-->

CARI APE TU?

Tuesday, August 11, 2015

Mini Reunion - Kami Bertemu Kembali

Salam 1 Malaysia ^_^

Morning U Olls, ini ada cerita terobek ye sayang-sayang. Almaklumlah, a few day ni malas betul nak menaip. Juz publish apa yang ada dalam draft and join simple segmen je...hahaha..kronik betul! So, hari ni nak story pasal kengkawan skolah Cik Mimie yang Cik Mimie jumpa last week. 

Actually, kawan Cik Mimie, Raidah namanya yang nak jumpa kiteorang sebab dia baru dapat cuti untuk balik Segamat. Pada mulanya, hanya Cik Mimie, Incik Kesayangan, Raidah, Nazir dan tunang dia Mila je yang ada. Sebab yang lain2 tak balik kerja lagi. After 10.30pm baru la Bom and Lan pulak join. Memang Havoc giler jumpa diorang semua. Cik Mimie ni cakap je duduk satu kampung dengan yang lain-lain. Tapi jumpanya, jarang sekali...Maklumlah masing-masing sibuk.

Apa yang untungnya, Cik Mimie and Incik Kesayangan berkongsi kengkawan yang sama sebab kami satu sekolah...hahaha..So, kawan dia kawan Cik Mimie jugak. :P Ok, jom usha gambar dulu.. 

Ini dia BFF Cik Mimie si Raidah Aqilah, memang susah nak jumpa minah ni. Dia duduk KL sekarang itu yang jarang berjumpa :)

Ini pertemuan mula-mula 5 orang je, tunang nazir (baju kuning) malu nak join ambil gambar. So, kami berempat je la.. Raidah, Cik Mimie, Incik Kesayangan & Nazir. Ha, kalau nak tahu Nazir ni kawan Incik Kesayangan dan Raidah masa sekolah rendah. So, Cik Mimie tak berapa kenal sangat sebab Cik Mimie sama sekolah menengah je dengan Raidah and Incik Kesayangan.

Bertiga pulak, Nazir hantar tunang dia balik ada hal katanya. So, lepak, gosip-gosip dan makan-makan di Nanyang Kopitian One Segamat Mall. :D

Ha, masa ni pulak Lan (baju biru) dan Bom (pakai cap) baru muncul. Kami semua terjah kedai Nasi Lemak dekat Stesyen Keretapi Segamat untuk SUPPER pulak. Memang hancuss diet Cik Mimie..ekekek... 

Dalam 12.30am barulah kami semua beransur pulang. Orang laki ni kalau dah dapat borak, jam kat tangan pun dorang lupa..hahaha..Sekali dah jumpa memang banyak story masing-masing. We'll meet again guys, hope end of this month. REUNION MERDEKA katanya... :)

p/s : Lebih banyak berborak dari bergambar, So, ini je gambar yang ada..hahaha

23 comments:

  1. best kan jumpe kawan lama, mesti banyak cerita.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itula, mcm2 cerita yang ada..mngimbau masa muda2 dulu..haha

      Delete
  2. Makin lawa awak !

    Sebabkan Follower genap 500 nak bagi gift kat korang ,
    tak perlu buat entry pun hehhehe jum join nak ?

    http://emmadianastory.blogspot.com/2015/08/sempena-500-followers.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih emma :-)

      Dah join dan menang..hihi

      Delete
  3. mesti seronok sangat bila dapat reunion dengan kawan2 lama..tambah lagi dapat jumpa BFF cik mimie kan..mesti macam2 cerita yang nak dikongsikan bersama..kak wana pun tumpang seronok tengok gambar tu.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronok Sgt kak wana..ada la dlam setahun 2 x jmpa..bila jumpa mcm diboraknya..her :-)

      Delete
  4. hehe..mesti kalau cik mimie tak paksa diorang bergambar, pun semua orang terus lupa nak bgambar agaknya =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha..dorg sibuk nak makan je tau..paksa juga amik gambar..heee

      Delete
  5. Replies
    1. Hehehehe...seronok sangat nani..hehehe

      Delete
  6. Best dapat berjumpa kembali kawan-kawan sekolah kan ^-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..best DZ..lagi2 bila da jmpa..semua org da lain..x cayala..apala...ahaha

      Delete
  7. Replies
    1. Xtau la best me x SS..Webb Cik Mimie mkn rasa nasi lemk tu jugak..heee..p org mmg ramai lepak sink..

      Delete
  8. ye lah..kawan lama tak jumpa..macam-mcam cerita nak di kongsi kan..kalau tak 2-3 jam mmg x sah..ce kalau kawan yg dah jumpa hari2...setengah jam pun dah rasa lama tul tak hihhi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha...betul2.. Setuju sangat..hari2 jmpa pai xtau nk borak apa..hahaha..

      Delete
    2. Agak2 kalu SS jumpa Jay Emm... Berapa jam Jay Emm boleh bertahan? he he he...

      Delete
    3. paling lama 30min sbb i is SHY!

      Delete
  9. Bestkan kalau dapat jumpe kawan lama.

    http://alongwawaerna.blogspot.com

    Kita nak jemput join segmen kite. http://alongwawaerna.blogspot.com/2015/08/first-segmen-erna-bloglist-walking-ogos.html

    ReplyDelete
  10. hamboii bestnye.
    ohh saling berkait eh.ok lah tu boleh ngam. sesetengah org tak boleh nak ngam dgn kesayangan kwan die kan

    ReplyDelete
  11. bestnyaa dpt jumpa kwn2 lama kan.. alahaiii :)

    ReplyDelete
  12. best kan dapat lepak jumpa kawan2.. huurm..
    kalo dalam kawan2 rapat CT.. CTlah paling jauh.. huwaaa..

    ReplyDelete

sila-sila lah meninggalkan jejak jari-jemari anda