-->

CARI APE TU?

Friday, September 12, 2014

" SEGMEN BLOGGERS : 20 FACTS ABOUT ME"

Salam 1 Malaysia ^_^

Wah, banyaknya 20 fakta tentang diri kita nak kena bagitahu U olls ni..hehehe..Firstly, thank kepada Nadya kerana tag Cik Mimie :) *Gomo Arigato Gozaimasu!! Wahai Nad lepas ni tiada rahsia antara kita lagi dah...hehehe..Segmen ini adalah anjuran Cik Pop yang comey *banner dia pun comey jugak kan? :)

http://pelik-oh-pelik.blogspot.com/2014/09/new-segmen-bloggers-20-facts-about-me.html
Klik-Klik Banner Untuk Join :)

Ok2, tanpa membuang masa dan tenaga. Jom sama-sama kita check up, apakah 20 Facts tentang Cik Mimie.

1. Bernama Norshamimi Binti Md. Yusop. 
2. Berumur 24 Tahun.
3. Anak bongsu dari 9 orang adik-bradik dan mempunyai seorang abang dan 7 orang kakak*giler ramai kn??hahaha
4. Setakat ni mempunyai 19 orang anak buah seorang cucu.*3 orang lagi ondeway, boleh pengsan kalau semua ada kt rumah.
5. Pemegang Diploma dalam bidang Business Studies.
6. Single but not available *Tunggu Incik Kesayangan datang melamar je ni...hahaha
7. Sangat suka tengak cerita seram+komedi.
8. Suka gelak sorang-sorang bila membaca. Tak kisahla baca buku ke, mesej ke..mesti gelak sorang-sorang kalu benda tu lawak..kuat pulak tu..oppss!!
9. Sangat Obses dengan kueytiaw+ais kosong.
10. Tak suka Coklat + Air Susu
11. Tak suka benda yang manis-manis, sebagai contoh: kek, air manis, kuih-muih dan sekutu dengannya
12. Sangat fobia naik motor time hujan*sebab pernah jatuh, dan habis kotor baju time tu..baju sekolah plak tu..haissh!!.
13.  Melatah*bukan buat2, tapi genetik dr nenek, mak, akak2 dan makcik2.
14. Tak suka dipaksa.*lagi-lagi buat benda yang Cik Mimie tak suka.
15. Masih belum memiliki lesen kereta*insyaallah, tahun ni akan cuba Cik Mimie dapatkan..
16. Seorang yang suka menyendiri.*Best!! boleh muhasabah diri kekadang.
17. Happy go Lucky.
18. Sangat geli dengan Katak dan Cicak.
19. Suka Memasak.*yang simple2 je la.
20. Nampak sombong tapi sebenarnya peramah :)


Mangsa Tags : -

p/S : Selamat berkenalan semua..hehehe :)

18 comments:

  1. melatah rupanyaa. hehehe. *senyum jahat

    ReplyDelete
  2. ramainya ahli keluarga..mesti best dan happening bila berkumpul semuanya kan..^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..best sangat2..riuh rendah rumah dibuatnye :)

      Delete
  3. kite banyak persamaan. *tepuktangan* yeh!

    Hai kak mimie. heee

    13-20 sama.. kehkeh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeeaayhh! sep sikit :)

      Hehehe..kite geng ^_^

      Delete
  4. ramainya adik beradik akak~ bestnyaa~ XD
    aina pun tak suka benda manis-manis. kalau nak makan coklat pun, cari coklat yang a bit pahit. hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai kan? riuh rumah tu kalau semua balik..best :)

      Hehe..Cik Mimie bab2 cklot ni memang kureng sikit..stakat jamah boleh la..:)

      Delete
  5. alamak... mama suka betul benda manis, kek ke... aiskrim ke.. ya allah nikmatnya.. kiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh mama, jangan makan banyak2 tau bnda manis2 ni..hehe..:) sikit2 boleh tau..

      Delete
  6. macehh tag schaz ye. nti dah free schaz buat. skang bz..hehe.

    ReplyDelete
  7. alamak, 20 fact? haha. nak buh apa ni? kang cik mimie baca jela ye. tunggu budak karang jap. haha

    ReplyDelete
  8. http://rainfallasleep.blogspot.com/2014/09/segmen-bloggers-20-facts-about-me.html

    done cik mimie :)

    ReplyDelete
  9. wah..ramainya adik bradik.hehe


    Thanks join segmen :)

    ReplyDelete
  10. kite geng kak! penggemar koteow! aaa! hahaha

    ReplyDelete
  11. Ramainya :0 Mesti rasa macam rumah nak runtuh kan, bila semua anak buah ada? Meriah tu xD Selalu gak gelak sorang2.. kuat pula tu =,= bhuahahaha

    ReplyDelete
  12. singgah dari segmen yang sama
    http://eurukaseven.blogspot.com/2014/10/new-segmen-bloggers-20-facts-about-me.html

    ReplyDelete

sila-sila lah meninggalkan jejak jari-jemari anda