu wa abqa, wa' mur ahlakaa bisSolaati,wastabir 'alaiha, laa nas aluka rizqo, nahnu narzukuqa, wal'aqibati lit taqwa......." bererti "Jangan lah pandangan mata kamu terpesona melihat perhiasan kehidupan (yang Kami beri kepada orang2 kafir) yang menjadi ujian padanya. Dan rezeki kurniaan daripada tuhanmu (Allah) itulah lebih baik dan kekal(balasan Syurga). Dan suruhlah /arahkan ahlimu (keluarga dan anak2 serta org terdekat) mengerjakan solat, dan bersabarlah kamu atas perkara itu. Tidak lah Kami minta rezeki dari mu, tetapi Kamilah (Allah) yang mengurniakan rezeqi kepadamu dan 'akibat kesudahan baik itu adalah bagi mereka yang bertaqwa"

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin
Jodoh


ALLAH Subhanahu Wata'ala Berfirman

Dan (DIA lah) yang mempersatukan hati mereka (orang-orang yang beriman)..Walaupun kamu membelanjakan semua (kekayaan) yang berada di bumi, niscaya kamu tidak dapat mempersatukan hati mereka, akan tetapi ALLAH telah mempersatukan hati mereka, Sesungguhnya DIA Maha Gagah lagi Maha Bijaksana.(S. Al Anfal: 63)


Wahai wanita solehah, jangan risau akan jodohmu kerana muslimin yang bijaksana tidak akan terpaut pada wanita hanya pada kecantikan/lirikan senyuman, pada bicara manja yang menggoda/pada pujuk rayu seorang wanita yang meruntuhkan imannya. Sesungguhnya lelaki adalah pemimpin kepada wanita. Andai belum sampai jodohmu, anggaplah bahawa lelaki yang engkau nantikan itu sedang membina sahsiah kepimpinannya bagi memimpin dirimu. Kerana pada wanita itu pasti ada kekurangannya & lelaki yang benar-benar layak pasti akan hadir untuk melengkapkan kekuranganmu. Doa Mempercepatkan Jodoh-insyaAllah " Walaa tamuddanna'ainaika illa ma mata'na bihi azwajanminhum zahratul hayattu linaftinahum fiih, warizqo robbikaa hairu wa abqa, wa' mur ahlakaa bisSolaati,wastabir 'alaiha, laa nas aluka rizqo, nahnu narzukuqa, wal'aqibati lit taqwa......." bererti "Jangan lah pandangan mata kamu terpesona melihat perhiasan kehidupan (yang Kami beri kepada orang2 kafir) yang menjadi ujian padanya. Dan rezeki kurniaan daripada tuhanmu (Allah) itulah lebih baik dan kekal(balasan Syurga). Dan suruhlah /arahkan ahlimu (keluarga dan anak2 serta org terdekat) mengerjakan solat, dan bersabarlah kamu atas perkara itu. Tidak lah Kami minta rezeki dari mu, tetapi Kamilah (Allah) yang mengurniakan rezeqi kepadamu dan 'akibat kesudahan baik itu adalah bagi mereka yang bertaqwa"

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin
Wahai wanita solehah, jangan risau akan jodohmu kerana muslimin yang bijaksana tidak akan terpaut pada wanita hanya pada kecantikan/lirikan senyuman, pada bicara manja yang menggoda/pada pujuk rayu seorang wanita yang meruntuhkan imannya. Sesungguhnya lelaki adalah pemimpin kepada wanita. Andai belum sampai jodohmu, anggaplah bahawa lelaki yang engkau nantikan itu sedang membina sahsiah kepimpinannya bagi memimpin dirimu. Kerana pada wanita itu pasti ada kekurangannya & lelaki yang benar-benar layak pasti akan hadir untuk melengkapkan kekuranganmu. Doa Mempercepatkan Jodoh-insyaAllah " Walaa tamuddanna'ainaika illa ma mata'na bihi azwajanminhum zahratul hayattu linaftinahum fiih, warizqo robbikaa hairu wa abqa, wa' mur ahlakaa bisSolaati,wastabir 'alaiha, laa nas aluka rizqo, nahnu narzukuqa, wal'aqibati lit taqwa......." bererti "Jangan lah pandangan mata kamu terpesona melihat perhiasan kehidupan (yang Kami beri kepada orang2 kafir) yang menjadi ujian padanya. Dan rezeki kurniaan daripada tuhanmu (Allah) itulah lebih baik dan kekal(balasan Syurga). Dan suruhlah /arahkan ahlimu (keluarga dan anak2 serta org terdekat) mengerjakan solat, dan bersabarlah kamu atas perkara itu. Tidak lah Kami minta rezeki dari mu, tetapi Kamilah (Allah) yang mengurniakan rezeqi kepadamu dan 'akibat kesudahan baik itu adalah bagi mereka yang bertaqwa"

