-->

Pages

CARI APE TU?

Thursday, December 30, 2010

Entry Terakhir 2010

Salam 1 Malaysia ^_^

Sepatutnya entry ni ditulis pada hari esok. P, disebabkan esok Cik Mimie perlu mendftr masuk ke kolej bg semester baru. Pasti2nya waktu tok mengupdate tiada. So, terpksa la Cik Mimie tulis entry terakhir tok tahun ni malam ni*adess!! napa cam berbelit2 je Cik Mimie ckp ni?? Abaikan..hahaha..

Ok2, bersempena tahun 2010 yang da nk sampai ke penghujungnya. Dan tahun baru iaitu 2011 akan muncul, Cik Mimie ingin mengambil kesempatan ini tok mengucapkan SELAMAT TAHUN BARU kepada semua blogger2 tak kira di luar atau di dalam negara*ececeh, cam blogger luar de baca blog Cik Mimie ni..Teehee..

Semoga segala kenangan yang berlaku pada diri kita tahun ini x kira la manis atau pahit, dapat kita pahatkan untuk diberitahu kepada generasi kita akan datang. Bestkan dpt berkongsi kegembiraan..hehe..*ok, da stat merapu-meraban.

Actually, entry ni xde motif pun saja nk mengabadikan entry terakhir tok tahun ni..kuikui..
ok la Cik Mimie chau lue k, nak tito esok nk bgun pagi tok memulakan perjalanan yg sgttt jauh!! *jauh la sangat..

Kuantan here i come!

[picca xde kena-mengena]

p/s: jumpe di tahun baru nanti..weee!!*alamak lupa letak watermark kt picca!! ade ke yg nak copy? tumbuk lelaju t..hehehe

Wednesday, December 29, 2010

Sangat Bangga Dengan Malaysia

Salam 1 Malaysia ^_^

Yyyeeeaaahhh!!! MALAYSIA MENANG!!!
alhamdulillah, tahniah buat semua ahli pasukan malaysia.
kemenangan yang sekaligus telah menjulang nama Malaysia.

Walaupun kalah di padang Indonesia, itu x menghampakan Cik Mimie
U all memang telah bermain dgn baik sekali..
sgt2 terharu sebenarnye..

For Khairul Fahmi Che Mat , anda memang penjaga gol yang terbaik.
Cik Mimie tabik spring la kan..toink..toink..toink..
*owh, I fall in love with him already

MySpace



Sumber dr: piala AFF suzuki 2010


p/s: " Malaysia tetap dihati, Malaysia boleh!!

Pernah Terfikir Tak?

Salam 1 Malaysia ^_^

ahakz, entry x boleh bla kn? nk men tnye2 lak..haha..p, betol Cik Mimie nk tnye u all ni.. pernah x u all terfikir situasi ini akan berlaku in future nnti?

::Situasi zaman dolu2 sehingga hari ini la k::

Ayah: Anak ayah buat apa ni?
Anak: Saya tgh belajar ayah.
Ayah: Bagus anak ayah ni.. belajar rajin-rajin ye nak, t da besar boleh jd orang yang berjaya.
Anak: Baik ayah, terima kasih atas nasihat ayah.
Ayah: Sama-sama.

::Situasi in future nnti::

Ayah: hei, derk pe bikin ni?
Anak: i studo la dad
Ayah: yo, pe brg ni studo2.. kenapa x studi?
Anak: lek la dad, now ne de ag dak2 yg nk studi2 ni.
Ayah: hohoho, ckp lebat nmpk derk.
Anak: well, dad..betol pe..
Ayah: ok2, ikut suka la derk.
Anak: =)

hahaha, dasyat x? mesti u all prasan kn bahasa budak2 skrg ni?
yo, wassap, derk, dowh, pe brg.
kekadang Cik Mimie sendiri pun x paham ngan bahasa dorg ni.
adess, cmne la if dorg still guna bahasa2 mcm tu dgn anak2 dorg nnti kn? adakah sama seperti situasi in future tu? sopan-santun & budi bahasa tiada lagi di antara ayah dan anak?
Erm, ssah nk ckp kn?*tepuk dada tanya selera.

p/s: tiada kena-mengena dgn yg masih bernafas ataupun yg telah putus nafas
sekadar berkongsi pe yg terlintas di fikiran

"Pembelajaran awal anak-anak bermula dari rumah!!"

