-->

CARI APE TU?

Saturday, December 18, 2010

Saya Suka Makan Nyum-Nyum!!

Salam 1 Malaysia ^_^

Ohoi!! dapat tag lagi...
tp, tag kali ni agak menarik skit. Sebab ape? sebab cerita pasal makan
hoyye2!!cam tau2 je Cik ida tu yg Cik Mimie ni mmg suka makan2.
Bagi melengkapkan tag ini, Cik Mimie perlu menjawab beberapa soklan.
Macam bese la an..kuikuikui..

bukti suka mkn2 v(^_^*)
1. Bagi 3 makanan yang korang paling suka dan sila bagi specific nama makanan tersebut and the way you like it.
hoho..Cik Mimie suka semua makanan, pe yg penting makanan tu mestila PEDAS, SEDAP + MENARIK! boleh? ^_^
2. Jenis air apa yang korg paling suka?
Skyjuice @ Ais kosong adalah menu utama.No air manis + air gas!!
3. Which type of food yg korang prefer? Pilih 3.
Ala-ala kampung, Western & Thai =)
4. Apa makanan yang korang expert masak? Dalam kata lain x payah tgok resepi tapi at the same time bila orang lain rasa akan kata Wah, gila sedap!
Ohoi!! byk kot..haha..dan sume2 tu sure akan licin + menjilat jari..wink 3^_*.
seperti asam pedas, sambal goreng gile kaw pedas + Ayam goreng cili api. yummy2!!
5. Semahal mana korang bayar tok makanan korang?
aiyoo!! sudah lupe lorh..!! ~_~"
6. Beri nama Restoran peberet. Apa makanan paling sedap?
RH Brilliant Foodcourt @ kedai kerusi kuning. Kueytiaw Bandung die best woo!!
7. Ayam, itik, lembu. kambing, brung puyuh, burung wak2, rusa, landak, merpati, ayam denak. Mana 1 korang suke? Kalau korang suka tp xde lam list gtam erk?
alorh~~pe yg Cik Mimie suke xde lam list lorh!! Cik Mimie suka ikan..hahaha..
sedap lagi berkhasit..ngeh3x..
8. Restoran/cafe pertama korang dating bersama pasangan anda. Dan makan/minum apa? Kalau korang ingat la kn..
No comment sebab xpernah ada pasangan lagi..hahaha..cian an?
9. Apa makanan yang selalu remind korang terhadap pasangan korang? kenapa?
Nan ado @ takde!! hahaha..
10. Kalau pergi rumah orang. Korang akan berharap orang tu hidang pe?
Cukupla lau dia hidang kueytiaw sup semangkuk..haha..=p
11. Makanan yang korang xleh nk telan langsung. Samada x sedap atau xleh telan langsung.
Makanan manis2+lembik2...siyes xleh nk telan!!
12. Menu raya yang paling disukai.
Kuah lodeh+ayam masak merah My mom! ^_^
13. Jajan/cekedes yang korang suka.
Twisties & chachoossssss.
14. Beri 2 makanan yang mak korang masak yang korang paling suka.
Semua masakan my mom sedap. P, yg paling peberet asam pedas+ayam masak merah..
15. Makanan yang paling pedas korang makan? sapa masak?
Sambal tumis..haha, mmg pedas giler la an pai bibir tebal je ase..sapa masak? diri sendir..kuikuikui..
16. Korang kalau jumpe orang yg TAG nie, apa agaknya yang korang akan hidangkan?
Memandangkan citarasa dia ada sedikit sama ngan Cik Mimie iaitu die suka pedas.
So, Cik Mimie akn hidangkan ayam masak lemak cili api..gerenti melettoopp!!
17. Sila tagged 5 orang dan PAKSA mereka buat tagged ini.
I'm done..Hope u all sume enjoy k dgn tag ni ^_^

6 comments:

  1. haha..ika p0n suka giles mknan yg pdas2 nih..rasa mcm tak mncabar je mud nk mkn bile xde yg pedas2..=)

    ReplyDelete
  2. Atika Natasha: hehe..betol2, lau xde makanan pedas2 ase cam x lalu je nk makan..ye dok?

    ReplyDelete
  3. cik mimie..nnt cik aini wt ek tag makan2 tu..

    ReplyDelete
  4. نورّالعينِ : ok! Cik Aini...thankz sudi guling2 kt sini.

    ReplyDelete
  5. TiMmiE: u'r welkam dear..jgn lpe join k.. =)

    ReplyDelete

sila-sila lah meninggalkan jejak jari-jemari anda