-->

CARI APE TU?

Monday, June 20, 2011

Berapa Kuntum Bunga Ros U Dapat?

Salam 1 Malaysia ^_^

[uncle google bagi]


Ha, hari ini Cik Mimie nak berkongsi dengan u all tentang rahsia disebalik jumlah kuntuman bunga kegemaran Cik Mimie. Bunga apa lagi kalau bukan bunga Ros. *Ala bunga yang Seth Tan bagi kt Nora Elena tu, sampai penuh bonet kereta dia. ^_^

Erm, seperti yang kita tahu, pemberian bunga dari seorang lelaki kepada seorang wanita dianggap satu tindakan yang sangat romantik. Lagi-lagi kalau bunga yang diberikan itu adalah bunga kegemaran si wanita, lagi berbunga-bunga la hati dia ^_~ *haish, siang malam pasti teringat saat indah itu. Namun, tahu tak u all yang sebenarnya ada rahsia disebalik jumlah bilangan ros yang diberi. Kekadang ada seseorang itu bagi banyak kuntuman, dan ada juga yang bagi sekuntum jer.

Berikut adalah rahsia disebalik jumlah kuntuman bunga ros yang dipetik dari Love Fate Destiny.

1 Rose
Exceptional love all concentrated on you.

2 Roses
Two of us deeply in love.

3 Roses
I love you.

6 Roses
I want to be yours.

9 Roses
Love each other eternally.

11 Roses
You are the one I love most in my life.

12 Roses
Satisfactory union and mutual affinity.

13 Roses
Secret admirer.

24 Roses
Remember fondly every moment
(24 hours cannot forget you).

33 Roses
Saying "I love you" with PROFOUND LOVE.

36 Roses
Feeling romantic attachment because you come to me.

44 Roses
Constant unchangeable pledge.

50 Roses
This is "Regretless Love".

56 Roses
My love.

66 Roses
Successful love affair.

99 Roses
Love with understanding makes love eternal.

100 Roses
Harmonious union in a century, remain a devoted couple 'till ripe-old age.

101 Roses
No other love but you.

108 Roses
Please marry me!

111 Roses
Eternal love.

123 Roses
Free love.

144 Roses
Loving you day and night eternally.

365 Roses
Thinking of you everyday, love you everyday.

999 Roses
Everlasting and eternal love.

1001 Roses
Faithful love, 'till forever

Ha, lepas ni kalau u all dapat bunga ros dari someone jangan lupa kira dulu tau. Mana lah tau ada mesej ke die nak bagitau u all melalui jumlah kuntuman bunga itu. =)

p/s: U bila nak bgi I bunga Ros ni. I nak 1001 roses boleh?? ;))

10 comments:

  1. tak pernah dapat sekuntum pun....masa bercinta dulu ader la dapat....huhuhh

    ReplyDelete
  2. xpernah dpt.. tp pernah bg.. origami ros.. :D

    kisahnya ada di sini :D

    http://eleventx.blogspot.com/2011/04/uninteresting-2-weeks-in-april.html

    ReplyDelete
  3. HajaR aZlin: hehe..Samala kita..xpenah dpt pun..bila ntah nk dpt..haha

    ReplyDelete
  4. Freaky: hehehe..nanti cik mimie bg nak?? ^^,

    ReplyDelete
  5. saiazuan: sudah baca n comment entry tu..sweet sgt ^_^

    ReplyDelete
  6. Mohamadazhan.com : hehehe..lelaki kenala memberi..=)

    ReplyDelete
  7. pengunjung bar ni sik mimie...

    blog yang menarik.

    jangan lups follow back ya..

    n vivt my blog

    ReplyDelete
  8. riva'i: terima kasih sudi berkunjung ke sini..

    akan ke sana =)

    ReplyDelete

sila-sila lah meninggalkan jejak jari-jemari anda