Tuesday, December 28, 2010

Masanya Hampir Tiba

Salam 1 Malaysia ^_^

Hari ini 28/12/2010 bersamaan hari Selasa. Ini bermakna ada 2 hari lagi sisa-sisa cuti sebelum Cik Mimie melangkah masuk Semester Baru@Terakhir pada 31/12/2010.*maaflah kalau lepas ni jrg da update blog+bw.


Sedey pun ade, maka tamat la aktiviti-aktiviti Cik Mimie pada musim cuti ni.
kejap betol masa berlalu, sekarang Cik Mimie telah bergelar "super-duper Senior".


Selepas ini xdapat la Cik Mimie nak bermalas-malas lagi kat rumah. Bgun tido dinihari, seperti apa yang telah selalu Cik Mimie lakukan. Berangan-angan tggu Zizan Raja Lawak lamar Cik Mimie.*ahakz perahsantan lebey ni.


Aktiviti bersiar-siar juga harus dihentikan. Kalau tidak pantang free mesti da pusing-pusing Bandar Segamat+Cuci Mata.*Sambung kt Kuantan.


Dan yang pasti bila kelas da start nnt, assignment jgan cakapla. Menggunung bagai Gunung Ledang.*Whoa, kna prepare masa ni!!


Akhir sekali, terpaksa la memokuskan diri depan buku untuk mencapai cita-cita yang diidam-idamkan.*pokus mimie pokus!!



Yang paling-paling sedey!! Xdapat jadi minah scoot da...

[motor yang selalu jadi mangsa bawa Cik Mimie ke sana ke mari]

p/s: semester baru, tahun baru, maka azam pun mesti baru..Chaiyok2 Cik Mimie!!!

Monday, December 27, 2010

Saya Blogger Johor

Salam 1 Malaysia ^_^

Wah, Cik Mimie sangat-sangat teruja nak join Segmen yg dianjurkan oleh En. Azman Roslan pemilik Blog Pilihan Malaysia 2010 ni. Segmen ini bertajuk "Kategori Sahabat Blogger Mengikut Negeri"*anda boleh klik2 disini untuk join ye!!

SAYA BLOGGER JOHOR

1. Nama Anda
- Nama yang diberi ialah Norshamimi Binti Md Yusop. Di rumah family panggil adik/ucu. Dikalangan kawan-kawan plak lebey dikenali sebagai mimie. N nikname blogger Cik Mimie.

2. Status Anda
- Single-mingle but not available*Apakah??

3. Cara Hubungi
- U all semua boleh add je Cik Mimie kt Facebook*search Norshamimi Md Yusop.
Dan emel plak mimie_yumiko90@yahoo.com.

4. Daerah/Jajahan
- Segamat, Johor daerah yang indah lagi mendamaikan*ngeh3x

5. Tempat tinggal
- Pekan jabi, Segamat*atau nama yg lebey glamour (Batu 2)

6. Apa yang menarik di tempat anda?
- Pertama anda semua boleh bermandi-manda di Gunung Ledang*dalam sejarah pun ada cerita pasal ini.


- Kedua mercu kebanggaan orang2 Segamat. Menara bendera di Dataran Segamat.


