-->

CARI APE TU?

Thursday, December 23, 2010

Hati Sudah Terpikat

Salam 1 Malaysia ^_^

[Picca ihsan dari uncle google]

Amacam? Cantik tak motorsikal ni? Sweet sgt2 kn?
Haiisshh, hati Cik Mimie da terpikat la plak dengan design motorsikal ni. Sebab apa? Sebab design dia ala2 Vespa gitu*ok, Cik Mimie mmg peminat vespa.
Ceritanya begini, semalam semasa Cik Mimie teman kakak Cik Mimie pegi servis motorsikal beliau. Tiba2 mata Cik Mimie terpandanglah pada susuk tubuh motorsikal diatas ni kt kedai cina tu.
Adess, siyes cantik sngat*kalau ada duit mmg Cik Mimie da beli da motor ni.

Actually, motorsikal ni adalah keluaran Thailand*sawadikapp, kap khun kap. Ahakz, kuar da bahasa ibunda yg lama ku simpan2. Hahaha!! Berbalik kpd cerita td, kalau u all nk tau jenama motorsikal ini ialah Yamaha Mio Fino*patutla motor ni cantik, nama dia pun best rupanya..haha..

So, tangan ni pun mengatal la kn nk search pasal Motor ni. Apa yang Cik Mimie dapat ialah motor ni berkuasa 115cc dan keluar dgn pelbagai warna seperti Putih/Merah, Putih/Hijau, Coklat Klasik, Hijau klasik/Merah. Harga sebijik motor ni di Thailand adalah 44,500 bhatt dan bila Cik Mimie convert dalam matawang kita adalah dalam RM 4,618.89.
*bila nk keje ni, nk kumpul duit beli sebijik!!

Tarrraaa!!

[Ini picca yg Cik Mimie snap kt kedai cina 2]

p/s: Hope besday akan dtg dpt gift motor ni

6 comments:

  1. vespa?wah klasik gitu,hikhikhik ;p

    ReplyDelete
  2. cik.shabah: actually ni scooter p design die ala2 vespa..oldskul an??hehe

    ReplyDelete
  3. http://wwwcahayacintailahi.blogspot.com/2010/12/feel-free-to-fly-contest-barangan-body.html

    mimi : anda kene tag.. ;)

    ReplyDelete
  4. CahayaCintaIlahi: thankz tag mimi..tp xpat nk join coz picca terbang2 xde..

    ReplyDelete
  5. iszieylyanziy: hehehehe..amin2..insyaallah

    ReplyDelete

sila-sila lah meninggalkan jejak jari-jemari anda