-->

CARI APE TU?

Tuesday, August 26, 2014

7 Thing Must Know About Me - The Versatile Blogger Award

Salam 1 Malaysia ^_^

Soorryyyyy U oll, Cik Mimie agak sibuk sikit 2-3 hari ni. Maklum lah nak hujung bulan banyak kerja nak kena update and close for this month. Tapi, Cik Mimie tetap juga luangkan sedikit masa tok update blog. Bagi sesiapa yang terjah Cik Mimie, nanti bila free Cik Mimie terjah balik ok :). *Takmo cakap Cik Mimie sombong tau!

So, untuk entry hari ni agak panjang sikit kot. Cik Mimie nak menjawab entry TAGS dari Nadya, Yun Sing dan juga Aisya. Terima kasih sebab tag Cik Mimie, terharu sangat T_T. Dapat Award lagi tau...Thank you so much Nadya Yun Sing & Aisya :)

  • Thank the nice fella who gave you this award ;)
  • Include a link to their blog
  • Select 15 blogs/bloggers you've recently discovered/followed regularly. 
  • Nominate these 15 to the Versatile Blogger Award
  • Tell the person who nominated you with 7 things about yourself
7 thing that u oll must know about me :)

1. Si Tinggi Lampai
- Ok, kalau u oll nak tahu dalam kalangan adik-beradik Cik Mimie  yang 9 orang tu. Cik Mimie lah yang paling tinggi sekali dan sering digelar galah & zirafah. *menci tau! Tapi, ada jugak bestnya bila dekat kolej ada yang gelar Cik Mimie pramugari.HAHAHAHA.*rabun agaknya mata dorang tu ;p


2. Bukan Penggemar Makanan/Minuman Manis
-Ha, yang ini memang pelik sikit. Kalau u oll nak tahu Cik Mimie memang tak makan or minum benda yang manis-manis ni. Contoh : Kek, kuih, Coklat and minuman manis2 memang tak sentuh langsung. Kalau minum or makan gerenti muntah balik. Pelik kan?


3. Hobi Memasak
-Ye, Cik Mimie memang suka memasak. Suka sangat-sangat, kalau free dekat rumah tu mesti Cik Mimie akan masak. Tak kisahlah apa lauk sekalipun. Satu lagi Cik Mimie suka olah resepi, ikut apa yang ada dalam peti ais tu. HAHAHA*Sukati je kan. Favourite dish Cik Mimie Tomyam kaw pedas2 & Paprik ayam. Sedapnye~~

4. Ex-Student Secondary Chinese School
- Untuk pengetahuan U Oll, Cik Mimie dulu masa sekolah menengah sekolah Cina tau. Haish, memang cultural shock la orang kata. Mana taknya, mula-mula sekolah kebangsaan tiba-tiba Form 1 tercampak sekolah Cina dengan takde kawan lagi T_T. Orang kata kalau sekolah Cina tahu cakap bahasa Cina,  tapi Cik Mimie tak pandai cakap tapi faham apa orang cakap..heee :D


5. Melatah
-Ok, ini memang rahsia besar Cik Mimie. Kalau nak tahu Cik Mimie ni sebenarnya melatah. Bukan Cik Mimie seorang, nenek, makcik, mak, kakak semualah senang cerita. Apa orang kata GENETIK. Ha, tapi tahap melatah Cik Mimie biasa-biasa je lah ;p Ada lagi best masa study dulu dapat roomate and classmate semua melatah.. HAHAHA. kalau lepak memana grup Cik Mimie paling happening lagi2 dekat cafe kolej.

6. Senang Menangis dan Senang Ketawa
- Cik Mimie memang seorang yang cenggeng, sensitip dan cepat terasa hati. Lagi-lagi kalau orang tu tengking-tengking Cik Mimie, memang cepatlah airmata ni mengalir.*Anak bongsu la katakan. Tapi, kalau orang tu buat lawak memang ketawa tak ingat dunia la Cik Mimie ni. HAHAHAHAHA.
7.Tak Suka Jadikan Masalah Sebagai 1 Masalah
- Faham ke tak ayat Cik Mimie tu? Maksud dia macam ni, Cik Mimie kalau ada masalah Cik Mimie tak suka jadikan ia sebagai 1 masalah. Kira macam tak suka pening-peningkan kepala. Cik Mimie lebih suka cool and follow the flow orang kata. Ingat masa dekat kolej dulu, kawan Cik Mimie gelar Cik Mimie ni sempoi sebab ada masalah pun still boleh steady, senyum and beriang-ria raya. HAHAHA. *Rindu kau Amoy T_T.



Ok, I'm Done!!

Tags 
  1. Aina Akmal
  2. Cik Oren
  3. Fiona
  4. Nad
  5. Miss Kepeng
  6. Nik
  7. Anis Ifham
  8. Naalisaa
  9. Kupu-Kupu@Noura Qifays
  10. Syaz
  11.  Mamazara
  12. Dayah
  13. Bro Zumal
  14. Ikhwan
  15. CikNa
Photo credit : Google Image

p/s : Jenuh jugak nak  reveal pasal diri sendiri ni..hehehe..papepun thank siapa yang tag Cik Mimie and sesiapa yang kena tags ni sudi-sudilah jawab yer..hikhikhik :) Nice to know u oll :)

12 comments:

  1. Alaaa, omputih xphm ler..... Tq tag, de masa ti Cikna buat k.....;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ekekeke..buat2 xpaham pulak..Joinla CikNa :)

      Delete
  2. wah2xx...malulah nak cerita cik mimie..hihihihihi inshaaAllah saya try...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala, xyah malu2 la :) Thank Ikhwan :)

      Delete
  3. wah dah tau serba sikit pasal cik mimie :)

    ReplyDelete
  4. Thanks sebab tag zumal. Dah kali kedua di tag. Tapi belum sempat buat. Minggu nie memang tak boleh lagi. Bagus segmen camni sebab boleh eratkan antara kita dan tahu lebih dalam tentang rakan2....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jawapan zumal di sini http://duniazumal.blogspot.com/2014/08/the-versatile-blogger-award.html

      Delete
  5. wah, nanti kalau saya datang rumah cik mimie, boleh lah masakkan untuk saya. hahahaha.

    saya pun mudah menangis. tapi bila tengok cerita Hindustan je. tadi baru nangis. sobs...

    baguslah tu tak minat manis-manis. kurang penyakit dapat time tua nanti ^^,

    ReplyDelete

sila-sila lah meninggalkan jejak jari-jemari anda