Berikut adalah jadual untuk entri mengikut negeri yang anda boleh tinggalkan link:
  • Ahad - Pahang, Sabah, Sarawak, Perlis dan Kedah.
  • Isnin - Selangor, Pulau Pinang, Kuala Lumpur, Putrajaya dan Labuan.
  • Selasa - Johor, Terengganu, Kelantan, Melaka, Perak dan Negeri Sembilan.

p/s: ayuh,blogger2 johor dan negeri2 lain kita join ramai2..^_^

Sunday, December 26, 2010

ChurpChurp | Social Share » The Celcom Everyone Sale is back! (Preview)

ChurpChurp | Social Share » The Celcom Everyone Sale is back! (Preview)

First Contest by Adam Haiqal


Salam 1 Malaysia ^_^

Opps, contest lagi. haha, hari ini Cik Mimie agak rajin nk join contest2.
lagipun contest ini telah diajak oleh tuan rumah sendiri.
tema contest beliau adalah
"Kenangan 2010 dan Azam 2011"

[klik2 tok maklumat lanjut]

tok hadiah boleh klik2 disini

::KENANGAN 2010::

OWH, terlalu banyak rasanya kenangan pada tahun 2010 ni. Dan pastinya semua kenangan ini adalah manis2 belaka. Kenangan yang xdpt dilupakan adalah

Majlis berbuka puasa DBS Family
-18/08/2010-


Bermandi-manda di Bukit Gambang Waterpark
-03/10/2010-


Business & Accauntancy Society (B.A.S) Family Day's
-09-10/10/2010-


Beriang-ria di Genting Highland Themepark
-15/11/2010-


::Azam Tahun Baru 2011::

1. Menjadi anak yang Solehah dan taat kepada ibubapa.
2.Memperbaiki kelemahan tahun lalu.
3. Dapat DL lagi tok semester akhir.
4. Memiliki lesen motor+kereta.
5. Mengumpul kenangan2 indah bersama-sama rakan seperjuangan sempena semester akhir.

Cik Mimie tagged semua follower..sila2 join ye!!

Due date: 15/01/2011@ mugkin boleh ditunda.

p/s: "Segala kenangan lalu akan Cik Mimie sisip dalam memori sebagai kenangan yg paling indah dalam hidup ini"

500 Blog

Salam 1 Malaysia ^_^

Ahakz, nk join segmen bro BA kita ni..
jom ramai-ramai kita support segmen ni..
senang jer, x susah pun..huhu

[klik2 banner tok maklumat lanjut]


Nama penuh Norshamimi. Nama panggilan, adik, ucu dan mimie. Masih menuntut di salah sebuah kolej di pantai timur dalam jurusan Diploma Pengajian perniagaan.
Anak Bongsu dari 9 org Adik bradik. Sgt addicted dgn Kueytiaw!!

Tujuan menjadi blogger adalah untuk berkongsi serba sedikit mengenai info2 penting yang mungkin org lain xtau dan berkongsi mengenai kehidupan diri ini. I love Blogging ^_^

p/s: "1 time join segmen bro BA..wee~~

Tazpunyeblog's 3rd Year Anniversary Contest :)

Salam 1 Malaysia ^_^

Setelah menyepi buat sementara waktu, Cik Mimie telah kembali.
Maaflah Cik Mimie agak sibuk akhir2 ni.
Almaklumla kelas da nak bermula nekweek. ^_^

Ok, berbalik kpd entry. Cik Mimie nak join Contest Cik Taz's Jaafar ni.
Jom join reramai jom.
[boleh klik banner tok mklumat lanjut]

::Tips2 Belajar yang Efektif+Berkesan::

1. Buat persediaan awal sebelum kelas bermula - Study dulu chapter/bab yang akan u all blaja sebelum lec masuk. Insyaallah, xbyk pasti sikit korang akan paham.

2. Cari makna perkataan - Ha, yang ini bg subjek yang menggunakan bahasa inggeris sepenuhnya. Sila-sila la merajinkan diri meminta bantuan uncle KAMUS bg perkataan2 yg u all x paham ok. Jangan predict sendiri takut salah tafsir lak.

3. Menjaga kesihatan diri - ini paling penting, pastikan tidur u all mencukupi dan mendapat rehat yang secukupnya.*xdela lam kelas nnt u all tersenguk-senguk!!

4. Penampilan diri - Maksud disini ialah, u all kenalah sentiasa kemas dengan dress up u all. Baru lah keyakinan dan keselesaan diri itu ada.