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin
Wahai wanita solehah, jangan risau akan jodohmu kerana muslimin yang bijaksana tidak akan terpaut pada wanita hanya pada kecantikan/lirikan senyuman, pada bicara manja yang menggoda/pada pujuk rayu seorang wanita yang meruntuhkan imannya. Sesungguhnya lelaki adalah pemimpin kepada wanita. Andai belum sampai jodohmu, anggaplah bahawa lelaki yang engkau nantikan itu sedang membina sahsiah kepimpinannya bagi memimpin dirimu. Kerana pada wanita itu pasti ada kekurangannya & lelaki yang benar-benar layak pasti akan hadir untuk melengkapkan kekuranganmu. Doa Mempercepatkan Jodoh-insyaAllah " Walaa tamuddanna'ainaika illa ma mata'na bihi azwajanminhum zahratul hayattu linaftinahum fiih, warizqo robbikaa hairu wa abqa, wa' mur ahlakaa bisSolaati,wastabir 'alaiha, laa nas aluka rizqo, nahnu narzukuqa, wal'aqibati lit taqwa......." bererti "Jangan lah pandangan mata kamu terpesona melihat perhiasan kehidupan (yang Kami beri kepada orang2 kafir) yang menjadi ujian padanya. Dan rezeki kurniaan daripada tuhanmu (Allah) itulah lebih baik dan kekal(balasan Syurga). Dan suruhlah /arahkan ahlimu (keluarga dan anak2 serta org terdekat) mengerjakan solat, dan bersabarlah kamu atas perkara itu. Tidak lah Kami minta rezeki dari mu, tetapi Kamilah (Allah) yang mengurniakan rezeqi kepadamu dan 'akibat kesudahan baik itu adalah bagi mereka yang bertaqwa"

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin
Wahai wanita solehah, jangan risau akan jodohmu kerana muslimin yang bijaksana tidak akan terpaut pada wanita hanya pada kecantikan/lirikan senyuman, pada bicara manja yang menggoda/pada pujuk rayu seorang wanita yang meruntuhkan imannya. Sesungguhnya lelaki adalah pemimpin kepada wanita. Andai belum sampai jodohmu, anggaplah bahawa lelaki yang engkau nantikan itu sedang membina sahsiah kepimpinannya bagi memimpin dirimu. Kerana pada wanita itu pasti ada kekurangannya & lelaki yang benar-benar layak pasti akan hadir untuk melengkapkan kekuranganmu. Doa Mempercepatkan Jodoh-insyaAllah " Walaa tamuddanna'ainaika illa ma mata'na bihi azwajanminhum zahratul hayattu linaftinahum fiih, warizqo robbikaa hairu wa abqa, wa' mur ahlakaa bisSolaati,wastabir 'alaiha, laa nas aluka rizqo, nahnu narzukuqa, wal'aqibati lit taqwa......." bererti "Jangan lah pandangan mata kamu terpesona melihat perhiasan kehidupan (yang Kami beri kepada orang2 kafir) yang menjadi ujian padanya. Dan rezeki kurniaan daripada tuhanmu (Allah) itulah lebih baik dan kekal(balasan Syurga). Dan suruhlah /arahkan ahlimu (keluarga dan anak2 serta org terdekat) mengerjakan solat, dan bersabarlah kamu atas perkara itu. Tidak lah Kami minta rezeki dari mu, tetapi Kamilah (Allah) yang mengurniakan rezeqi kepadamu dan 'akibat kesudahan baik itu adalah bagi mereka yang bertaqwa"

