-->

CARI APE TU?

Tuesday, February 24, 2015

Blogger will no longer allow certain sexually explicit content

Salam 1 Malaysia ^_^


Tetiba Cik Mimie buka blog pagi tadi ternampak la nota kecil kat atas tu. Semalam tak pulak Cik Mimie perasan, ke memang dari semalam dah ada? heee.. So, Cik Mimie pun klik MORE untuk tahu lebih lanjut. Ini yang diberitahu.

Adult content policy on Blogger

Starting March 23, 2015, you won't be able to publicly share images and video that are sexually explicit or show graphic nudity on Blogger.

Note: We’ll still allow nudity if the content offers a substantial public benefit, for example in artistic, educational, documentary, or scientific contexts.

Changes you’ll see to your existing blogs

If your existing blog doesn’t have any sexually explicit or graphic nude images or video on it, you won’t notice any changes.
If your existing blog does have sexually explicit or graphic nude images or video, your blog will be made private after March 23, 2015. No content will be deleted, but private content can only be seen by the owner or admins of the blog and the people who the owner has shared the blog with.

Settings you can update for existing blogs

If your blog was created before March 23, 2015, and contains content that violates our new policy, you have a few options for changing your blog before the new policy starts:
If you’d rather take your blog down altogether, you can export your blog as a .xml file or archive your blog's text and images using Google Takeout.

Effect on new blogs

For any blogs created after March 23, 2015, we may remove the blog or take other action if it includes content that is sexually explicit or shows graphic nudity as explained in our content policy.

"Cik Mimie setuju dengan polisi baru yang Blog keluarkan ini, at least kandungan atau entry yang dibuat oleh blogger akan ditapis. Maklum sahaja, dengan dunia serba canggih zaman sekarang ni budak-budak bawah umur pun dah ramai yang terlibat dalam penulisan blog. So, dengan adanya polisi baru ini dapatlah mengelak atau menyekat penulisan mereka ke arah penulisan yang berunsur seksual ini."

p/s : Mood nak berblogwalking agak SLOW hari ini...

17 comments:

  1. bagus kan.. menci klu bukak blog nak baca entry sekali yg keluar ntah apa2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itula, dengan adanya polisi baru dapat la kurangkan blog2 yang memaparkan entry yg x berapa elok ni :)

      Delete
  2. Assalam , memang patut pun kak blogger kene ade had nya kalau nak upload gambar yang tak senonoh ke ape ke kan hehehhe

    hai kak , blogging sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wasalam, memang kena ada had..kalau tak dorang boleh buat sesuka hati dorang..:)

      Thank singgah sini :)

      Delete
  3. samalah..kak wana pun terkejut tadi pagi bila ada nota kecil tu..ingat akak ja yang dapat..haha..

    bagus la kan ada polisi macam ni..

    ReplyDelete
  4. yup yup bagus la ada policy cemtu.. ehehe..
    terkawal lah sikit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan? xde la bebas berkeliaran dekat blog nanti..benda merepek2 ni..

      Delete
  5. bagus giler ade polisi camni...xdelah benda pelik2 org post ke ape kan...setuju 200% :D

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. baru je semalam keluar bnda ni Kak Shikin :)

      Delete
  7. hahha igt ayu sorg je yg dpt tu,,
    sbb da lame xbukak kan
    elok pon dorg hadkan
    xde lah keluar bnd2 merepek ha

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua blogger dapat kot..hehehe..
      notice yg bagus! :)

      Delete
  8. Memang bagus pun blogger buat mcm ni sekurang kurangnya lagi terkawal lah isu isu yang tidak senonoh dan sebagainya

    ReplyDelete

sila-sila lah meninggalkan jejak jari-jemari anda