-->

CARI APE TU?

Saturday, September 20, 2014

Aiskrim Goreng & Cekodok Roti

Salam 1 Malaysia ^_^

Morning U oll, hari Sabtu hari yang memang sentiasa dinanti oleh Cik Mimie sebab halfday dan esok cuti..yeeaayhhh!! hahahaha..Ok, berbalik kepada tajuk entry. Actually semalam Cik Mimie BW dekat blog adik comel kita sorang ni Naalisaa@White Lily. BW punya BW, ternampak satu entry resepi untuk buat Aiskrim Goreng apa lagi balik je kerja semalam terus Cik Mimie minta akak Cik Mimie belikan bahan..hahahaha,.*nasib baik dia kat shopping mall masa call tu :) 

So, malam tadi Cik Mimie pun try la buat. Ahak, menjadi ok! So simple and delicious..nyummmy!

Aiskrim Goreng

Kalau u oll nak resepinya boleh KLIK SINI atau terjah blog Naalisaa :) *malas nak tulis..hihihi

HA, ini pulak resepi tambahan. Disebabkan Cik Mimie sayang sangat nak buang lebihan roti untuk buat Aiskrim tadi Cik Mimie mengolah satu resepi iaitu Cekodok Roti..hahahha..First time buat, main campak je bahan. Tapi hasilnya, memang sedap..habis ok family Cik Mimie makan. Abang Cik Mimie siap cakap lagi boleh jual ni 5 biji sehengget...hahaha..

CEKODOK ROTI
Resepinya : 
10-15 keping Roti gardenia
3 Biji Telur
bawang dicarik halus (nak tambah ikan bilis & lada pun boleh)
Cik Mimie tak letak sebab budak-budak nak makan.
garam secukup rasa.

Caranya :
Gaul @ ramas kesemua bahan tadi bila da sebabti goreng je macam buat jemput-jemput@cekodok.
Siap untuk dihidangkan..

Selamat mencuba:)

Terima kasih Naalisaa ^_^

p/s : Makan je kerja Cik Mimie ni, mana berat tak naik..hahahah :)

23 comments:

  1. 1st time dengar cekodok roti... bleh cube ni
    roti yang dekat rumah pon dah nak expired da...
    thanx cik mimie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe..resepi baru..sesaja cuba malam tadi..xsangka pulak boleh dimakan..haha..cuba tau nanti :)

      Delete
  2. Aiskrim goreng belum sempat nak buat.. tapi tengok best jer, senang jer.. cekodok roti, first time dengar.. tengok resepi dan gambar tuh menyelerakan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti izzeyda cuba tau!! tak rugi pun..sedap :)

      Delete
  3. eh 1st time dengar roti cekodok... hihihi... alamak mcm2 nak try tp yg mana satu nak buat dulu pun tak taulah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha...tak tahu nk letak nama apa..da rupe macam cekodok..letak je cekodok roti..ekekeke..nanti kak KM share ye kalau da buat :)

      Delete
  4. kalau pandai n kreatif mcm2 boleh buat.. hehe.. cuma tu la saya fail buat cekodok..lol..

    ReplyDelete
  5. haah haritu pon nampak naalisa buat. tapi lupa je nak try :)
    cik mimie ni memang dah lulus dah ni kalo nak buat bini. hehe. rajin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Benda yang simple2 Cik Mimie suka la cuba..kalau remeh tu..ambik masa sikit kot..hehehe :)

      Delete
  6. Ade jugak rupa nya cekodok roti... roti tu nk buat macam mana??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Guna roti gardenia yang keping2 tu je syaz :) Gaul dengan telur, garam, bawang, ikan bilis n lada :) tapi optional la nk letak apa pun..hehehe :)

      Delete
  7. blog naalisa memang tgk makan, tgk resepi tp xdpt nk buat lg masak2 tu. hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..byk resepi naalisaa share kan ? :) nanti de masa cuba la :)

      Delete
  8. wah, simple je tapi menarik juga kan ^^,

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. sedap Aina :) heheh..nanti cuba tau :)

      Delete
  10. Good luck dear.

    Jemput join Giveaway Saya Nak Sihat. Hadiah LUMAYAN akan diberikan kepada 5 org pemenang. Hadiah bernilai hampir Rm1000

    http://hidayahbtmohamad.blogspot.com/20.14/09/giveaway-saya-nak-sihat.html?m=0

    ReplyDelete

sila-sila lah meninggalkan jejak jari-jemari anda