-->

CARI APE TU?

Monday, March 9, 2015

Al-Fatihah - Harun Salim Bachik

Salam 1 Malaysia 

http://beritapower.com/wp-content/uploads/2013/02/harun-salim-bachik.jpg
Harun Salim Bachik Dalam Kenangan
Semalam kita semua dikejutkan dengan berita pemergian pelakon veteran yang sangat berbakat iaitu Harun Salim Bachik atau nama sebenar beliau Harun Aminar Rashid Salim. Allahyarham dikatakan mengalami sesak nafas ketika singgah di Hentian Rehat & Rawat Gunung Semanggol (Selatan), Perak petang semalam selepas menghadiri kenduri perkahwinan di Pulau Pinang.
 
Cik Mimie dapat berita ini pun melalui Facebook dan jugak Group Whatsapp petang semalam. Seriuosly, memang Cik Mimie terkejut dan tak percaya. Itulah, kata orang ajal maut ditangan tuhan. Bila DIA berkehendakkan sesuatu itu jadi, maka jadilah. Sama-sama kita sedekahkan Al-Fatihah buat Allahyarham Harun Salim Bachik moga rohnya dicucuri rahmat dan tenang disana. AL-FATIHAH.

http://4.bp.blogspot.com/-AR-WHx6dKX0/UzE1ndv_ESI/AAAAAAAAAks/JCtTC_QAlZM/s1600/Pray-For-MH370.png

Semalam juga, genap SETAHUN kehilangan MH370. Al-Fatihah buat semua penumpang dan juga salam Takziah. Semoga teka-teki kehilangan MH370 ini segera berakhir dan kita semua bertemu jawapan kehilangnya. Amin..

#PrayforMH370 
#Setahun 
#Al-Faithah
 
 
/berita-hiburan/harun-salim-bachik-meninggal-dunia-55259?cp

19 comments:

  1. kak wana minat sangat dengan lakonan beliau dan minat gandingannya dengan afdlin shauki dalam kumpulan boboi..memang sangat terasa kehilangan pelakon veteran yang sangat berbakat..

    al-fatihah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan? Masa first Maharajalawak diorang join tu memang best..suka tengok dia jadi Najwa latif..comel je..sekrang dah tinggal kenangan semua tu..

      Al fatihah buat beliau..

      Delete
  2. Al-Fatihah buat Arwah HSB...semoga roh beliau bersama org2 beriman aminnn

    ReplyDelete
  3. Mula-mula ingatkan berita tu tak betul.. rupanya, betul. Al Fatihah untuk beliau.

    Klik physiogel 6x untuk cik mimie. *dah tak guna cbox lagi ke?*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semua terkejut dengar berita ni..

      Thank you Anis..eh, Cbox masih ada lagi..dekat Pot Pet Pot Pet tu :)

      Delete
  4. innalillahiwainnailaihirojiun. Al-Fatihah :(

    ReplyDelete
  5. innalillah... dengar Hot fm pagi tadi.. macam xcaya ja.. tapi tu lah kan kematian memang pasti.. kita mesti akan rindu ngan lakonan arwah .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman..

      Delete
  6. al fatihah.. terkejut juga dengar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam tak caya je dengar berita ni kan Amy?

      Delete
  7. Al Fatihah... terkejut juga zumal mendengar berita pemergiaannya...

    ReplyDelete
  8. Al-Fatihah... Semoga allahyarham ditempatkan bersama golongan yg beriman.. amin...
    ps: ternampak physigel tengah menari2, shad klik physogel sini untuk cik mimi :D

    ReplyDelete
  9. janjinya begitu sudah tertulis.. tak dapat manusia nak menghalang..
    semoga rohnya ditempatkan dalam kalangan orang beriman di sisi-Nya..

    ReplyDelete

sila-sila lah meninggalkan jejak jari-jemari anda