-->

CARI APE TU?

Friday, February 28, 2014

"Nazirahnyerr miniGA sempena 3rd Anniversary"

Salam 1 Malaysia ^_^

Cik Mimie rasa nak join GA lah hari ini, dengan perut kekenyangan berblogwalking tadi. Tetiba, jumpa satu GA ni, ahak simple & interesting...Jom Join Reramai Jom :)

tekan2 di banner tok syarar2 penyertaan :)

Tarikh Tutup : 17.03.2014

Hadiah-hadiah menarik telah disediakan untuk pemenang tau, moga2 ada rezeki Cik Mimie:)
Good Luck pada yang join v ^_^

p/s: Bila nak ahad ni!!

Tuesday, February 25, 2014

Cuaca Panas!

Salam 1 Malaysia ^_^

Happy Tuesday u oll..Ades, Cik Mimie ngantok lah =_=" xtau nak buat apa. Kebetulan kerja takde hari ini, bos pun takde. Huhu.. Dok blogwalking je dari tadi.. ahak!

U olls, tengah buat apa petang2 ni? ada yang tengah keje jugak ke macam Cik Mimie ni? Meh la tegur2 Cik Mimie yang tengah kebosanan ni. Nak balik belum time lagi..hehehe..Ni pun tengah dok WECHAT dengan Sis Cik Mimie & Incik Comot nasib baik ada orang teman. ^_^


Erm, berbalik kepada tajuk entry u olls perasan tak yang sekarang ni Malaysia tengah dilanda musim panas @ kemarau. Cuaca tempat u oll macam mana? Dekat tempat Cik Mimie di segamat ni suhu  32ยบ, panas dia sampai nak buka mata pun sakit. Sekarang ni pun negara kita dah sibuk dengan krisis CATUAN AIR di tempat2 tertentu. Contohnya, di SELANGOR bermula hari ini semua penduduk yang tinggal di kawasan-kawasan bermasalah akan menerima bekalan air selang 2 hari mengikut sisitem penggiliran antara 2 zon. Cik Mimie harap mereka semua bersabar dan pihak kerajaan akan melakukan sesuatu bagi mengatasi krisis ini.

Bagi tempat2 yang belum ada krisis catuan air ni, gunakan lah air yang ada dengan berjimat cermat. Ha, jangan lupa tadah air sebagai bekalan jika tiba2 air tiada di kawasan kita. Ingat tu u olls, jangan membazir.
Dengan cuaca sekarang ni Cik Mimie nak sarankan u olls juga memperbanyakkan minum air masak bagi mengelakkan diri kita mendapat apa2 penyakit. 

Ok la u oll, sampai disini saja Cik Mimie merapu ye. Inilah kes orang xde kerja merapu..hehehe..Papepun, kita perlu bersabar dengan dugaan yang ALLAH bagi dekat kita ini. Hope, masalah ini tak berlarutan di negara kita. AMIN ^_^

p/s: Semoga ALLAH menurunkan hujan di bumi MALAYSIA..

Friday, February 21, 2014

BR1M Sudah Masuk!

Salam 1 Malaysia ^_^


Wah, hari ini wallpost dekat FACEBOOK penuh dengan status BR1M 2014 dah masuk akaun bank masing2. Pagi ini sibuk semua orang check akaun masing2 termasuk la Cik Mimie and Akak2 Cik Mimie.

Tak acinya, Akak2 Cik Mimie dah dapat dah BR1M tapi Cik Mimie tak dapat lagi..ayooorrr!! kenapakah?
hehehe..xpe2, kita tunggu dulu.. mungkin lambat sikit proses tok Cik Mimie.. *ayat sedapkan hati..ekekeke..

U oll semua? ada yang dah masyukkkkkk ke?

Meh share2, nak guna tok ape BR1M  tu?

Cik Mimie nak simpan half, half lagi beli baju tok wedding Akak Cik Mimie yang akan datang..weeee

Purple and yellow theme...hmmmm??

P/s : CIMB oh CIMB :P

Thursday, February 20, 2014

Segmen REZEKI SIAPA? - By Suana

Salam 1 Malaysia ^_^

Lama Cik Mimie tak join segmen, kali ini Tuan Tanah yang ajak join. Ada kelapangan masa pe salahnya kita join kan? Mana tahu ada rezeki :) Thank Sis Suana invited Cik Mimie :D

-Simply Segment-


Untuk syarat-syarat penyertaan yang mudah u oll boleh klik banner di atas :)

Tag 2 Rakan:


Hope Sis sudi join segmen ini :)

Tarikh Tamat : 13.03.2014

Tuesday, February 18, 2014

A New Header!!!

Salam 1 Malaysia

Hai u olls...wah, nampak tak header Cik Mimie dah bertukar? Cantik tak? Ahak, lama sungguh tak bermain dengan uncle PS ni. Nasib baik selok belok PS masih tersemat di ingatan..hahaha..

Okla, bagi sesiapa yang tak berapa nak ingat dulu Cik Mimie guna header apa..Meh, sini Cik Mimie nak tunjuk skit..hehek..

|
|
|
|


Ha, ini HEADER LAMA
|
|
|
|
|



Ini pulak HEADER BARU...yeayyyy!!! akhirnya bertukar wajah..

Peace v( ^_-*)

Okla, daaaa...

p/s: Already Taken - Love Him