-->

CARI APE TU?

Monday, September 15, 2014

#4 Liebster Award

Salam 1 Malaysia ^_^

Liebster award yang keempat ditag oleh BUDAK. *Terima kasih bebanyak tag Cik Mimie :) Ok, now jom kita jawab soalan yang diberi..



1. Pasukan bola sepak pilihan anda.
JDT *anak jati johor la katakan :p

2. Lagu patriotik kesukaan anda.
Warisan - Sudirman

3. Berikan nama negeri yang anda sedang duduki dan berapa buah daerah yang terdapat di dalam negeri tersebut.
Johor 
- Segamat
-Muar
-Batu Pahat
-Kluang
-Kota Tinggi
-Pontian
-Johor Bahru
4. Asam pedas berasal dari negeri mana? 
-Melaka kot*xtau la Cik Mimie.

5. Dalam banyak-banyak pantun, pantun apa yang paling anda sukai?
"Pisang emas dibawa belayar,
Masak sebiji di atas peti,
Hutang emas boleh dibayar,
Hutang budi dibawa mati."

6. Kalau celup stoking putih dalam air yang berwarna merah, stoking jadi apa?
Stoking jadi basah lor..:p

7. Apa yang anda faham tentang "buah cempedak diluar pagar, ambil galah tolong jolokkan".
Salah satu rangkap dalam pantun :p

8. Dalam banyak-banyak negara, negara mana yang mempunyai banyak artis KPOP?
KOREA kot..huhuhu

9. Siapakah yang mencipta blogger.com?
alamak, tak habis lagi study bab ni..

10. Pertahankan blog anda dengan mengatakan bahawa blog anda sangat best dan sebab kenapa ia dianggap best.
Sebab blog ni Cik Mimie yang punya dan Cik Mimie boleh buat apa saja dengan blog ni..best sangat-sangat..hahaha..

11. Apa perasaan anda semasa menjawab soalan-soalan diatas?
Nak gelak je rasa tak tahu kenapa...hahahaha..

SOALAN TAMBAHAN :

12. Berikan sebarang komen tentang budak yang memberikan soalan diatas. 
Budak ni terlebih bijak, so soalan semua out of box..:p

13. Adakah anda menggunakan google.com untuk menjawab soalan diatas?
Tak menggunakan apa-apa bantuan..hentam ikut suka je jawab...hahaha :p
Ok done!

p/s : Malas nak tag sesiapa..sapa nk jawab soalan Cik Mimie boleh -KLIK SINI-

7 comments:

  1. eh kenapa gelak jawab soalan? haha. budak pon gelak baca jawapan cik mimie. saja kasi soalan yg lain. kang boring pulak kalo tanya soalan yg sama. haha. dah kawen? kekekke.
    mekaseh jawab :)

    ReplyDelete
  2. hahahaha.... adoi soalan, x terpikir den nak buat gitu. XP

    oh, kak mimie suka lagu warisan punya. baru tahu. hehe

    saya singgah menabung sini... saya baru dalam nuffnang. mohon tnjuk ajar. hehe

    ReplyDelete
  3. soalan dgn jwpan no 13 tuh , buat pyka ketawa . "hentam ikot suka je jawb" bhahaha :D

    ReplyDelete
  4. hahahahaha yehh nak tiru bole tak? ;p

    ReplyDelete
  5. jom baca jwpn acik pulak

    http://acikwatie.blogspot.com/2014/09/liebster-8-by-budak.html

    ReplyDelete
  6. hahaha. jawab ikut skema jawapan exam ye kak? XD

    ReplyDelete

sila-sila lah meninggalkan jejak jari-jemari anda