5. Tunjuk ajar ku sifu - jgn segan atau malu untuk bertanya ataupun meminta tunjuk ajr dari yang pakar.

6. Study Group - Mewujudkan 1 kumpulan belajar juga boleh membantu u all memahami sesuatu subjek itu dgn berkesan. Di samping dpt bertukar2 pendapat u all juga boleh menajamkan lagi skill pemikiran u all.

p/s: "Hidup ini adalah satu proses pembelajaran, Menuntut lah ilmu selagi kita masih hidup"

due date: 15/January/2011

Friday, December 24, 2010

Segmen Entry Terbaik

Salam 1 Malaysia ^_^

Ahakz, terasa rajin la plak nk join segmen En. Belalang ni.
Nampak menarik je segmen die ni.

[Untuk maklumat lanjut leh klik2 Banner diatas]

Entry Terbaik Dari Cik Mimie: Duit Baju

Kenapa Cik Mimie pilih entry ini?
-Inilah entry berbentuk tutorial pertama yang berjaya Cik Mimie postkan di blog ini.
Rasa seronok sgt bila dpt berkongsi sedikit ilmu yang ada ini dgn blogger2 lain untuk wat kraftangan. Hope u all suka dengan entry ini jgak ^_^

3 org yg ditag berserta entry terbaik mereka ialah:

All Done!!

p/s: semua follower Cik Mimie anda ditag jgak!! jom memeriahkan segmen ini, tunjukkan sokongan anda..^_^

Blog Teman Udah Setahun GA


Salam 1 Malaysia^_^

hahaha, dpt tag lagi dr Cikayda*suka bebenor mike ni tag teman yek!
pe2 pun toce2 ye Cikayda.
Dengan senang hati Cik Mimie menerimanya..
see2, Cik Mimie siap buat lagi tau..hehe..

Syarat-syarat penyertaan boleh dilihat disini.

Actually, x susah pun nak buat GA ni.
apa yang penting ialah Nama Referral kena ada

Referral Cik Mimie sudah pastinya: Cikayda.

Hadiah-hadiah tok GA ini sgt2 la lumayan
boleh klik2 disini.

3 org yang kena tag ialah:

p/s: jgan lupa letak Cik Mimie sebagai referral anda..

Enjoys guys!!^_^


Thursday, December 23, 2010

Hati Sudah Terpikat

Salam 1 Malaysia ^_^

[Picca ihsan dari uncle google]

Amacam? Cantik tak motorsikal ni? Sweet sgt2 kn?
Haiisshh, hati Cik Mimie da terpikat la plak dengan design motorsikal ni. Sebab apa? Sebab design dia ala2 Vespa gitu*ok, Cik Mimie mmg peminat vespa.
Ceritanya begini, semalam semasa Cik Mimie teman kakak Cik Mimie pegi servis motorsikal beliau. Tiba2 mata Cik Mimie terpandanglah pada susuk tubuh motorsikal diatas ni kt kedai cina tu.
Adess, siyes cantik sngat*kalau ada duit mmg Cik Mimie da beli da motor ni.

Actually, motorsikal ni adalah keluaran Thailand*sawadikapp, kap khun kap. Ahakz, kuar da bahasa ibunda yg lama ku simpan2. Hahaha!! Berbalik kpd cerita td, kalau u all nk tau jenama motorsikal ini ialah Yamaha Mio Fino*patutla motor ni cantik, nama dia pun best rupanya..haha..

So, tangan ni pun mengatal la kn nk search pasal Motor ni. Apa yang Cik Mimie dapat ialah motor ni berkuasa 115cc dan keluar dgn pelbagai warna seperti Putih/Merah, Putih/Hijau, Coklat Klasik, Hijau klasik/Merah. Harga sebijik motor ni di Thailand adalah 44,500 bhatt dan bila Cik Mimie convert dalam matawang kita adalah dalam RM 4,618.89.
*bila nk keje ni, nk kumpul duit beli sebijik!!

