-->

CARI APE TU?

Thursday, February 12, 2015

Lalalalala...la hari-hari kerja!

Salam 1 Malaysia ^_^

Tetiba tengah buat kerja teringat dekat lagu Meet Uncle Hussain Lalala Kerjalah! So, moh ler kita layan lagu tu sekejap..hehehe..



LIRIK LAGU

La La La Laaa...
La La La La La Laaa...
La La La La La Laaa...
La La La La La Laaa...
La La La La La Laaa...
La La La La La Laaa...
La Laaa... La Laaa...

 

Ooh! Pening kepala
Memikirkan tak ada kerja
Tanam Anggur
Sijil diploma
Ah! Gantung didinding saja

 

Ooh! Lega rasanya
Jawat kerja pegawai pemasaran
Di Pertama
Rupa, oh! Rupanya
Kerja am sajaaa!


La La La Laaa... La, hari-hari kerja!
La La La Laaa... Bosan dengan kerja, haha!
La La La Laaa... La, hidup harus kerja, kerja!
La La La Laaa... La, hari-hari kerja!
La La La Laaa... Bosan dengan kerja, haha!
La La La Laaa... La, hidup harus kerja, kerja!

 

Ooh! Terpinga-pinga
Tak puas lagi beradu, mengantuk
Subuh hingga senja
Ah! Hari-hari sama saja

Ah! Nak bancuh kopi
Tapi gulanya tiada, minum saja
Kerja bagai nak gila
Ah! Tak juga kayaaa!


La La La Laaa... La, hari-hari kerja!
La La La Laaa... Bosan dengan kerja, haha!
La La La Laaa... La, hidup harus kerja, kerja!
La La La Laaa... La, hari-hari kerja!
La La La Laaa... Bosan dengan kerja, haha!
La La La Laaa... La, hidup harus kerja, kerja!


Gelisah, kugelisah
Mengenangkan masa depan
Kuharus kerja
 

Oh! Mesti kerja
Tiada apa yang percuma
Realiti tika tiada kerja
Oh! Papa kedanaaa!


La La La Laaa... La, hari-hari kerja!
La La La Laaa... Bosan dengan kerja, haha!
La La La Laaa... La, hidup harus kerja, kerja!
La La La Laaa... Hari-hari kerja!
La La La Laaa... Bosan dengan kerja, haha!
La La La Laaa... La, hidup harus kerja, kerja!

 

La La La Laaa La La...
La La La Laaa La La...
La La La Laa La La...

Inilah kerja Cik Mimie sekarang, seronok macam berada disekolah je rasa duk colour2 Pelan ni..hehehe :)
p/s : Lagu ni mengingatkan Cik Mimie masa kerja Past time lepas habis SPM dulu. Lagu ni memang tengah HITS hari-hari dok melalak kat tempat kerja..hahaha

18 comments:

  1. suka lagu ni sangat2. hehe. yela kita kan sezaman. hehe. pelan apakah itu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan? Lagu meet uncle hussain time tu memang best giler..hahaha..pelan paip untuk perumahan :)

      Delete
    2. Kira ko pelukis pelan r ni. Hehe. Gud ;)

      Delete
  2. Zumal baru first time dengar lagu nie ^-^

    ReplyDelete
  3. wah, dah lama sangat dah x dengar lagu ni. hehehehhee... selamat bekerja :P

    hai hai. baru nak datang singgah. sorry ye cik Mimie. baru free ni. heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lagu zaman muda2..hehehe..Terima kasih Amy :)

      Takpe Cik Mimie faham Amy bz dgn study :) No hal la..

      Delete
  4. selagi hidup selagi itu harus bekerja :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju! selagi belum tutup mata...kerja, kerja, kerja! :)

      Delete
  5. seronoklah kan even dah kerja tapi ada jugak part mewarna. hiks xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronok la jugak...xdela mngadap komputer je.. :)

      Delete
  6. Eh. Awat cheq tak pernah dengaq lagu ni? Haha. kalau bukak time keja mesti lg smgt nk buat kerja kan. ^^
    bestnya kerja main kaler2 . Rasa mcm lama dah tak pegang pensel kaler. Haha

    ReplyDelete
  7. lol. cik mimie keje bt plan eh? mcm best je.. msti gaji besaq ni. wuu

    ReplyDelete
  8. Lagu tu memang best! Nak nak dengan vokal Lan..

    ReplyDelete
  9. Lagu meet uncle husin ni pun akak minat. Syok la main kaler-kaler ;-)

    ReplyDelete
  10. hjihihi. minat jugak kat lagu niiiiii. fave lagi2 masa tengah buat kjeee..

    ReplyDelete

sila-sila lah meninggalkan jejak jari-jemari anda