-->

CARI APE TU?

Tuesday, June 9, 2015

Mulakan Hari kita Dengan Detox

Salam 1 Malaysia ^_^


Morning U Olls, Alhamdulillah setelah beberapa minggu asyik busy jer. Sekarang adalah masa sikit untuk meluangkan masa di blog ini. So, bagi menceriakan hari-hari kita. Jom kita minum air Detox :) Azam baru la kekononnya nak minum detox ni. Selalu tengok orang dok buat and share, hari ni kita cuba pulak ye. Mana la tau boleh kempis sikit perut Cik Mimie ni...hahahaha..mana taknya, nak senam or jogging pun malas..adess!

Air Detox a.k.a Infused Water ialah campuran buah-buahan dan juga air putih ia boleh dinikmati setelah dibiarkan selama 4 -5 jam. Kalau nak sedap simpan dalam peti sejuk semalaman. So, Cik Mimie pun cuba-cuba la buat. Hope adalah kesannya nanti. :)

Kebaikan Air Detox
  • Ia bagus untuk kesihatan tubuh badan kita disebabkan oleh khasiat yang terdapat dalam buah-buahan yang kita campurkan dengan air putih tadi.
  • Ia juga membantu untuk mengurangkan berat badan. Ha, siapa-siapa yang nak diet dan malas nak bersenam macam Cik Mimie ni boleh la amalkan Detox.
  • Ia dapat menggantikan air masak. Kekadang ada setengah orang tu tak berapa suka minum air masak sebab takde rasa apa-apa kan? Ha, dengan Detox u olls boleh buat macam-macam rasa yang U Oll nak :) Ingat air masak penting untuk badan kita tau! 
  • Membantu kulit lebih cantik, muda dan tidak mudah berminyak. Awet muda gitu :)
Sumber : Disini 
Resepi Detox yang boleh U Oll cuba :)
 
Sumber

Ok, Cik Mimie belanja satu selfie dengan Detox..ekekeke... Resepi Limau dan orange..*tu je bahan yang ada... Detox buatan akak Cik Mimie..Tengok? manja tak kita? hahahaha :)


p/s : Bulan puasa pun bagus amalkan Detox :) 

15 comments:

  1. wahhhh pasni kulit lagi cantik la ... kan kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe..amin..harap masin la mulut eima :) hikhik

      Delete
  2. Replies
    1. Amin..xnk cntik..nk comel2 je..hihihi

      Delete
  3. boleh try ni kalau rajin. wahahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ala, senang je nak buat dia :) ayuh anis ayuh :)

      Delete
  4. kita suke jugak air detox ni....tpi kalau kita buat yang ada lemon, kita buang kulit dia, kalau tak nnt air detox tuh pahit sikit...hehehehe paling sedap, air detox yang dengan strawbery :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh, lemon Cik Mimie belum cuba lagi..ni letak limau n oren je dulu..nanti nk try letak halia or strawberry jugak..air dia best :)

      Delete
  5. awww..comelnya cik Mimie. jeles kita tgk >.<
    nnti kita try eh !:D

    ReplyDelete
  6. akak pun kerap sangat buat azam nak minum dan buat sendiri air detox ni tapi sekali-sekala ja rajinnya

    ReplyDelete
  7. rajinnya.. kalo CT terus ngap da buah2 tu..

    ReplyDelete
  8. bulan pose pon bolehye
    tapi bulan pose ayu xmnum air sejuk la plak
    tggu lepas bulan pose la ye cik mimie

    ReplyDelete

sila-sila lah meninggalkan jejak jari-jemari anda