-->

CARI APE TU?

Monday, May 2, 2011

Peristiwa 1 MEI 2011

Salam 1 Malaysia ^_^

Hai u all, siyes!! rindu giler Cik Mimie dengan u all semua..
Apa khabar?? sihat tak??
Akhirnya, Cik Mimie da kembali berblogging setelah pergi bertapa selama 2 minggu.
Hooorrrreeeyyy!! Final Exam da habis..Hope result dia tak menghampakan..*amin!!

Ok, untuk entry pertama di Bulan MEI Cik Mimie nak stori-mori kat u all semua tentang kejadian yang menimpa Cik Mimie pada 1 MEI 2011 (semalam).
Terus-terang Cik Mimie cakap, Cik Mimie stil tak percaya dengan apa yang terjadi ni.
*cam suspen je kan Cik Mimie ni??

Untuk pengetahuan u all, semalam Cik Mimie pergi JOMHEBOH dengan kakak Cik Mimie.
*Siapa-siapa yang duduk kat Kuantan mesti pergi juga kan?
Kejadian ini terjadi di sana pada pukul 5.55 petang, di mana Cik Mimie telah kehilangan dompet@purse ketika sedang asyik membelek baju!! *ok, Cik Mimie mengaku Cik Mimie memang cuai =_="!!
Sebenarnya, purse tu Cik Mimie pegang, masa keluar dari kedai baju tu tiba-tiba Cik Mimie rasa lain macam jer. Tangan ni macam kosong, ssuuuppp!! terus Cik Mimie menjerit kat kakak Cik Mimie..

Cik Mimie:"weyh, beg duit aku mana??" *muka memang cemas giler la kan.
Kakak Cik Mimie pun blurr:"mana ko letak??"
Cik Mimie:"tadi aku pegang, skrg takde dah!! =(

Kami berdua pun patah balik pergi kedai baju tadi, tanye orang kedai tu jumpa tak purse Cik Mimie, habis gak lah baju kat kedai tu Cik Mimie punggah.. Resul
tnya: Hampa!! ~_~"
perkara pertama yang Cik Mimie buat call hotline CimbBank block ATM card Cik Mimie.
*air mata yang keluar ni kalau tadah penuh satu baldi Cik Mimie rasa.
Then, kami pergi ke konti Balai Polis Bergerak nak buat laporan. Polis tu suruh pergi Balai Polis besar sebab kalau buat kat sana lebih cepat proses dia.
Tepat pukul 7.00 malam Cik Mimie pun buat laporan kt balai polis, sebelum tu pun ada gak orang lain yang buat laporan yang sama*polis tu cakap lah.

Dah settle semua tu Cik Mimie pun balik hantar barang, then kuar semula dalam pukul 8.30 malam untuk pergi makan.
U all nak tahu tak?? Masa kat kedai makan tu tetiba Cik Mimie dapat panggilan dari Emak Cik Mimie. *dalam hati Cik Mimie "adess!! kantoi mak dah tau, aku nak cakap ape ni??"
Cik Mimie pun jawab call tu..

Cik Mimie: "hello mak."
Mak: "adik, beg duit adik mana??? *trus tnya soklan tu!!
Cik Mimie: "beg duit adik takde dah =("
Mak: "ni ha, ada polis telepon rumah bagitahu beg duit adik ada kat dia. Dia suruh amik kat Balai Polis bergerak"
Cik Mimie: "ha, betul ke mak??" *Ya, Allah Cik Mimie bersyukur sgt, speechless terus.

Cik Mimie pun bergerak pergi Balai Polis bergerak tadi, ye, betul purse Cik Mimie da jumpa.
*menangis lagi T_T, syukur sangat2!!
Barang dalam tu semua ada lagi, juz duit je la x mencukupi.
Itu, xpe!! yang penting I/c tu ada. Terima kasih sangat dekat orang yang pulangkan tu.
Anda memang seorang jujur, ssah nak cari orang macam anda sekarang ni.
semoga Allah S.W.T yang membalas jasa anda. Terima kasih sgt T_T

Moral of the story: jagalah barang anda baik2!! jangan jadi cam Cik Mimie, yang cuai ni..

p/s: bersyukur sangat2 dapat balik purse tu..=')

2 comments:

  1. lol.. tu careless ke kene cilok?
    plus duit yang ta mencukupi tu dye amek ke??

    ReplyDelete
  2. dhilla nazli: careless lorh dhilla.. not sure la die amik or duit tu tercicir sebb cik mimie selit duit tu blakang i/c..asenye time kuarkan i/c duit tu jatuh kot..waAllahu Alam..

    ReplyDelete

sila-sila lah meninggalkan jejak jari-jemari anda