-->

CARI APE TU?

Thursday, September 11, 2014

#2 & #3 Liebster Awards

Salam 1 Malaysia ^_^

Wah, Liebster Award kembali lagi..hehehe..Ini adalah Liebster Award Cik Mimie yang kedua & Ketiga. Kalau siapa-siapa belum baca yang pertama boleh KLIK SINI. Terima kasih kepada yang tag Cik Mimie tu ye Nadya dan juga Amy J. :)

http://loveneddy.blogspot.com/2014/09/the-liebster-award-3.html
  •  Mention the person who nominated you with a link to their blog.
    • Answer the 11 questions asked.
    • Nominate 11 other bloggers with a smaller following but with lots of potential.
    • Create 11 of your own questions for them to answer.
    • Notify your nominate.

Tag dari  Nadya :)

Soalan -soalannya seperti berikut :-

1- 5 Fakta tentang diri anda?
- Tak suka makanan & minuman yang manis-manis
-Takut & geli dengan binatang seperti katak & Cicak
-Pendiam
-Manja 
-Sensitif

2- Pandai masak tak? Suka masak apa?
-Pandai sangat-sangat :) Suka masak tomyam, paprik dan juga sup sayur.

3- Tempat yang paling anda ingin lawati/ kunjungi suatu hari kelak? dan kenapa?
Disney Wonderland Tokyo!! Sebab Cik Mimie suka sangat dengan character cartoon Disney. Comey2!! 

4- Da kawen belom? target kawen?
Single but not available. InsyaAllah dalam perancangan target tu dalam 2 -3 tahun lagi :)

5- 3 Blogger yang wajib korang follow? *kira inspirasi laa*
 -Ben Ashaari - Sure mesti semua kenal dia. Entry Bro Ben semua best2!
-Yuyu Zulaikha - Belog dan orang empunya belog sama-sama comey:)
-Hanis Zalikha - Dari zaman dia belum jadi retis sampai sekarang Cik Mimie suka baca belog dia :)


6- 5 orang yang anda percaya dan sayang. selain ibuayah dan adik beradik.
-Muhamad Najib Lokman@Incik Kesayangan
-Raidah Aqilah Thahir@Bestfriend Since Secondary School
-Zhasazatul Sahera Azman@Bestfriend Since College
-Nur Aswani Osmadi@Bestfriend Since College
-Nur Aqilah Muhd Ghawas@Bestfriend Since College
7- Hadiah paling best paling sweet anda pernah terima?
Heeee, pasal hadiah ni banyak sangat ada teddy bear, necklace, ring tapi yang paling best Anniversary Card Handmade by Incik Kesayangan (ada cartoon2 bagai dia lukis sendiri..sweet sangat2 :)
8- Favourite quote ?
" Never  say NO, before you TRY"




9- Kisah yang paling sedih dan buat anda down sangat sangat ?
-So far macam takde lagi kisah sedih and buat Cik Mimie down. Hope takdelah kan.

10-Ayat cepumas ni! Korang sayang aku tak?jeng jeng jeng
 -opkoslah sayang Nad :) Nad sayang Cik Mimie tak?


11- Pernah tak rasa menyampah dengan penulisan aku ? *jujur ok. hehe*
-So far takde menyampah lagi la...hahaha..penulisan Nad best tau :)