Tarrraaa!!

[Ini picca yg Cik Mimie snap kt kedai cina 2]

p/s: Hope besday akan dtg dpt gift motor ni

Header Sudah Bertukar Wajah

Salam 1 Malaysia ^_^

Short entry sahaja, untuk memberitahu rakan2 blogger sekalian
dengan rasminya hari ini Header Cik Mimie sudah bertukar wajah.

bagi yang x berapa perasaan header Cik Mimie sebelum ini
adalah seperti di bawah


Now, ia telah bertukar seperti yang anda lihat diatas.
hope header ini diterima oleh u all semua..
huhuhu...

p/s: "inilah kalau org da xde keje, mula la gatal tgn nk edit-mengedit."

Blogger Peramah Sudah Ditemui

Salam 1 Malaysia ^_^

Wah!! sgt2 teruja Cik Mimie hari ni..
Sebab ape? Sebab Cik Mimie tersenarai dalam salah seorang blogger yg peramah..
yyeeaaayyyhh!!!
Now, u all sume boleh terjah kt sini, sini dan juga sini.
untuk melihat senarai penuh blog2 blogger peramah.

Kalau u all nak tau so far terdapat 126 blog yg telah tersenarai,
dan telah diletakkan dibawah 9 kategori.

-yang tangkas-
-yang mantap-
-yang ceria-
-yang menawan-
-yang meletup-
-yang misteri-
-yang setia-
-yang teruja-
-yang menunggu-

Sangat-sangat berterima kasih kepada pencetus untuk blog Blogger Peramah


p/s: "marilah kita memulakan aktiviti kunjung-mengunjung, bagi memeriahkan lagi dunia blogger kita"

Wednesday, December 22, 2010

Segmen Jom Berkenalan

Salam 1 Malaysia ^_^

Ahakz, dpt tag lagi. This time tag tok join segmen anjuran Cikgu Akim.
Cik Mimie telah ditag oleh LiLoHonEy
toce2 ye LiLoHonEy kerana ingat kt Cik Mimie ni.

So, mcm bese la kn. Kalau nk tau syarat2 penyertaan boleh klik2 disini!


Soalan-soalan yang perlu dijawab adalah seperti berikut:-

1. Apakah status anda (single, berpunya, berkahwin, bercerai)..ceritakan sedikit
- Oh, Cik Mimie masih single-mingle but not available.

2. Ceritakan tentang diri anda (cth:asal..pekerjaan..belajar katna..bil anak..cita2.. bla2.bla..)
-Berasal dari Segamat, Johor. Masih menuntut di IKIP College di Kuantan, Pahang (di pantai timur) dan mengambil jurusan Diploma Pengurusan Perniagaan. Next year, akan berada di semester akhir iaitu semester 6. Mempunyai 9 orang adik beradik dan Cik Mimie anak yang bongsu (manja gilew2). So, cita2 Cik Mimie mestilah ingin mempunyai perniagaan sendiri. Bagi sapa2 yg dok area kuantan 2 meh roger2 meh. Kte leypark2 kt mega, ecm or Kp..ngeh3x.

3. Ceritakan tentang Blog anda (promosi la sikit)
-Ok, Blog ni telah ditubuhkan pada 6/1/2010, belum cukup setahun lagi. Actually, blog ini telah diabaikan dalam jangka waktu yg agak lama jgak, lau x silap Cik Mimie dalam 3-4 bulan atas alasan Cik Mimie terlalu sibuk dengan jadual kelas*betul! sem lepas xde masa langsung nk update. But, baru-baru ini ia telah kembali aktif dan akan kekal aktif selepas ini. InsyaAllah.

Blog ini xlah sehebat blog2 blogger lain, juz simple jer. Kebanyakkan entry yg Cik Mimie tulis adalah mengenai diri sendiri, surrounding Cik Mimie, dan juga info2 yg boleh dikongsi bersama. Dan x lupa juga mengenai contest2 dan GA yg dianjurkan oleh blogger2 lain*tanda sokongan Cik Mimie kpd mereka2.

