-->

CARI APE TU?

Tuesday, February 17, 2015

Packing Angpau

Salam 1 Malaysia ^_^

Meriah betul Office Cik Mimie hari ni, radio dok putar lagu Chinese New Year je dari pagi tadi. Hahaha, mana taknya dengar radio saluran Ai.FM memang lagu cina je la yang kedengaran. Apa boleh buat, dengarkan aja lah! Kita ambil mood nak cuti, esok last kerja nasib baik halfday je..hahaha..Akak Cik Mimie hari ini dah last, jelly betul. So, tadi officemate minta tolong pack kan angpau untuk semua pekerja. Ini angpau naik kerja tau. Ha, tradisi orang Cina selepas cuti CNY hari pertama mula kerja mereka akan mengagihkan angpau kepada semua pekerja sebagai pembukaan tahun baru buat mereka. Kira nak dapat ONG (TUAH) la orang kata. Tahun lepas pun Cik Mimie ada dapat jugak :)


Ini dia 17 keping angpau untuk pekerja dan juga boss :) merah itu cantik!! ekekekek..Akan diagihkan minggu depan..

p/s : Ape plan u Olls cuti CNY ni? ada yang pergi holiday ke?

20 comments:

  1. wah..bestnya cik mimie packing angpow..untuk kak wana ada tak? heheh ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..Kalau Kak Wana nak, meh turun Segamat..Cik Mimie bagi nanti :)

      Delete
    2. ok janji dapat tau..ada beran??? hehehe..

      Delete
  2. plan nak p holiday la.. tak tahu mana lagi.. kena plan holiday family tu yg leceh skit..kna adil dari sekecil2 budak ke org tua.. :). cik mimie pegi mana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah, bestnye QA nak pergi holiday :) nak buat family day ye? memang kena plan betul2 lagi2 kalau yang terlibat tu ramai..:)

      Cik Mimie tak kemana duk rumah je :)

      Delete
  3. kak wana sebenarnya sebelum ni plan nak buat family trip ke kundasang cuti CNY ni tapi x jadi sebab sepupu akak keluarganya baru ditimpa musibah..so, tunda dulu la plan tu..x best lak rasa beseronok ketika orang ditimpa kesusahan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh, yeke..hmm, xpe2 nanti ada masa yang susai plan semula ye Kak Wana :) Kendasang org cakap macam new zealand kan? hehehe.. Cik Mimie pulak x kemana sebab akak dalam pantang mak jaga..so, xdpt nk jalan2 :)

      Delete
  4. saya muda lagi. nak satu boleh? hahaha

    ReplyDelete
  5. Happy Chines New Year, packing angpow xde selit ke nama Cikna, Limau sekotak pun ok,huhuu......;-)

    ReplyDelete
  6. bestnya keje ngna company cina...dapat angpow...kira esok dah start cuti lah ye

    ReplyDelete
  7. psst : note warna apa yg kat dalam tu :-)

    ReplyDelete
  8. angpau tu mcm ekslusif je... hihi merah pulak tuuu

    ReplyDelete
  9. la yeke?baru tahu.. jd xsbr nak naik keje lak.hahaha XP

    ReplyDelete
  10. syok laa dpt angpow...
    tahun ni xmerasa la sampul merah
    hahaha

    ReplyDelete
  11. woaaah bestnyaaa cemni.. semua pun dapat maaa..

    ReplyDelete
  12. mintak satu..bestnya dapat angpow

    ReplyDelete

sila-sila lah meninggalkan jejak jari-jemari anda