-->

CARI APE TU?

Wednesday, February 16, 2011

16/02/2011 Part 1: Majlis Sambutan Maulidur Rasul.

Salam 1 Malaysia ^_^

Hai u all!! how are you? *spekong la plak Cik Mimie ni..hehehe..Pertama kali, Cik Mimie nak minta maaf banyak2 sebab dah lama tak post entry baru..lappy (laptop) Cik Mimie sakit lorh..So, ada sedikit kekangan di situ..hope u all tak marah Cik Mimie ye? Mana lah tahu u all merajuk tak nak singgah lagi teratak Cik Mimie yang tak seberapa ni.. *sedey lak Cik Mimie nanti..=(

Ok2, tak mahu sedey2..berbalik kepada tajuk entry kali ini...Ya!! Sambutan Maulidur Rasul yang telah berlangsung siang tadi..Kalau u all nak tahu majlis ini telah dianjurkan oleh Majlis Perwakilan Pelajar Kolej Cik Mimie sendiri..

::TENTATIF PROGRAM::
  • 8.30 pagi: Perarakan para pelajar sambil berselawat ke atas junjungan kita iaitu Nabi Muhammad S.A.W.
  • 9.00 pagi: Semua pelajar berkumpul di dewan dan majlis dimulai dengan bacaan doa dan marhaban dari Rumah Kebajikan Yayasan Al-Wardah.
  • 10.00 pagi: Ceramah bertajuk 'Insan Cemerlang, Ummah Terbilang' disampaikan oleh
    Ustaz. Mahmud.
  • 11.00 pagi: Persembahan Sajak dari Ketua Program School of Art & Design (SOAD) iaitu En. Itfhammuddin.
  • 11.30 Pagi: Tayangan Video yang bertajuk 'Cinta Rasulullah'.
  • 12.00 tengah hari: Majlis bersurai.
Di atas adalah tentatif program bagi majlis tersebut...Siyes!! Majlis ini sangat2 meriah, dengan kehadiran penceramah yang kelakar dan banyak berkongsi tips2 dengan kami semua berkenaan "bagaimana ingin menjadi insan yang cemerlang?". Kumpulan Marhaban dari Yayasan Al-Wardah juga tak kurang hebatnya dengan alunan2 merdu suara mereka memuji Kekasih Allah S.W.T iaitu Nabi Muhammad S.A.W.

So, apa lagi jom kita usha2 picca Cik Mimie dan rakan2 Cik Mimie di majlis ini. ^_*



[Diberi tugas untuk menghias bunga manggar..*hias je, tak bawa pun =D]







[Bersedia untuk berarak..best sangat time ni =)]



[Majlis bersurai..posing terakhir..wee]

hehe..sorilah kalau u all tengok asyik muka orang yang sama je..haha..actually, Cik Mimie x sempat nak ambil gambar orang lain semasa majlis berlangsung di dalam dewan tu.. *duduk jauh sangat dari pentas..~_~"..ini pun dah kira ok kan?? teehee ^_^

p/s: nantikan part 2 untuk tahu apa aktiviti Cik Mimie dan rakan2 selepas majlis tamat.

4 comments:

  1. Selamat menyambut hari maulidur rasul kak ! sory lambat ! hehe ^_^

    ReplyDelete
  2. oh seronoknye teringat dulu waktu kat poli pun ade sambutan sebegini..rindunye.. ;)

    ReplyDelete
  3. CahayaCintaIlahi: ye2, seronok sgt2..bestkan..time blaja ni je la dpt rasa, pasni xde da semua2 ni..^_^

    ReplyDelete

sila-sila lah meninggalkan jejak jari-jemari anda