 Tag dari Amy J

Soalan beliau adalah :-
 
1.  favourite song all the time / lagu kesukaan sepanjang masa
-Tunjukkan Aku by Boneca
2.  what's so unique about you / apa yang membuatkan anda unik
-Hahaha, tak pernah tahu pulak apa yang unik pasal diri ni. Macam takde je..hehe
3.  A fact about the last person you met / Fakta mengenai orang terakhir anda berjumpa tadi
 -Officemate sebelum dia keluar lunch tadi. Fact suka mengarah! annoying~
4.  Last movie you saw / Filem terakhir anda tengok
 -Ribbit last tuesday. Teman anak buah Cik Mimie nak sangat tengok wayang. :)
5. I'll love you if / Saya akan sayang awak kalau
 -Awak pandai hormat dan jaga hati saya *ecehhh..:p
6. Your favorite ice cream / Ais krim kesukaan anda
 -Takde, sebab tak suka makan Aiskrim.
7. Celebrity I would love to meet / Selebriti yang anda ingin jumpa
 -Dato Siti Nurhaliza :)
8. Most romantic thing you've ever done / Perkara paling romantik anda pernah lakukan
 -Surprise birthday party untuk Incik Kesayangan dan hadiahkan Novel yang paling dia suka:) Terharu giler dia time tu..huhu :P
9. Are you sarcastic / Adakah anda sinis
 -Amy rasa?
10. Thoughts about my blog / Pendapat mengenai blog aku
-Simple, Santai dan juga Menarik :)
11. 3 things that annoy me easily / 3 perkara yang membuatkan anda mudah menyampah 
-Suka mengarah sesuka hati
-Cakap perkara sama berulang kali
-Bangga diri yang terlampau..oppss!
Ok, I'm done..Tapi kan Cik Mimie nak tag semua yang baca entry ni boleh tak? siapa yang baca kira andalah Cik Mimie tag.. awk..awk..dan awak..hehehe..Sudi-sudilah jawab soalan Cik Mimie :)
p/s :  jawab terus 2 tag senang...hehehe.. :)

16 comments:

  1. yeah! thanks buat kak Mimie :D

    setiap orang ada keunikan dia tersendiri. maybe x nampak lg kot. ^^

    wah, mesti kembang je hidup bila si kekasih hati suka dengan hadiah yang akak bagi kan... hehehehe. XP

    hmm, setakat ni, saya rasa akak tak sinis lagi dekat blog. hehe.. saya pun cukup pantang orang yang suka mengarah ni.. nak minta, minta leklok. xyah nak berlagak macam bumi ni bapak dia punya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ur welcome Amy :)

      itulah keunikan tu belum terserlah lagi kot..hehehe

      Dia memang da kembang dah...hahaha..

      kan? xsuke betul org macam tu ag 1 pk die je betul..haish..menci!

      Delete
  2. fuyo terer masak. dah leh kawen. cliche jap. haha.
    cik mimie, tolong jwb kan liebster award kite jap. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha..,memang nak kawen sangat ni *gatai..hahaha..

      haip, keje skolah kena buat sendiri la..hahaha :p

      Delete
  3. op crse syg cik mimie ;)

    pehh dia suka bc novel ek? jarang laki minat bc novel :D

    part myampah kite sama.. hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah, terharu nad sayang Cik Mimie..hehehe :)

      Aah, dia suka baca novel..tapi skrg da jrg la sebab sibuk kerja..hahaha...

      kan? menyampah sangat kalau perkara cmtu terjadi..

      Delete
    2. kalau laki minat bc novel ni mesti sweet kan. btl x dia sweet?huhu

      dulu pena berangan nak laki suka bc novel. pena sekali couple ngn exbf sgtt suka bc novel. last2 putus.. huhu tkde jodoh kan ;)

      nadya tag cik mimie again. sory ;)
      http://loveneddy.blogspot.com/2014/09/segmen-bloggers-20-facts-about-me.html

      Delete
    3. Terlebey sweet nad...hahaha..yg pnting die loving :)

      xpe, insyallah akan bertemu jodoh yang benar buat nad syg giloss kat dia nnti..hehe :)

      Thnk you tag Cik Mimie dah jawab :p

      Delete
  4. hahaha, akak hantar la tomyam dekat kita. laparr laa~ XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meh la datang sini..nak hantar jauh sangat...hehehe:)

      Delete
  5. Replies
    1. Boleh je Cik Oren..meh dtg umah Cik Mimie meh :)

      Delete
  6. MG also tak suka cakap byk kali :)

    ReplyDelete
  7. tak sabar tunggu nak baca entri persiapan perkahwinan kak, hiks!

    ReplyDelete
  8. Alamak alamak nasi lemak.. kena tag unofficially xD

    ReplyDelete

sila-sila lah meninggalkan jejak jari-jemari anda