-->

CARI APE TU?

Thursday, August 21, 2014

Segmen Blogwalking : When I Was A Kid By Aina Akmal

Salam 1 Malaysia ^_^

Segmen kedua untuk hari ni. Anjuran adik comel kita ni Aina Akmal. Cik Mimie telah dijemput sendiri oleh tuan rumah. So, bagi memeriahkan segmen beliau Cik Mimie pun join :)

http://nurainahanis.blogspot.com/2014/08/segmen-blogwalking-when-i-was-kid.html
KLIK-KLIK BANNER UNTUK JOIN :)
When I Was A Kid : ThrowBack
Cik Mimie nak cerita tentang permainan yang Cik Mimie pernah main masa zaman kanak-kanak dulu-dulu. Bagi sesiapa yang lahir pada tahun 90-an mereka mesti ada pengalaman yang sama macam Cik Mimie :). Ok, Cik Mimie masa kanak-kanak dulu ada 1 geng, dalam geng Cik Mimie ada 4 orang. Iwan, Hafiz, Faizah & Cik Mimie. Pergi sekolah, balik sekolah owez together-gether. Mereka semua tu sepupu-sepapat Cik Mimie je. 

So, setiap petang lepas balik sekolah kiteorang akan berkumpul untuk bermain*biasalah zaman kanak-kanak bermain je tahu...hehehe. Favourite game Cik Mimie iaitu GALAH PANJANG, permainan ni memang best, extreme giler. Lepas tu main TENG-TENG, GULI, POLIS ENTRY, MASAK-MASAK, KAHWIN-KAHWIN, NENEK-NENEK, dan banyak lagi lah. Ha, satu lagi permainan yang extreme BALING SELIPAR kalau kena selpar tepat-tepat tang badan tu boleh lebam tau!ekeke.

Di sekolah pula, dalam kelas biasanya kiteorang akan bermain CEPER atau BATU SEREMBAN. Pergh, gigih ni masing-masing kumpul tutup botol and batu nak main punya pasal. HAHAHA. Zaman kanak-kanak, adalah zaman paling heaven sekali :) Itulah kisah Cik Mimie When I Was A kid :)

DUE DATE : 01.09.2014

p/s : Ikutkan banyak lagi permainan yang Cik Mimie pernah main dulu-dulu, cerita sikit-sikit je yer ?..Rindunye zaman kanak-kanank :)

29 comments:

  1. selamat bersegmen cik mimie. bangga jadi budak 90-an :)
    kang kalo sempat nak join gak r. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih :) Bangga sangat-sangat..hahaha..
      Join2, jgn x join:)

      Delete
  2. wah.. da join dlu.. nadyya akan join jugakk.. nk ikotkn zaman kecik2.. mcm2 nak diceritanyaa.. 1entry pon xckup kot =p hahaha rindu zaman kecik2 dlu.. x mcm zaman bdk2 skg.. xseronok laa ..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe..cepat la nad join :) Tau xpe, byk sgt cerita zaman kanak-kanak ni..ni baru pasal permainan, belum bergaduh, skolah, berkawan..hehe..:)

      Delete
  3. wahhh sweet zaman kanak2 cik mimie.... kite lain sikit zaman kanak2 kite... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cerita la zaman kanak-kanak Aisya :) nak tahu jugak :)

      Delete
    2. cik mimie, jemputlah bace cerita kanak2 kite kt sini ye... :D BLOG JINDRISSKA

      Delete
  4. teng-teng ! sekolah rendah selalu main...tiap kali rehat..chop port nak main

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha..bese main teng-teng kat kaki lima kelas..huhu

      Delete
  5. Hahaha, Aina pun lahir tahun 90-an. Semua game tu semua pernah main. huuhu. Best sangatt~ Tapi aina selalu main pakai skirt kalau main kejar2. Sekali jatuh. huhuh. comel je lutu jadi warna merah. XD

    Thanks sebab join sys. ^^
    check url akak dekat sini ye~ hehe.
    http://nurainahanis.blogspot.com/2014/08/senarai-peserta-segmen-blogwalking-when.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah, pakai skirt aina yer..hehehe.. Cik Mimie dulu2 tomboy skit...hahaha..geng ngan budak laki je..huhu..memang best la :p

