-->

Pages

CARI APE TU?

Tuesday, January 12, 2016

HARI PERTUNANGAN / ENGAGEMENT DAY

Salam 1 Malaysia 

Tarikh 09 Januari 2016 iaitu hari Sabtu yang lepas, telah berlangsungnya majlis pertunangan Cik Mimie dengan Incik Kesayangan. Setelah hampir 4 Tahun 7 Bulan kami bergelar 'couple'. So, this year we decide to end it as a 'Halal Couple' In Sha Allah. 

Alhamdulillah, majlis yang agak simple dan kecik je hanya antara dua belah pihak telah berjalan dengan lancar. Hati ni Allah je tahu betapa 'nervous' nye, dup dap dup dap bakhang.. hehehe.. Pada mulanya tiada apa-apa tema pun yang Cik Mimie buat sebab Cik Mimie & Incik Kesayangan nak buat simple-simple je. So, masa mencari sireh junjung yang ready made, nampak la warna hitam putih ni. Cantiklah pulak, grab terus memang tak fikir apa pun. Semuanya last minute preparation. hahahaha.. So, bagi mengenakan semua barang dengan sireh junjung terpaksa buat tema hitam putih. Terpaksa beli baju tunang warna hitam, sebab Cik Mimie takkan beli warna putih akan cepat kotor.. sayangnya lahai..

Majlis bermula lepas asar, wakil pihak lelaki sampai dalam pukul 5 petang macam tu. Alhamdulillah semua ok, tempoh pertunangan setahun hidup. So, dalam masa setahun ni Cik Mimie boleh pilih mana-mana bulan untuk majlis perkahwinan kami. So far, belum ada tarikh lagi.. In sha Allah, akan mencari masa yang sesuai. Apa kata kita layan gambar je la ye.. heee.. malas pulak nak tulis panjang-panjang ni.. :D

Menanti dengan penuh debaran.. heartbeat laju giler..hehehe
simple hantaran dari pihak Cik Mimie.

With Abah Kesayangan :)
With Emak Kesayangan :)

With My Siblings :)
Acara sarung cincin... gigil2 tangan masa ni.. opps!
Close up sikit.. abaikan inai yang tak cantik tu..hahaha.. 

Selepas majlis selesai :)
Keluarga belah lelaki :)
Orang tu balik keje terus datang sini.. huhuu... Officially his fiance :)

Alhamdulillah, selesai je majlis hilang segala gugup, nervous, butterfly in my stomach bagai tu.. hahahahah.. Terima kasih kepada semua yang membantu memeriahkan majlis ni. Selesai satu bab, kena fikir bab seterusnya pulak.. alahai... hahahahah..

Thank kepada MUA kak Umie Iena, booking last minute sebab ikutkan nak make up sendiri je. Tapi akak-akak suruh orang make up kan. Inilah first time Cik Mimie make up macam ni.. selalunya letak krim muka je pergi memana.. hahahaha..bedak pun tak pakai.. opps!

Okla, setakat ni je , nanti ada bab baru Cik Mimie story lagi..  Terima kasih kepada rakan-rakan blogger yang wish congratulation dekat FB ye :) terharu sangat.. muahmuahciked!

#tunangorang
#engagementday
#09january2016
#Momentindahpermulaantahunbaru

p/s : Banyak benda nak kena settle kan lepas ni.. semoga dipermudahkan oleh-NYA.. Amin..

30 comments:

  1. tahniah Cik Mimi..moga dipermudahkan ke langkah seterusnya.. :)

    ReplyDelete
  2. Oh..patutla lama diam..rupanya dah ada title baru..tunang org.alhamdulillah..syukur..moga semuanya dipermudahkan..amin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heee.. sibuk sikit, kna uruskan macam2 :) Kak Wana.. kita dah sama title..wink2 ^_~

      Hee.. amin.. thank you kak wana :)

      Delete
  3. Nampak cantik berseri ucu mimie ek..wink2..tahniah dear..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seri sebab make up je tu.. padahal mata xnmpk jelas.. hahaha..
      muah-muah ciked.. thank kak wana :)

      Delete
  4. tahniah sis.. semoga semuanya berjalan lancar sehingga ke jinjang pelamin.. aamiin :DD

    ReplyDelete
  5. tak lama lagi kotak keinginan dekat sidebar tu boleh bagi lagi satu tick. cepatkan pernikahann akak! may Allah ease evrything. :)

    Jie doakan dari kejauhan. hee. ^^

    ReplyDelete
  6. Tahniah cik mimie..Semoga kekal hingga ke jinjang pelamin..

    ReplyDelete
  7. Tahniah Cik Mimie... nampak beza sangat.. semoga dipermudahkan untuk fasa seterusnya nanti

    ReplyDelete
  8. Congrates cik mimie...
    waahh saya tahu cik mimielah org yang paling berbahagia sekarang..
    yeayy ;)

    ReplyDelete
  9. Salam Cikmimie ! , smoga Allah permudahkan urusan lepas lepas ni Aamiin

    ReplyDelete
  10. wahhhhh Cik Mimie dah jadi tunangan orang! tahniah Cik Mimie ! jaga kesihatan bebaik ye. darah manis ni org kata hehe

    ReplyDelete
  11. congratulation cik mimie. come..
    semoga segalanya dipermudahkan ALLAH.

    ReplyDelete
  12. wishing you happiness in married life soon! ;D ;D

    ReplyDelete
  13. Tahniah cik Mimie.. semoga dipermudahkan urusan seterusnya..

    ReplyDelete
  14. cik mimie
    awk cantik sgt tau..
    walaupon dah wish ari tu
    nak wish lagi
    1st step da selesai
    tahniah ye cik mimie n en kesayangan

    ReplyDelete
  15. Tahniah Mie!! u look so gojes.. smoga dipermudahkan sgla urusan yew..
    dah jumpa tarikh jgn lupa jemput ye mie.. hihihi :P

    ReplyDelete
  16. cik mimie sayang sunyi dah busy ke hihihi... mai jenguk sini rindu hahahahha

    ReplyDelete

sila-sila lah meninggalkan jejak jari-jemari anda