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin
Wahai wanita solehah, jangan risau akan jodohmu kerana muslimin yang bijaksana tidak akan terpaut pada wanita hanya pada kecantikan/lirikan senyuman, pada bicara manja yang menggoda/pada pujuk rayu seorang wanita yang meruntuhkan imannya. Sesungguhnya lelaki adalah pemimpin kepada wanita. Andai belum sampai jodohmu, anggaplah bahawa lelaki yang engkau nantikan itu sedang membina sahsiah kepimpinannya bagi memimpin dirimu. Kerana pada wanita itu pasti ada kekurangannya & lelaki yang benar-benar layak pasti akan hadir untuk melengkapkan kekuranganmu. Doa Mempercepatkan Jodoh-insyaAllah " Walaa tamuddanna'ainaika illa ma mata'na bihi azwajanminhum zahratul hayattu linaftinahum fiih, warizqo robbikaa hairu wa abqa, wa' mur ahlakaa bisSolaati,wastabir 'alaiha, laa nas aluka rizqo, nahnu narzukuqa, wal'aqibati lit taqwa......." bererti "Jangan lah pandangan mata kamu terpesona melihat perhiasan kehidupan (yang Kami beri kepada orang2 kafir) yang menjadi ujian padanya. Dan rezeki kurniaan daripada tuhanmu (Allah) itulah lebih baik dan kekal(balasan Syurga). Dan suruhlah /arahkan ahlimu (keluarga dan anak2 serta org terdekat) mengerjakan solat, dan bersabarlah kamu atas perkara itu. Tidak lah Kami minta rezeki dari mu, tetapi Kamilah (Allah) yang mengurniakan rezeqi kepadamu dan 'akibat kesudahan baik itu adalah bagi mereka yang bertaqwa"

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin
Wahai wanita solehah, jangan risau akan jodohmu kerana muslimin yang bijaksana tidak akan terpaut pada wanita hanya pada kecantikan/lirikan senyuman, pada bicara manja yang menggoda/pada pujuk rayu seorang wanita yang meruntuhkan imannya. Sesungguhnya lelaki adalah pemimpin kepada wanita. Andai belum sampai jodohmu, anggaplah bahawa lelaki yang engkau nantikan itu sedang membina sahsiah kepimpinannya bagi memimpin dirimu. Kerana pada wanita itu pasti ada kekurangannya & lelaki yang benar-benar layak pasti akan hadir untuk melengkapkan kekuranganmu.

Doa Mempercepatkan Jodoh-insyaAllah amalkan ayat 131 dan 132 Surah Toha selepas solat setiap solat fardu bermula dari :

"Walaa tamuddanna'ainaika illa ma mata'na bihi azwajanminhum zahratul hayattu linaftinahum fiih, warizqo robbikaa hairu wa abqa, wa' mur ahlakaa bisSolaati,wastabir 'alaiha, laa nas aluka rizqo, nahnu narzukuqa, wal'aqibati lit taqwa......."

bererti

"Jangan lah pandangan mata kamu terpesona melihat perhiasan kehidupan (yang Kami beri kepada orang2 kafir) yang menjadi ujian padanya. Dan rezeki kurniaan daripada tuhanmu (Allah) itulah lebih baik dan kekal(balasan Syurga). Dan suruhlah /arahkan ahlimu (keluarga dan anak2 serta org terdekat) mengerjakan solat, dan bersabarlah kamu atas perkara itu. Tidak lah Kami minta rezeki dari mu, tetapi Kamilah (Allah) yang mengurniakan rezeqi kepadamu dan 'akibat kesudahan baik itu adalah bagi mereka yang bertaqwa"

