-->

Pages

CARI APE TU?

Tuesday, November 26, 2013

Zizan & Johan - Sweet Moments

Salam 1 Malaysia ^-^

Hello u all, apa khabar hari ini? Alhamdulillah Cik Mimie sihat-sihat je hari ini. Hmm, berbalik kepada tajuk entry hari ini actually Cik Mimie semalam search some of video at youtube. Then, tiba-tiba Cik Mimie terjumpa video about Zizan & Johan ni. Mengalir air mata jugak la Cik Mimie tengok video ini. Sedih siot tengok dorang lama tak jumpa then tiba-tiba ditemukan semula di Konsert Akhir Akademi Fantasia 2013 (AF 2013) pada 17.Nov.2013 yang lepas. (cter dah basi da ni, p Cik Mimie nak kongsi jugak).

So, siapa-siapa yang masih belum tengok lagi "sweet moments" tu meh tengok sini meh..teeheee v(^_^*)


(sumber youtube)

Untuk pengetahuan u all, Cik Mimie ni peminat JOZAN. Demi komitmen terhadap kerjaya masing-masing mereka tak dapat join Maharaja Lawak Mega pada tahun ini. (xpe, jambu, sepahtu & shiro ade..heee..)

Ok la, sampai disini saja Cik Mimie menceceh, t jumpa lagi k?

Papai..

p/s: lambatnye nak hujung bulan...huhuhu

Saturday, November 23, 2013

Cuti Hujung Minggu Johor pada Jumaat & Sabtu 2014

Salam 1 Malaysia ^_^

Entry ini khas untuk semua rakyat, blogger-blogger dan pembaca dari Johor. Kenapa Cik Mimie cakap macam tu? sebab Cik Mimie nak berkongsi mengenai cuti hujung minggu untuk semua rakyat Johor yang bakal jatuh pada hari Jumaat & Sabtu bermula 1 Januari 2014.

Untuk pengetahuan semua, semalam iaitu 22/11/2013 merupakan Hari Keputeraan Sultan Johor yang ke-55. Bertempat di Muar, Johor semalam baginda telah bertitah bahawa cuti hujung minggu bagi negeri Johor akan bertukar pada Jumaat & Sabtu. Ini bermakna Ahad Kakitangan Awam Johor kembali bertugas seperti di Kedah, Kelantan dan Terengganu pada hari Ahad hingga Khamis. 

Daulat Tuanku..



"MUAR: Sultan Johor, Sultan Ibrahim Iskandar menitahkan cuti hujung minggu negeri Johor ditukar kepada Jumaat dan Sabtu.


Baginda bertitah, pertukaran itu berkuatkuasa 1 Januari tahun depan bagi memudahkan rakyat negeri ini beribadat dengan tenang. "


Pada semua rakyat Johor adakah anda menerima pertukaran ini? Meh kongsi-kongsi meh!!


Sumber dari Berita Harian Online

p/s: Cik Mimie pun orang Johor jugak..hehehe v(^_^*)

Thursday, November 21, 2013

Ais Krim Home Made

Salam 1 Malaysia ^_^
Assalammualaikum & Salam Sejahtera blogger-blogger semua =)
Hari ini tetiba rasa nak berkongsi "Resepi Aiskrim Home Made" simple and delicious..walla..
Hehe..resepi ni pun Cik Mimie dapat dari officemate Cik Mimie (credit to K.Lily)
Thank you so much kak!
Ok bahan-bahan yang diperlukan senang je u all..boleh buat dekat rumah ngan anak-anak..
jom2 kita buat sama-sama.. =)
Bahan-bahannye:-
- 3 cawan Susu Segar (Cik Mimie guna Dutch Lady full cream)
- 1/2 cawan susu manis (f&n pun ok)
- 2 sudu kecil perisa vanilla
- 2 sudu kecil ovallete
(Pewarna dan perisa ikut suka selera u oll)
Cara-cara membuatnya:-
Campur semua sekali bahan-bahan di atas kecuali pewarna guna mixer @ blender selama 20 minit sehingga bahan-bahan tadi menjadi ringan dan kembang. selapas itu boleh masukkan perisa dan pewarna yang u all suka.
Macam Cik Mimie hari tu buat aiskrim ala-ala paddle pop.
rainbow aiskrim.
Caranya selepas bahan-bahan dah ringan and kembang tadi asingkan kepada 4 atau 3 warna yang u oll nak ke dalam mangkuk lepas dah campur dengan pewarna letak dalam bekas secara berlapis-lapis sampai la aiskrim tu habis..hehe.. Selepas tu boleh lah bekukan ke dalam peti ais..





Selamat mencuba......... v(^_^*)
p/s: nak try buat aiskrim oreo plus coklat flavour..nyummy2!!

Kotak Keinginan Yang Hampir Penuh..... =)

Salam 1 Malaysia u olls!!!

Puhhh...puhhh...puhhh..(tiup2 blog ni bersawang sudeyh T_T) Lamanye x berblogging ni.. Jeles tengok orang update post every hour or every days. Cik Mimie takde masa nak update2 bagai. Sibuk memanjang and idea pun tak berapa nak masyuk sekarang ni.. Papepun.. apa khabar semua?? sihat tak?? hehehe..lama x tegur blogger cam ni.. rinduuuuu..
 
Ok, now kita kembali kepada tajuk utama..ting..ting..ting..ting "Kotak Keinginan Yang Hampir Penuh" (sebut ala-ala intro cerita Doraemon)
 
Taaaddaaaaa!!
 
 
(U olls boleh tengok di sidebar belah kiri di blog CIk Mimie)
 
Hehehe...semua keinginan da dapat tinggal dua je lagi..bila la agak2nye nak dapat erk?
Nak cerita kat sini, dalam banyak2 keinginan ni ade satu keinginan yang Cik Mimie dapat dari My Incik Comot @ Buah Hati Cik Mimie. Ha,Cuba u oll cuba teka ape dia? cepat...cepat..sapa dapat teka Cik Mimie tak bagi pape..hehehe.. (gurau je)
 
Ha, kalau u olls nak tahu..keinginan yang Cik Mimie dapat tu ialah..(Let we scroll down!)
 
-
 
-
 
-
 
-
 
-
 
-
 
-
 
-
 
-
 
-
 
-
 
-
 
 
Ini dia my new Mr.Brownie..(tapi, bukan brownie, Cik Mimie dapat Pinky..hihi)
Thankz sayang..
 
 
 
ok, itu je Cik Mimie nak cerita..
 
papai u olls.. :P
 
p/s: entry suka2..