4. Apa pandangan anda tentang dunia blog?
- Jujur Cik Mimie katakan, yang dunia blog ni amat2 menyeronokkan. Kita boleh berkongsi macam2 perkara dengan blogger2 len dan juga orang2 diluar sana. Selain dapat menambah pengetahuan kita, kita juga boleh menambah kenalan melalui dunia blog ini.*rugi sapa yg x join.

5. Nasihat anda kepada rakan2 yang baru nak wat blog.
- Always salurkan info yang berguna dan pastinya u all xkan rugi menyertai dunia blog ini. Keep it up guys!!

6. Nyatakan keunikan yang terdapat pada blog anda
- Apa yer?? mybe xde sentuh pasal hal2 politik kot*sbb x minat..ngeh3x..

7. Sampai bilakah anda akan menulis blog dan impian anda dalam dunia blog?
- InsyaAllah, kalau diizinkan Allah selagi mata ni tak tertutup selagi itulah Cik Mimie akan menulis blog. Dan berharap sgt blog Cik Mimie diterima oleh semua lapisan masyarakat.*ttteett!!

Cik Mimie tag:-


p/s: "hope sapa yg ditag ni sudi menyertai segmen ini, boleh la kita berkenalan dengan lebih dekat lagi. betol x?"

enjoys guys!!

Tarikh tutup: 03/01/2011


Edisi: Darah Oh Darah!!


Salam 1 Malaysia ^_^

Ok, entry kali ni Cik Mimie nk berkongsi tentang apa kaitan darah u all dengan personaliti u all? Nak tahu x? mesti nak kn..so, jom cekkidout:-

Darah Jenis

Mereka yang tergolong dari kategori ini boleh jadi ibu atau bapa dan pasangan yang baik. Hal ini kerana kamu boleh membuat keputusan dengan bijak dan menangani banyak perkara, dari urusan di rumah hingga mendidik anak dengan baik. Kamu tegas dalam urusan kerja dan tidak suka membuang masa. Selain menepati masa, kamu tidak suka orang yang bersikap sambil lewa. Namun, kamu sering mengabaikan kesihatan dan selalu sakit. Segeralah berubah untuk lebih mencintai tubuh kamu. Kamu juga seorang yang degil dan akibatnya, kamu tidak suka mendengar pendapat orang lain. Apa yang kamu tahu hanyalah diri kamu sahaja. Selain daripada seorang yang mementingkan kesihatan, kamu seorang yang adil dan tidak suka berpihak pada sesiapa. Kamu boleh menjadi orang tengah yang baik.

Darah Jenis

Kamu dahagakan penghargaan. Bagi kamu, orang perlu tahu apa yang kamu lakukan. Seorang yang suka mencari perhatian, kamu kadangkala kelihatan terdesak namun masih boleh dikawal. Kamu seorang yang trendy dan suka bersosial. Individu ini tidak gemar tinggal di rumah sepanjang hari. Kamu juga seorang yang happy go lucky dan suka berkawan. Kamu juga seorang yang terkenal dan menjadi perhatian dalam kalangan teman2. Kamu kerap menghabiskan masa bersama teman2 dan bijak membawa diri. Kadangkala, kamu agak ego namun kerana kamu sangat mempesona, teman tidak sampai hati untuk memarahi kamu. Satu perkara lagi, kamu adalah individu yang boros! Nafsu berbelanja kamu sangat melampau. Boleh jadi kerana berbelanja, kamu tiada simpanan untuk masa depan langsung. Cuba kawal perbelanjaan kamu dan kawal sedikit sikap peramah kamu itu. Mungkin ada orang tidak senang dengan sikap ringan mulut kami itu.