Wahai wanita solehah, jangan risau akan jodohmu kerana muslimin yang bijaksana tidak akan terpaut pada wanita hanya pada kecantikan/lirikan senyuman, pada bicara manja yang menggoda/pada pujuk rayu seorang wanita yang meruntuhkan imannya. Sesungguhnya lelaki adalah pemimpin kepada wanita. Andai belum sampai jodohmu, anggaplah bahawa lelaki yang engkau nantikan itu sedang membina sahsiah kepimpinannya bagi memimpin dirimu. Kerana pada wanita itu pasti ada kekurangannya & lelaki yang benar-benar layak pasti akan hadir untuk melengkapkan kekuranganmu. Doa Mempercepatkan Jodoh-insyaAllah " Walaa tamuddanna'ainaika illa ma mata'na bihi azwajanminhum zahratul hayattu linaftinahum fiih, warizqo robbikaa hairu wa abqa, wa' mur ahlakaa bisSolaati,wastabir 'alaiha, laa nas aluka rizqo, nahnu narzukuqa, wal'aqibati lit taqwa......." bererti "Jangan lah pandangan mata kamu terpesona melihat perhiasan kehidupan (yang Kami beri kepada orang2 kafir) yang menjadi ujian padanya. Dan rezeki kurniaan daripada tuhanmu (Allah) itulah lebih baik dan kekal(balasan Syurga). Dan suruhlah /arahkan ahlimu (keluarga dan anak2 serta org terdekat) mengerjakan solat, dan bersabarlah kamu atas perkara itu. Tidak lah Kami minta rezeki dari mu, tetapi Kamilah (Allah) yang mengurniakan rezeqi kepadamu dan 'akibat kesudahan baik itu adalah bagi mereka yang bertaqwa"

Copy and WIN : http://bit.ly/copynwin

Tarikh mula dan akhir segmen:
16.02.15 (12pm) - 22.02.15 (12pm)

Sumber : Credit

p/s : Repost balik entry di blog satu lagi, blog tu dah tak aktif dah..:)

"Mini GA by Nina + Anies"

Salam 1 Malaysia ^_^

http://sukasamko.blogspot.com/2015/02/mini-ga-by-nina-anies_40.html

-Mangsa Tag-

-Hadiah-
6 FRIDGE MAGNET x 6 PEMENANG
4 HEADER BLOG + FAVICON x 4 PEMENANG

16 Februari 2015 hingga 28 Februari 2015.

p/s : Gudluck Semua :)

Packing Angpau

Salam 1 Malaysia ^_^

Meriah betul Office Cik Mimie hari ni, radio dok putar lagu Chinese New Year je dari pagi tadi. Hahaha, mana taknya dengar radio saluran Ai.FM memang lagu cina je la yang kedengaran. Apa boleh buat, dengarkan aja lah! Kita ambil mood nak cuti, esok last kerja nasib baik halfday je..hahaha..Akak Cik Mimie hari ini dah last, jelly betul. So, tadi officemate minta tolong pack kan angpau untuk semua pekerja. Ini angpau naik kerja tau. Ha, tradisi orang Cina selepas cuti CNY hari pertama mula kerja mereka akan mengagihkan angpau kepada semua pekerja sebagai pembukaan tahun baru buat mereka. Kira nak dapat ONG (TUAH) la orang kata. Tahun lepas pun Cik Mimie ada dapat jugak :)


Ini dia 17 keping angpau untuk pekerja dan juga boss :) merah itu cantik!! ekekekek..Akan diagihkan minggu depan..

p/s : Ape plan u Olls cuti CNY ni? ada yang pergi holiday ke?

