-->

CARI APE TU?

Thursday, May 12, 2011

Budak-budak zaman sekarang

sekadar hiasan

Salam 1 Malaysia ^_^

huuisshh, sangat penat Cik Mimie rasa berpoya-poya hari ini.
*padahal berpoya-poya pergi makan McD and karaoke jer haha..>_<".
Terima kasih pada orang tu sebab sudi 'date' dengan Cik Mimie.
*teehee =)

Habis citer pasal berpoya-poya. Ekceli, Cik Mimie nak cerita pasal keberanian budak-budak (sekolah) zaman sekarang. Haish, kalah kita yang dah agak meningkat tumbesaran ke Remaja Purba (RP) ni.

Lokasi: Dalam Bas Yow Hoe Segamat-Buluh kasap-Gemas-Segamat.
Masa: 13:45 PM

Kejadian berlaku ketika Cik Mimie dalam perjalanan nak pulang ke rumah selepas berpoya-poya. Cik Mimie duduk dibahagian tepi tingkap dalam bas tu. Ada lah beberapa orang budak2 sekolah ni yang duduk dekat belakang dan kerusi bersebelahan Cik Mimie. *waktu balik sekolah patutlah ramai budak sekolah. Bising tu jangan cakap lah *dorang ingat bas tu bapak dorg punya agaknya =_=".

Tahu tak apa yang dorang buat dalam bas tu?? hahaha..dorang mengurat beb!! Adeh la hai, ayat bukan main power lagi dok usha budak pompuan tu. *Advanced betol (_ _). Nak tahu tak camner dorang ngurat. Jom3 ikuti perbualan mereka di bawah *giler jaat Cik Mimie siap pasang telinga dengar dorang ngusha2...=p

Budak lelaki: hai awk!! sorang je ke? *ayat klise nak ngurat pompuan ;P
Budak pompuan: Senyum2 malu tapi mahu.
Budak lelaki: Awak sekolah mana ni?? nama saya zack *dgr nama dah tau player..ttteett!!
Budak pompuan: Senyum sambil tunjuk nametag.
Budak lelaki: Awk form berapa ni?
Budak Pompuan: Form 5

(member2 budak lelaki yang lain dah bising2 dah, kami Form5 jgak tapi tahun depan lah..hahaha)

Budak Lelaki: Tadi kat sekolah belajar apa?
Budak pompuan: Ada exam..
Budak lelaki: Owhh, exam!! sama lah kita..subjek apa?
Budak Pompuan: Agama..
Budak lelaki: eh..eh..sama lah!! kuar soklan apa tadi?? ada pasal sembelih tak?
Budak pompuan: Senyum ???

Dalam hati Cik Mimie, kau tu Form4 budak pompuan tu Form5 macam mana lah soklan nak sama..=_=" budak2 hai budak2!!

tiinggg!! *loceng ditekan..
Setakat itu sahaja lah perbualan yang Cik Mimie dengar sebab Cik Mimie dah sampai ke destinasi yang ingin dituju..Nampak sangat budak2 sekarang ni lebih advanced dari kita yang dah RP ni yerk. Tak macam budak2 zaman dulu, nak duduk sebelah pun takut ~_~"

Moral of the story:
Nasib baik budak2 tu bukan adik Cik Mimie kalau tak memang berbulu telinga dia dengar Cik Mimie bersyarah!!!

p/s: Pastikan Cik Mimie xde dalam bas saat korg nk usha awek!! haha..*kalau tak cter korg mmg masuk lam blog ni..lalalalala =))

4 comments:

  1. oh. budak sekolah mmg typical dgn prangai mcm tu. we are no different back then.

    ReplyDelete
  2. hahaha boleh plak la sme soalan.. klau pmpuan tu cye mmng kpla otak xcntre la tu! adoi~~

    jemput singgah ANASAURUS :)

    ReplyDelete
  3. Mohd Effendi: hahaha..betol2, p kkdg ase cm x sesuai dgn keadaan..

    ReplyDelete
  4. Farhana Jafri: tteett!! itu cik mimie xtau la..hahaha..

    ReplyDelete

sila-sila lah meninggalkan jejak jari-jemari anda