-->

CARI APE TU?

Friday, January 28, 2011

Cerita Kartun yang menjadi kegemaran ketika Zaman 90-an

Salam 1 Malaysia ^_^

Hai u all..selamat hari Jumaat, disebabkan sekarang ni Cik Mimie sedang bercuti. Jadi banyaklah masa Cik Mimie habiskan dengan menonton rancangan televisyen di rumah bersama-sama dengan anak buah Cik Mimie. Kalau dah sebut bersama anak buah ni pastinya rancangan yang ditonton ialah cerita Kartun. haiisshh, x best kot cerita kartun sekarang ni rasa macam ntah apa2, ngarut pun ada..huhu

Tetiba Cik Mimie rindu nak tengok cerita kartun zaman Cik Mimie kanak-kanak. Ala, masa era 90-an dulu2, banyak kot cerita kartun yang best2. Contohnya macam cerita yang kat bawah2 ni.

::Sailor Moon::

Ini mmg cerita favourite Cik Mimie, sampai sekarang pun Cik Mimie still lagi berangan2 bilalah boleh jadi cam usagi ni..haaiisshh.."dengan kuasa bulan ku akan menghukummu".^_*

::Kluang Man::

Hero zaman kanak-kanak dulu. Bersama-sama Tiong Man membanteras jenayah.*"dia lah satria~~~lalalala"

::Usop Sontorian::

kisah hidup 3 sekawan usop, abu dan dol. Tidak lupa jugak singh, abang budin dan kak kiah yang banyak memeriahkan lagi cerita ini.

::Anak-anak Sidek::

5 beradik misbun, ajib, alan, aman dan adol dalam menurut segala kerenah ayah mereka yang menginginkan mereka menjadi pemain badminton yang berjaya.

::TomatoMan::

kisah tomatoman yang berasal dari negara buah-buahan dan beliau telah dilantik sebagai pahlawan istana yang kesepuluh. *Cik Mimie pun ingat2 lupa da cerita ni.

Actually, banyak lagu cerita kartun yang best2 macam A.L.O.N.G, Keluarga Yukies (yang semua bentuk telur tu, ingat x??), ABC (ana, budin dan cici), Sesame street, dragon ball, di mana joe jambul (cerita kartun ke ni?? boleh lah), gaban, robocop, ultraman dan banyak lagi lah. Best kan cerita2 tu semua? *sila cakap best ye, lau tidak Cik Mimie majuk nanti!!

p/s: Agak terganggu sikit buat entry ni, mana tidaknya anak buah Cik Mimie yang lebih2. "ucu nak tengok kartun ni" *so, kenalah klik uncle youtube tu bagi dia tengok dulu..ish3x..

21 comments:

  1. power rangers? hihihi...
    wira, doraemon? keh3

    ReplyDelete
  2. Samsul Siji: owh, kartun2 tu pun cik mimie minat..lupa lak nk masuk kn dlm senarai..hahaha..

    ReplyDelete
  3. btl2..mmg best..(dh,jgn majuk..)plg ske sailormoon ngan tomatoman, sampai ponteng skolah nk tgk tomatoman sbb dia main hari selasa ke rabu ntah..huhu..

    ReplyDelete
  4. hahaha paling besh anak2 sidek la hehe smpi sngup bace komik die sume huhu sailormoon kurang minat tomato man tu tk taw la pulak cik mimie hehe

    ReplyDelete
  5. alin duan: hehehe..samala kita..p, cik mimie lebih suka sailormoon..comel kot dorg2 sume ^_^

    ReplyDelete
  6. CahayaCintaIlahi: hehehe..sian kt bun kn cik cahaya..always kena marah ngan bapak die..hehe..xpenah tgok eh tomatoman?? xpe2..hehe

    ReplyDelete
  7. sy juga suka pada sailormoon dedulu..hikhikhik..

    ReplyDelete
  8. best2.. (^_^)..jgn majuk yer cik mimie..heee

    ReplyDelete
  9. hahhaha.. layan sailormoon.. anak2 sidek ngan tomatoman...
    cik mimie.. ermm dash yonkuro!!! tu pun best gak tu.. hehehe

    ReplyDelete
  10. eryati: yee...sailormoon mmg terbaik..hehe

    ReplyDelete
  11. ajiem: hehehe..toce2!! en ajiem..x majuk pun..^_^

    ReplyDelete
  12. nuriz: hehehe..doraemon pun best jgak..^_^

    ReplyDelete
  13. ADfeez: ye2 dash yonkuro..cter pasal lawan2 kete dash kn?? hehe..giler lue beli kete dash..ahaha

    ReplyDelete
  14. A.L.O.N.G. along! huhu~ tuh p0n yer gk..ade siti sifir! heee~ (masok dlm carta ke ek? tibai jela..haha)

    ReplyDelete
  15. princess laila: hehehe..mestila masuk..rncgan kanak2 yg pling best kot..A.L.O.N.G...along! hehehe^_^

    ReplyDelete
  16. dayah Snow Heuka: ye2, sailormoon best sgt2..hehehe

    ReplyDelete
  17. tomatomaaaaaannnnnnnnnnnnn!!!!!!!!
    rinduuuuuuuu :)

    ReplyDelete
  18. reen: bestkan cerita tomatoman..hukhuk..rindu jgak =(

    ReplyDelete
  19. Wahh Tomatoman..!!! tak pernah nengok pula citer kartun nie :)) Google trus...

    ReplyDelete

sila-sila lah meninggalkan jejak jari-jemari anda