Monday, February 16, 2015

Hadiah Dari Mass-Naim

Salam 1 Malaysia ^_^


Alhamdulillah, hadiah GA "1st Giveaway by Mass-Naim" telah selamat Cik Mimie terima semalam. Sehelai shawl/selendang sangat cantik dan lembut material dia :) Nanti Cik Mimie selfie kalau pakai shawl ni ye:) Terima kasih Kak Mass :)

Jom terjah Kak Mass - http://mass-naim.blogspot.com

p/s : Mood nak cuti semakin menghimpit diri ini...hahaha

1st Giveaway myhoneyy.blogspot.com

Salam 1 Malaysia ^_^

http://myhoneyy.blogspot.com/2015/02/1st-giveaway.html

Cara:
1. Follow blog ini .
2. Buat satu entry di blog anda dengan meletakkan banner gambar di atas.  Lepas tu tulis apa saja ayat ringkas je. Contoh: 'Jom kawan-kawan.....join giveaway ni'. Linkkan banner tersebut di blog ini.
3. Letakkan tajuk entry anda dengan perkataan : 1st Giveaway myhoneyy.blogspot.com
3. Bila dah selesai, tinggalkan link enrtry anda di ruangan komen blog ini.

Due Date : 28 Februari 2015

 Tunggu apa lagi jom lah join hadiah menarik  menanti seorang pemenang bertuah :)




p/s : Mana yang belum Cik Mimie terjah blog dia, nanti ada masa Cik Mimie datang ye :) Jangan mara-mara tau..!

Sunday, February 15, 2015

Saturday, February 14, 2015

"FIRST MINI CONTEST BY SI KOSONG"

Salam 1 Malaysia ^_^


HADIAH-HADIAH
  1. 1ST : TOPUP RM10 + RUANGAN IKLAN FREE SELAMA SETAHUN
  2. 2ND : TOPUP RM10
  3. 3RD : TOPUP RM5
  4. HANYA 3 ORANG PEMENANG SAHAJA DAN PEMILIHAN ADALAH BERDASARKAN SI KOSONG(SAYA) DAN MUKTAMAD..THANKS!!
Due Date : 17 February 2015

p/s : Sibuk sikit hari ini tak sempat nak BW. Esok nak belajar memandu kereta :)

Jejak Link Mereka #13

Salam 1 Malaysia ^_^

Selamat Pagi Semua!! Macam biasa setiap hari Sabtu Cik Mimie akan berkongsi dengan U Olls tetamu-tetamu NUFFNANGERS yang terjah blog Cik Mimie ini. Tanpa membuang masa jom kita terjah mereka semua!! :)

  1. http://cputsungai.blogspot.com/
  2. http://rainfallasleep.blogspot.com/
  3. http://kehidupanseorangbujang.blogspot.com/
  4. http://loveneddy.blogspot.com/
  5. http://qileh.blogspot.com/
  6. http://memburucintamu.blogspot.com/
  7. http://mellyareenza.blogspot.com/
  8. http://macikzkonah.blogspot.com/
  9. http://www.rafzantomomi.com/
  10. http://melaedah.blogspot.com/
  11. http://sitiyangmenaip.blogspot.com/
  12. http://thenamyblog.blogspot.com/
  13. http://matalensajemariberceloteh.blogspot.com/
  14. http://cikcandysour.blogspot.com/ 
APA TUNGGU LAGI? JOM LAH TERJAH!!!

p/s : Happy Weekend & Happy Blogwalking :)

Friday, February 13, 2015

Pengomen Terpantas

Salam 1 Malaysia ^_^

Ha, tepat Pukul 5 petang sudah ini bermakna teka-teki yang Cik Mimie buka di entri "Bawa Bekal Hari Ini" telah pun tutup. Tahniah buat pengomen terpantas yang telah memberi jawapan TEPAT sekali. Mari kita beri tepukan buat ZueZulaikha kerana telah berjaya meneka dengan betul. Tahniah ye!!


Sebenarnya, teka-teki ni saja je Cik Mimie buat orang kata santai-santai petang gitu. So, kepada Zue nanti emelkan no.tel dekat Cik Mimie ye (mimie_yumiko90@yahoo.com) rewards yang Cik Mimie janjikan ialah topup untuk Zue :)

Pada yang lain-lain jangan sedih2 tau :) Nanti kalau Cik Mimie free Cik Mimie buat teka-teki lagi :) 

Jawapannya : Donashi by Big Apple :)

p/s : Mesti Zue selalu beli Donashi ni kan? hehehe