-->

CARI APE TU?

Wednesday, December 22, 2010

Duit Baju

Salam 1 Malaysia ^_^

Hari ini Cik Mimie teringin sgt nk ajar reader2 Cik Mimie buat kraftangan.
Nama kraftangan yang Cik Mimie nk ajar u all ialah duit baju..huhu..
ahakz, cm pelik je nama die..^_^..(ada Cik Mimie kesah??)

ok, disini ade beberapa step yg u all kena follow tau..
lau x nnt karftangan ni x jadi..Cik Mimie xbertnggungjawab..hehe

STEP 1
sediakan sekeping duit kertas..(nama pun duit baju mestila kna ada duit..apela Cik Mimie ni) xkesahla singgit ke? 5hengget ke? terpulang pada u all..p, Cik Mimie sarankn singgit suda..=)


STEP 2
Lipat duit td kepada 2 bahagian..mcm ni..


STEP 3
Buka semula duit td, dan sekarang temukan bahagian kanan & kiri duit di tgh2 garisan yang u all da lipat di step 2.



STEP 4
buka lipatan td, lipat bhagian bucu kanan jdikan bentuk segi tiga sepert gambar di bawah


buka lipatan dan sekarang lipat bahagin bucu sebelah kiri (sama cam td jgak)


STEP 5
cantumkan lipatan bucu td, dan jadikan ia seperti ini.


STEP 6
buka lipatan, lipat bucu kanan dan kiri menjadi seperti ini.


STEP 7
lipat duit td sama seperti cara di step 5. Duit tersebut akan kelihatan begini.


STEP 8
terbalikkan duit td dan lipat sedikit di bahagian bawah duit, seperti ini.


STEP 9
terbalikkan duit td dan lipat bahagian yg tlah u all lipat di step 8 seperti gambar di bawah.



STEP 10
akhir sekali, selitkan bahagian duit yg 1 lagi di bawah lipatan step 9..

tarrrraaaa!!! sudah berjaya..

12 comments:

  1. ha3~ ingtkn dpt duit hasil drp jual baju atau buat baju.. rupa2 nya seni baju dgn guna duit.. adesss.. =.=

    ReplyDelete
  2. awak..taw tak macam ne nak buat btnUk lOve gune duet ? ajr sikt..awk.. ;)

    ReplyDelete
  3. selalu wat nie dolu2 masa sekolah bikin kengkawan rasa kagummm

    ReplyDelete
  4. NuSaNa NoSa91: hahaha...mmg sengaja bg title cm tu..biar org pelik skit..ngeh3x..

    ReplyDelete
  5. CahayaCintaIllahi: ahakz, sorie dear..buat love gna wit Cik Mimie x pas lagi lorh..xde sapa nk ajar Cik Mimie..i try ye..

    ReplyDelete
  6. tigrismalaya: hahaha...mmg gempak la kn sapa yg teror buat mende2 cmni..pujian melambung2 dpt..hehehe

    ReplyDelete
  7. Adem and Cats: hehehe..boleh jer.. buat sbgai wit hantaran or mas kawin..hehe

    ReplyDelete
  8. waaaa..stlye lor..
    t leh upgrade lg..letak tie ke..k..
    hik3..(^_^)

    ReplyDelete
  9. ajiem: hahahaha...ok2, t nk tambah seluar lak..ngeh3x..

    ReplyDelete
  10. hahaha dulu2 suka sgt buat duit mcm tue...abis semua duit dlm beg duit nak buat mcm tue...hahaha

    ReplyDelete
  11. Belalang Hijau: hahaha..betol2, time skolah2 dulu..skrg ni da jarang da..hehehe

    ReplyDelete

sila-sila lah meninggalkan jejak jari-jemari anda