-->

CARI APE TU?

Friday, February 18, 2011

Taktik Terbaru Untuk Mencuri Kereta.



"AMARAN DARI PIHAK POLIS - BERHATI2 PADA KERTAS YANG MELEKAT PADA CERMIN BELAKANG KENDERAAN ANDA"

Ha!! Pasti ada dikalangan u all yang dah tahu pasal perkara ni kan? Bagi sesiapa yang dah tahu tu, takpe u all leh baca lagi. Dan bagi yang belum tahu meh baca artikel kat bawah ni. Artikel ni Cik Mimie copy dari Facebook untuk share dengan u all semua sebagai langkah berjaga-jaga bagi sesiapa yang memandu kereta tu.

-- CARA TERBARU UNTUK MENCURI KERETA ( INI BUKAN GURAUAN ) Sedarlah semua! Tolong sebar2kan... ... . Kita berjalan menghampiri tempat parking, membuka kerata dan masuk kedalamnya. Kita start engine kereta dan bersedia untuk berundur.

Bila kita melihat cermin belakang untuk melihat kawasan belakang, kita dapati ada kertas yg melekat ditengah2 cermin belakang menghalang pandangan kita.. Jadi kita parking balik kereta, buka pintu dan keluar untuk menanggalkan kertas (atau apa jua benda) yang menghalang penglihatan kita tadi.

Bila anda sampai dibahagian belakang kereta, pada masa itulah pencuri itu akan keluar dari tempat sembunyinya, masuk kedalam kereta dan memecut pergi.Dia mungkin akan merempuh anda dengan laju semasa mereka melarikan kereta anda.

Perasan tak kaum hawa? Saya pasti beg duit kita masih didalam kereta. Jadi sekarang pencuri memperolehi kereta kita, alamat rumah kita, duit kita, dan kunci2 kita. Rumah kita dan kesemua identity kita telah diperolehi!

BERHATI-HATI DENGAN CARA BARU YANG DIGUNAKAN

Jika kita melihat ada kertas melekat pada cermin belakang kita, teruskan memandu. Tanggalkan kertas itu kemudian. Dan bersyukur kerana anda membaca email ini.

Saya harap anda akan hantar email ini kepada kawan2 dan keluarga, terutama wanita. Kesemua maklumat peribadi dan pengenalan diri yang berada di beg tangan anda sudah tentu tidak mahu jatuh ketangan orang lain.

Zaman la mcm2 boleh jadi.Kena banyak beringat

Sumber: BOMBA SELANGOR

Sila SHARE tanpa segan silu...


14 comments:

  1. ish3 . macam2 taktik orang jahat ni . mintak di jauhkan .

    ReplyDelete
  2. berhati2 lah..skrg nih orang tak peduli lakli ke pompuan.jangan jalan sorang2..pasti kan ad teman sentiasa.~_~moga kt dilindungi nya

    ReplyDelete
  3. Sarah Mohamad: betol2..ade je cara dorg nk wat jahat..minx dijauhkan jgak..amin..

    ReplyDelete
  4. FurBall: terima kasih ats peringatan awk..^_^..insyaallah..

    ReplyDelete
  5. macam2 taktik yg orang jahat ni guna . kena selalu berhati2 .

    ReplyDelete
  6. tu la bahaya kan skrg ni cik mimie senang2 je org nak curi kete ..aih kalau nak curi tu kre masih slmt lagi la tp kalau nak rogol sekali aih ya Allah selisih malaikat 44

    ReplyDelete
  7. gerun lak bila bc entri nie.. huhuhu

    ReplyDelete
  8. elo cik mimie... good posting..

    lama x dengar khabar .. apa citer..???

    ReplyDelete
  9. Sarah Mohamad: Yup, betol2 tu.. malang tak berbau org ckp..

    ReplyDelete
  10. CahayaCintaIlahi: Uiks, mintak dijauhkan la semua2 tu Cik Cahaya..takut bila pikirkan..mcm2 lah dunia skrg ni kan..

    ReplyDelete
  11. Such a mess: xleh nak chat?? kenapakah??

    ReplyDelete
  12. ADfeez: huhuhu...gerun kan?? ati2 tau en. aD..skrg ni mcm2 boleh jadi..

    ReplyDelete
  13. Roket Kertaz: Hello RK..^_^.. Uiks, lama x nmpk..hehe..ok2 je lorh..juz sibuk skit la ngan kerja kolej..nk bw pun xde masa kkdg..erm..

    ReplyDelete

sila-sila lah meninggalkan jejak jari-jemari anda