Darah Jenis

Kamu bijak mengatur kewangan dan berjimat cermat tetapi kadangkala kamu terlalu pemurah. Jangan sampai ada yang mengambil kesempatan terhadap kebaikan kamu itu. Kamu seorang yang tidak kisah dengan keadaan sekeliling. Pendek kata, kamu seorang yang tak up to date. Begitu juga dengan penampilan kamu. Kamu kurang gemar untuk bergaya. Tidak mahu mengikut arus semasa, kamu agak konservatif. Pemikiran kamu juga agak kolot dan kamu bukan seorang yang terbuka. Namun, kamu seorang yang cergas berfikir. Ada sahaja idea bernas yang lahir daripada fikiran kamu. Dari sudut cinta, kamu seorang yang cukup menawan. Ramai tertarik dengan kamu kerana daya penarik diri kamu. Kamu juga seorang yang panas baran dan pantang dicabar. Bukanlah seorang yang penakut, kamu terkenal dengan sikap berani. Nampak sahaja lembut kan. Hah, jangan main-main dengan kamu ya. Oops, kamu juga nampak sombong kadangkala, biasakan diri dengan senyuman kerana kamu pasti kelihatan ceria dengannya.


Darah Jenis

Kamu seorang yang cerdas. Kamu bijak membuat keputusan dan seorang yang relevan. Masalah kewangan kamu hadapi secara rasional. Waktu yang ada kamu gunakan untuk meningkatkan mutu diri sendiri dan melakukan aktiviti2 baru. Pada kamu, masa itu emas dan tidak wajar disia-siakan. Kamu seorang yang menghargai diri dan berusaha untuk menjadi sempurna dari segala segi. Sifat cool adalah milik kamu. Jarang sekali untuk melihat kamu panas baran. Kamu lebih suka berdiam diri dan memendam rasa jika ada apa2 yang berlaku. Dari segi percintaan, ramai yang meminati kamu tetapi takut untuk mendekati kamu. Kamu ada masalah badan berbau? Oh, cepat-cepat atasinya. Jangan sangka kamu terlalu berani kerana kamu seorang yang penakut sebenarnya. Jangan terkejut kerana kamu adalah seorang yang kuat cemburu! Aduh, kesian pada pasangan kamu kerana perlu memberitahu segala pergerakkannya terlebih dahulu kepada kamu. Sikap sayang yang terlalu menebal pada pasangan sangat dipuji tetapi kurangkan cemburu itu sikit ya!

"Agak-agak ada persamaan tak dengan diri u all??"

p/s: sekadar suka-suka, ikut u all la nk percaya ke x..weee~

Sumber: REMAJA

Pencarian Blogger Peramah 2011

Salam 1 Malaysia ^_^

Ohoi!! ditag lagi, kali ni tag ni dtgnya dri En.Danial*toce2 ye en danial. Agak menarik tag kali ini. Pencarian Blogger Peramah 2o11. Wah, adakah Cik Mimie ini blogger yg peramah? Cepat ckp ya!! hahaha..

Ok2. syarat2 tok menyertainya idok ler susah mana*bak kata org utara. U all semua boleh klik2 disini , disini ataupun disini.


Ahsfantasy24.com kini sedang mencari blog blogger peramah untuk dimuatkan ke dalam/list blog blogger peramah sesi 2011. Ayuh membantu ahsfantasy24 untuk mengesan tidak kira blogger lama ataupun baru, asalkan tidak sombong. Saya menjemput semua Follower saya dan juga mereka yang tahu tentang pencarian ini menyertainya. Hargai sekiranya anda dijemput unntuk menyertai pencarian ini kerana anda juga telah dilihat sebagai seorang blogger yang peramah.

Cik Mimie Tag:-


p/s"Bagi sapa2 yg kena tag tu, itu bermakna anda adalah salah sorng blgger yg peramah bg Cik Mimie. Hope u all enjoy dgn tag ni..wee~~"

Duit Baju

Salam 1 Malaysia ^_^

Hari ini Cik Mimie teringin sgt nk ajar reader2 Cik Mimie buat kraftangan.
Nama kraftangan yang Cik Mimie nk ajar u all ialah duit baju..huhu..
ahakz, cm pelik je nama die..^_^..(ada Cik Mimie kesah??)

ok, disini ade beberapa step yg u all kena follow tau..
lau x nnt karftangan ni x jadi..Cik Mimie xbertnggungjawab..hehe

STEP 1
sediakan sekeping duit kertas..(nama pun duit baju mestila kna ada duit..apela Cik Mimie ni) xkesahla singgit ke? 5hengget ke? terpulang pada u all..p, Cik Mimie sarankn singgit suda..=)


STEP 2
Lipat duit td kepada 2 bahagian..mcm ni..


