-->

CARI APE TU?

Sunday, January 30, 2011

Hujan Oh Hujan

Salam 1 Malaysia ~_~


Erm, hari ini mood Cik Mimie tak berapa nak ada la. Mana tidaknya, dah berapa hari kampung Cik Mimie dilanda hujan lebat 24 hours. Niat nak keluar jumpa kawan-kawan pun terpaksa dibatalkan disebabkan hujan yang x berhenti-henti sejak beberapa hari ini.

Cik Mimie dengar-dengar dah ada beberapa kawasan di Segamat ni yang telahpun dinaiki air (banjir). Beberapa balai raya dan sekolah juga telah dibuka bagi menempatkan mangsa-mangsa banjir. Erm, Cik Mimie berharap sangat sejarah yang lalu tidak kembali lagi iaitu banjir besar yang melanda Segamat kira-kira 4/5 tahun lalu. Ramai juga la mangsa terkorban dan rumah2 musnah disebabkan kejadian tersebut. Apa-apa pun Cik Mimie berdoa agar hujan ini akan berhenti dengan segera dan banjir2 ini hanya sementara. Amin ^_^

[keadaan bandar segamat ketika dilanda banjir 4/5 tahun lalu]

p/s: Hujan itu rahmat, semoga hujan yang turun ini membawa petanda yang baik. ^_^

14 comments:

  1. semoga kejadian yg tidak di ingini x berlaku..amin..hati2 musim hujan and banjir ni..

    ReplyDelete
  2. Sama la kat Segambut ni...dik oi...kije 2 hari ni bertukar sessi tido memanjang.

    ReplyDelete
  3. jumir: huhuhu..tido ye kak? best ar..adik ni nek bosan dok umah..ingt nk kuar jenjlan..trpksa dilupakan.. =D

    ReplyDelete
  4. salam,
    ada follow blog trex x? ada something ni~ nk x?

    ReplyDelete
  5. mintak jauh la dari banjir tu cik mimie oi

    sian cik mimie tak dpat kuar cahaya doakan moga2 ujan benti

    tapi kat sini pun 2 hari berturut2 hujan jew uhuk2 tak besh kan ;P

    ReplyDelete
  6. athirah: salam..
    yup2, ada follow blog trex..apa tu?? cam suspen jer..huhu

    ReplyDelete
  7. Wan Gerrard: huhu, apa yg gerrard takutkn tu?? habaq mai skit..hehe

    ReplyDelete
  8. CahayaCintaIlahi: ye2, minx dijauhkn..p, certain area da banjir da T_T

    hehe..amin..cik mimie pun harap ujan ni cpat2 la benti..

    kt sana pun bnjir gak ker?? erm, betol2 sgt2 x best..=(

    ReplyDelete
  9. selalunya selepas hujan allah kurniakan pelangi...begitu juga dlm kehidupan kita..ade hikmah slps dugaan yg menimpa..betul x?

    ReplyDelete
  10. FAMI: yup, pe yg ko ckp tu betol..hope ada hikmah disebalik pe yg trjadi ni..^_^

    ReplyDelete

sila-sila lah meninggalkan jejak jari-jemari anda