-->

CARI APE TU?

Wednesday, June 4, 2014

#1 Liebster Award From Cik Puteri ALiya


Salam 1 Malaysia ^_^

Wah2, tak disangka-sangka bukak blog pagi ni ada insan comel yang tag Cik Mimie. Terima kasih kerana sudi tag Cik Mimie :). Soalan-soalan itu akan Cik Mimie jawab dengan setulus hati dan penuh kejujuran..ekekeke..

Inilah bukti Cik Mimie ditag oleh Cik Puteri Aliya.



Ok, sekarang Cik Mimie nak jawab soalan-soalan yang diberi (macam nak jawab soalan peperiksaan pulak rasa..heee) Berdebooorrr-deboorr + Excitedd :D

1) berapa umur awak? (ki3x saje nk bg soalan cepumas)
-288 bulan pada Oktober 2014. (Betul2 soalan cepumas ni :P)

 2) Kalau saye nak ajak awak pegi korea sama2, awk nk ikut tak?
-Mestilah nak!! Seronoknya dapat tengok negara orang :) Cik Aliya nak sponsor ye? Kecil tapak tangan padang bola Cik Mimie tadahkan..ngeeehh :D

3) Awak suka warna apa?
-Kalau tengok dari blog ni, mesti Cik Aliya tau Cik Mimie suka warna apa :)

4) Apa perasaan awak, bila orang yang paling rapat dengan awak kutuk awak depan boyfriend dia (w/pun bergurau...heee =) )
-So, irritating la kan!! Tapi, kalau kutukan tu boleh diterima hati, sokey. Jangan melampaui batasan kesakitan hati sudeyh...

5) Apa respon awak?
-Silent better than speak :)

6) Apakah tindakan yang paling baik yang mampu awak buat untuk jaga hubungan baik tu dan dlm masa yang sama jaga perasaan awak sendiri...
-Cik Mimie lebih suka tak terlalu memikirkan benda yang boleh menyakitkan hati. Just let it go..
If, ia berlaku lagi baru Cik Mimie ambil tindakan.

7) Apakah makna "adik beradik" dlm hidup awak?
-Adik beradik? orang yang sentiasa ada bersama kita dalam apa jua keadaan dan yang sentiasa dekat dengan kita. Adik beradik tak semestinya ahli keluarga kita, even kawan pun boleh dianggap adik beradik :)

8) Sejauh mana awak sanggup bekorban untuk adik beradik awak?
-Depends kepada keadaan dan jenis pengorbanan yang diperlukan..huhuhuhu..

9) Apa pendapat awak tentang Blog Santai Aliya?
-Comel, Simple and Nice :)

10) Ada tak komen@pendapat untuk penambahbaikan penampilan 
 dan juga isi dalam Blog Santai Aliya?
-Bagi Cik Mimie, blog Cik Aliya dah tip top dah. Rasanya tak perlu apa-apa lagi perubahan :)

11) Rasa2 Saye (Puteri Aliya) ni mcm mana orangnye...hehe (^___^) 
-Tengok dari jenis penulisan, wajah sume tu. Cik Aliya ni seorang yang lembut, funny and happy go lucky. Betol x?? :)


Akhirnya, berjaya menjawab kesemua soalan :)

Now, giliran Cik Mimie pula untuk mengajukan soalan-soalan...huhu...

1) Dimanakah negeri kelahiran anda?
2) Dimanakan tempat paling best untuk dikunjungi di tempat kelahiran anda
3) Siapakah sahabat karib anda?
4) Dimanakah anda mengenali sahabat karib anda itu? (rujuk soalan 3)
5) Berapa lamakah persahabatan anda dengan sahabat karib anda?
6) Apa yang anda suka tentang sahabat karib anda?
7) Adakah beliau berasal dari negeri kelahiran anda?
8) Apakah Status anda sekarang (Bujang, Berkahwin, Janda, Duda)
9)Dalam sesebuah hubungan apa yang perlu ada?
10) Pernah melalui hubungan cinta jarak jauh?
11) Apa pendapat anda tentang blog Cik Mimie dan ada apa-apa perubahan yang perlu Cik Mimie lakukan di blog ini?

Ok, settled! 
Harap u oll sudi menjawab, maaf kalau soalan yang diajukan mengarut, merapu atau sekutu dengannya...hehe..dah lama tak tag org ni..haish..heee


Tag : 
 1) Cik Lisa
2) Nad
3) Leeya
4) Mellya
7) Aimi 
8) Iola
9) Reini
10) Kechik

P/s :Hope ada yang sudi jawab soalan Cik Mimie^_^ Thank you

6 comments:

  1. singgah sini. unik peribahasa tu.. hehehe. padang bola cik mimie ye? hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh..peribahasa cipta sendiri..sesuka suki je kan? hehehe :)

      Delete
  2. Thanks my dear. Nanti Lya jawab ye. Bookmark dulu :)

    ReplyDelete
  3. Done. Dah siap jawab. Thanks dear :)

    http://leeya-gimmick.blogspot.com/2014/06/liebster-award-by-cik-mimie.html

    ReplyDelete

sila-sila lah meninggalkan jejak jari-jemari anda