      Delete
  6. Salam. Saya pun join segmen yang sama. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kembali :)
      jom2 ajak yang lain2 join jugak :)

      Delete
  7. Singgah dari segmen yang sama. Hahaha yeaay kita samalah! xD

    http://the-astraphobia.blogspot.com/2014/08/segem-blogwalking-when-i-was-kid-by.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeeaayhh!! kita geng :) Selamat bersegmen :)

      Delete
  8. Salam perkenalan. Dari segmen yg sama.

    http://mama3farhanah.blogspot.com/2014/08/segmen-blogwalking-when-i-was-kid-by.html?m=1

    ReplyDelete
  9. Salam, Cikna singgah dari segmen yg sama, xpernah main galah panjang,huhuu....;-)

    URL : http://cikna136.blogspot.com/2014/08/segmen-mrs-mustache-bloglist.html

    ReplyDelete
  10. saya pun suka main semua mainan tu!!! sekarang susah nak jumpa.

    selamat berblogwalking ^^,

    ReplyDelete
  11. mellya xminat sangat main.. haha setakat main pepsi cola, main aci ligan tu jela.. hihi singgah dari segmen yang sama ^^
    http://mellyareenza.blogspot.com/2014/08/segmen-blogwalking-when-i-was-kid-by.html

    ReplyDelete
  12. Yeahhhh saya budak 90-an . Memang semua tu Dayah dok main . Kalau nak main guli pulak , before main kena gali tanah dulu , cari guli . Memang ada dalam tanah , tak tau asal mana guli tu . Banyak gak dapat . Bestkannn :D

    http://nurulhidayahpeace.blogspot.com/2014/08/segmen-blogwalking-when-i-was-kid-by.html

    ReplyDelete
  13. Yey kite dah mula bw utk segmen ni. Suka gak main baling selipar. Sampai sekolah menengah pon main jgk. Kalo main lari2 memang lutut kiri kanan tak sah kalo takde luka2. Hehe.

    Blogwalking dari segmen yang sama :)
    http://rainfallasleep.blogspot.com/2014/08/segmen-blogwalking-when-i-was-kid-by.html

    ReplyDelete
  14. sama-sama laaa kita.. kalau dulu time rehat pun still pergi main, bila bunyi loceng nak masuk kelas semua pakat tak nak masuk lagi sebab nak main.. ahahaha time kecik2 tak fikir apa pun tahu nak main jer ahaha..

    datang dari segmen yang sama

    http://myimpiannaad.blogspot.com/2014/08/segmen-blogwalking-when-i-was-kid-by.html

    ReplyDelete
  15. dari segmen yang sama.. good luck dear ~ :)
    http://syahirahvaliant.blogspot.com/2014/08/segmen-blogwalking-when-i-was-kid-by.html

    ReplyDelete
  16. singgah dari segmen yg sama.. good luck !
    http://miamorzafirah.blogspot.com/2014/09/segmen-blogwalking-when-i-was-kid-by.html

    ReplyDelete
  17. Aww.. ni lahir taun 1999.. kat tempat tinggal takde orang main.. ingat lagi sebab tengok kartun punya pasal, buat sendiri, main sendiri dalam rumah.. dah nama anak tunggal kan :)

    ReplyDelete
  18. jom join segmen saya :)
    http://syahirahvaliant.blogspot.com/2014/09/segmen-pencarian-bloglist-september-by.html

    ReplyDelete
  19. hahaha okay itu semua memang mainan bebudak zaman 90an. kekeke dapat bayangan sebab dulu time kecik main game game tu semua gak. tak suka main tutup botol sebab tak pernah menang. lagi lagi kalo kena lompat 'jamban' entah pape hahaha.. batu seremban suka :D

    tapi CT tak ramai kawan kat taman perumahan. jarang keluar pun so kalau kat sekolah sajalah bermain nyee..

    CT datang singgah sini.. Maaf lambat baru ada masa menjenguk..
    Done follow sini lama dah..
    Jemput singgah -- When CT Was A Kid

    ReplyDelete

sila-sila lah meninggalkan jejak jari-jemari anda