-->

CARI APE TU?

Monday, June 23, 2014

Second Liebster Award by Cik Lya

Salam 1 Malaysia ^_^

Cik Mimie kena tag lagi..HEHE.. Thank Lya Tag Cik Mimie. Ini kali kedua di tag untuk Liebster Award :) So, moh ler kite jawab soklan Cik Lya kita ni :)

http://leeya-gimmick.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award-by-fifie-feyca.html
  •  Describe yourself in 5 words
- Pemalu
- Setia
- Kelakar (Sometime)
- Clumsy
- Penyayang

  •  Perkara paling ohsem/gempak yang anda pernah lakukan
- Cik Mimie ni jenis yang suka buat surprise dekat orang-orang yang Cik Mimie sayang, so, perkara ohsem/gempak yang Cik Mimie pernah buat ialah bila Surprise yang Cik Mimie plan tu menjadi... MEMANG OHSEM LAH! :)
  •  5 Cara untuk mengatasi rasa sedih bila kena marah secara tiba-tiba.
- Berdiam diri/Muhasabah diri
- Tanya Kesalahan kita/Berterus Terang
- Menangis sepuasnya
- Meluahkan kepada orang lain
- Karaoke *hehehe..boleh la kan..
  •  Pendapat anda tentang blog Lya.
-Comey, Nice and Kemas :)
  •  Kenapa anda terlibat di dalam dunia blogging?
- Sebab, masa belajar dulu banyak masa habis depan laptop.. So, bagi menghargai masa tu Cik Mimie pun involved dalam blog ni..best sangat.. I love blogging :)
  •  Apa kekurangan/kelemahan yang terdapat di dalam blog Lya?
-  Cik Mimie give blog Lya 4 1/2  STAR. Perfect dear, xde kelemahan.. Warna background cantik, susunan kemas..Cik Mimie suka :)
  •  5 Perkara yang anda paling ingin lakukan sebelum berkahwin.
- Teringin sangat nak travel sorang-sorang.
- Teringin sangat nak ambil Lesen Kereta.
- Teringin sangat nak bawa Parents naik Kapal Terbang.
- Teringin sangat nak ada sebuah kereta.
- Teringin sangat nak jumpa member-member kolej dulu..rindunye T_T
  •  Benda yang paling anda tidak suka/gemar lakukan.
- Buat kerja orang. (irritating betul!)
  •  Describe about your blog.
Blog Cik Mimie simple, kebanyakkan entry Cik Mimie lebih kepada personally, Merah itu berani..hehehehe (*Tetiba)..Sudi-sudi lah jenguk Blog Cik Mimie selalu ye:)

  •  5 perkara yang anda akan lakukan untuk mendapat duit tambahan/lebih.
- Berniaga
- Kerja Malam
- Blog hari-hari *tambah duit nuffnang :D
- Buat simpanan hari-hari *means sehari myb simpan RM5. Cukup bulan dapat duit lebih :)
-
  •  First impression terhadap diri Lya.
 - Comel :) Nampak nice, cam pemalu sikit2 kot..hehehe :)

Done!

p/S :  Cik Mimie tag semua pembaca blog Cik Mimie. Soklan Cik Mimie DISINI :)

8 comments:

  1. Cik Mimie pemalu. :) Malunya, mengapa begini jadinya..hihi.. Cik Oren tumpang nyanyi kejap. Happy blogging.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe...xcaya ye Cik Mimie pemalu? amboi, ada soundtrack lagi..hehehe.. x_x

      Delete
    2. Sebenarnya cik oren pun pemalu. Lama-lama kenal, sama2 ketawa berderai.Hihi. Krik, krik, krik.

      Delete
    3. hehehe,,sama la kita :) berjimba-jimbu terus..hehehe

      Delete
  2. Yeah... Thanks Cik Mimie. BTW, Lya memang sangat pemalu. Tambah tambah kalau first time jumpe dgn org. Diam jee.... Tapi perangai sebenar dgn org yg Lya dh kenal, sgt Kepoh. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...sama la kita..belum knal mang pemalu sangat2..hahah..p bile kenal, mulut bising xreti diam..ahak :P

      Delete
  3. clumsy ke? hehee :P hebat ar mimie tag semua pembaca hahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. clumsy jugak la..hahahah..hebat kan? so, meh ler Miss Boo jawab soklan Cik Mimie...hehehe :D

      Delete

sila-sila lah meninggalkan jejak jari-jemari anda