-->

Pages

CARI APE TU?

Wednesday, April 30, 2014

CPUV Campaigns by Nuffnang

Salam 1 Malaysia ^_^

Hari ini Cik Mimie nak buat satu entry khas buat Incik Nuffnang.
Setelah hampir setahun tidak menyinggah di blog Cik Mimie tetiba hari ini open ada 1 Kempen On Going by Incik Nuffnang. Sangat-sangat gembira:D

Terima Kasih En.Nuffnang sebab sudi singgah di Blog Cik Mimie walaupun cuma 1 je.. *Alhamdulillah. Terima Kasih jugak kepada blogger-blogger yang sudi datang menjengah blog Cik Mimie yang tak seberapa ini. 

http://www.nuffnang.com.my



Jom support Incik Nuffnang dan blogger-blogger lain.. Yeaayhh!! :)

P/S : Hari ini hujung bulan.. KACHING!! KACHING!! KACHING!!

Thursday, April 24, 2014

1st Mini GA by NaNie DeaN

Salam 1 Malaysia ^_^

Join GA lagi..weee..Jom2 simply GA from Sis Nanie Dean. Hadiah die best..heee :)

http://naniedean.blogspot.com/2014/04/1st-mini-ga-by-nanie-dean.html
Klik-klik banner untuk join :D
Hadiah-hadiahnya:
2 pemenang utama:
Akan memenangi sebuah buku yang dipilih sendiri di MPH online berharga RM25 dan ke bawah
5 pemenang saguhati:
Akan menerima cenderahati dari Terengganu

Semua peserta akan dimasukkan ke bloglist KN

Due Date : 4 May 2014.


P/S : jom support rakan-rakan blogger kita :)

Tuesday, April 22, 2014

BonusLink Go Green 2014

Salam 1 Malaysia ^_^

https://www.bonuslink2u.com.my/gogreen/
 Click on Banner to get more details..

Hye guys, come we join this Programs. We only need to donate at least 50 BonusLink Points to the 'Kids Go Green' program by 31 December 2014. As recognition for your generosity, you will receive a Limited Edition Green BonusLink Card. Hurry up!! Let we help our Kid Green Project to save our Mother Earth :)

To redeem your BonusLink point please click HERE.

P/s : KGG - Kids Go Green :D

Monday, April 21, 2014

TEMPAHAN CERITA PENDEK (CERPEN) BY IRSALINA LOVELY

Salam 1 Malaysia ^_^

Hai u oolll...hari ini Cik Mimie nak promote bisnes salah seorang blogger kita iaitu Sis Irsalina Lovely.. Beliau ada mengambil tempahan untuk cerita pendek (Cerpen).Harga setiap satu cerpen mengikut genre serendah RM10.00 sahaja :) *ha, murah kan?

Beliau akan menolong u ooll untuk mengolah cerita yang u ooll da karang tu. Contoh u ooll ada idea untuk mereka satu cerpen ni, tetapi u oolll tak tahu macam mana nak olah jalan cerita u ooll tu. Beliau akan membantu u ooll dalam mengolah penulisan bagi cerpen tersebut..
*u oll paham tak erk? 
 
Ok, bagi sesiapa yang tak berapa paham and nak tahu lebih detail atau ada yang berminat nak minta bantuan beliau boleh lah add atau follow beliau di link bawah ni:)

Facebook : Mia Nasrin


 Kalau u ooll nak tahu beliau ni seorang penulis novel..dan novel terbaru beliau akan diterbitkan tak lama lagi. Novelnya bertajuk 'Cinta Bersemi Di Jordan' nanti beli tau! :D
P/S : Jom ramai-ramai support rakan-rakan kita. 

Friday, April 18, 2014

Cover Buku Giveaway by Irsalina Lovely

Salam 1 Malaysia ^_^

Hai u ooll, Hari ini agak kerajinan sedikit nak join satu Giveaway ni..GA ni dianjurkan oleh sis Irsalina Lovely. Beliau merupakan seorang penulis novel dan novel terbaru beliau akan diterbitkan tidak lama lagi. So, beliau nak minta u ool--u oll semua yang mana ada bakat tu untuk create kan cover buku buat novel beliau. Bagi yang tak pandai nak buat cover buku pun still boleh join jugak GA ni. :D

Tajuknya : Cinta Bersemi Di Jordan
Penulis : Nurin Najwa Irsalina
Genre : Islamik

Bagi sesiapa nak join tu, sila klik-klik banner di bawah ini :)


Di bawah ni, beberapa cover buku khas buat novel Sis Irsalina Lovely. Hope, ada yang menambat hati sis.
Mengambil masa beberapa jam untuk menyiapkan cover buku ini.


Akhirnya, siap jugak...phheewww...:D
Gud luck untuk semua :))

P/S : Takmo copy-copy ye u oll :)








Monday, April 14, 2014

"Blogwalking: Siapa takut katak boleh follow saya"

Salam 1 Malaysia ^_^

Erm, tengah-tengah blogwalking tadi, tetiba Cik Mimie tertarik dengan satu segmen ni.
hahahaha..boleh dikatakan apa yang tuan rumah alami sama je dengan Cik Mimie.
Perasaan geli tu tak boleh nak diterangkan macam mana hanya diri ni je tahu tau! 

eeeeee...siyes tak suka dengan binatang ni. bukan tak suka tapi, SANGAT-SANGAT tak suka!

So, sapa-sapa yang mengalami perasaan, situasi, kegelian yang sama tu meh la kita join sama-sama :)

klik2 banner untuk join :D

P/S : Nak tengok gambar or dalam tv pun Cik Mimie dah seriau..haish meremang bulu roma..eeeee!!

Friday, April 11, 2014

1st Giveaway by nuraaisy.bs.com

Salam 1 Malaysia ^_^

Erm, tengah takde keje ni, Cik Mimie nak join GA lah :D
Mana tahu ada rezeki boleh menang kan? *Tuah ayam nampak di kaki, Tuah Kita siapa tahu?
Betul tak? Betul tak? hehehe..

Jom! Simply GiveAway je ni..


1st Giveaway by nuraaisy.bs.com

Senarai Hadiah
RANDOM.ORG
[ 1 cute bracelet each for 4 lucky winners! ]

Due Date :- 11-29 April 2014 [ HANYA 19 HARI SAHAJA ]


Print Screen Sebagai Bukti :D




Done!

P/s : Jom join Ramai2, memeriahkan lagi GA Miss Aaisy :)

Thursday, April 10, 2014

Yeayh! Yeayh! Dapat Hadiah...

Salam 1 Malaysia ^_^

Yeayhhhhhhh!! Hari ini hadiah GA Cik Mimie da sampai. Ha, u oll ingat tak Cik Mimie ada bagitahu yang Cik Mimie menang satu GA ini. Alorrr..lupe la tu :( takpe2, u oll boleh klik sini kalau u oll lupe (Cik Mimie Menanglah)

So, hari ini hadiah dari Kak Nazirah dah selamat Cik Mimie terima. Cik Mimie pun dengan gediknye gembiranye nak share-share dengan u oll semua. Meh, layan gambar-gambar hadiah yang Cik Mimie menang :)

* Takmo jeles tau! :D

Bungkusan baru sampai *excited time ni :-)



Eh, ada balut lagi :D



Taraaaa..FRAME GANTUNG dengan BLOG CARD


Ahak, ade satu lagi..NOTEBOOK SOPHIE *pink gituu..:)


Inilah hadiah yang Cik Mimie dapat :D


Terima kasih Kak Nazirah.. Suka sangat dengan hadiah ni..hehe :)