STEP 3
Buka semula duit td, dan sekarang temukan bahagian kanan & kiri duit di tgh2 garisan yang u all da lipat di step 2.



STEP 4
buka lipatan td, lipat bhagian bucu kanan jdikan bentuk segi tiga sepert gambar di bawah


buka lipatan dan sekarang lipat bahagin bucu sebelah kiri (sama cam td jgak)


STEP 5
cantumkan lipatan bucu td, dan jadikan ia seperti ini.


STEP 6
buka lipatan, lipat bucu kanan dan kiri menjadi seperti ini.


STEP 7
lipat duit td sama seperti cara di step 5. Duit tersebut akan kelihatan begini.


STEP 8
terbalikkan duit td dan lipat sedikit di bahagian bawah duit, seperti ini.


STEP 9
terbalikkan duit td dan lipat bahagian yg tlah u all lipat di step 8 seperti gambar di bawah.



STEP 10
akhir sekali, selitkan bahagian duit yg 1 lagi di bawah lipatan step 9..

tarrrraaaa!!! sudah berjaya..

Tuesday, December 21, 2010

Edisi: Jom Jaga Gigi!!

Salam 1 Malaysia
Aik? kenapa nak ajak jaga gigi ni? haish Cik Mimie ni da mcm doktor da kn..
asyik wat entry pasal kesihatan jer..ngeh3x..*xmau mara ar!!
Kenapa Cik Mimie nk ckp pasal gigi hari ni? Sebab td petang Cik Mimie pegi jumpa dentist.
Niat dihati nk tampal gigi..tup3x doktor suh cabut lak.
dengan muka takut2 Cik Mimie bertanya:-

Cik Mimie: Ha!! kena cabut? kenapa nk kena cabut lak doktor?
Doktor: Ye, kena cabut gigi awk ni. Sebab ni gigi susu then dia da goyang2 da ni.
Cik Mimie: Gigi susu? *aik. biar betol doktor ni umo aku da 20 thun da. Xkan ade gigi susu lagi. Doktor biar betol?
Doktor: Betol, ok b4 tu jom kita pergi x-ray dulu tok pastikan.

[bergerak ke bilik x-ray]

Doktor: See, kt lam gusi awk ni still ade gigi lagi. After awk cabut gigi susu ni, gigi yg kat lam gusi tu akan tumbuh.
Cik Mimie: Lama x doktor dia nk tumbuh semula?
Doktor: Xlama dalam 3 bulan je.
Cik Mimie: 3 bulan? *mati ley
Doktor: Kita cabut skrg ok?
Cik Mimie: ok doktor!

[Gigi Cik Mimie telah selamat dicabut, now Cik Mimie da rongak . Dan doktor tersebut telah berkongsi beberapa tip tok menjaga gigi]

::Tip Penjagaan Gigi::
  • Berus gigi sekurang-kurangnya 2 kali sehari-waktu pagi dam malam sebelum tido.
  • Guna berus gigi sesuai dengan mulut anda.
  • guna ubat gigi berfluorida sebesar kacang.
  • Guna flos gigi pada waktu malam sebelum tidur setiap hari.
  • Dapatkan pemeriksaan doktor gigi sekurang-kurangnya setahun sekali.
  • Makan makanan seimbang, kurangkan snek terutama manisan antara waktu makan.
  • Gantikan manisan dengan buah-buahan, kerepek atau kekacang.
[muka selepas gigi kena cabut, xleh senyum2 da pasni]


p/s: "Kurangkan manisan dalam minuman, tambahkan manisan dalam senyuman"