-->

Pages

CARI APE TU?

Wednesday, October 28, 2015

Saturday, October 24, 2015

I'm Turn 25th Today!!

Salam 1 Malaysia ^_^


Syukur alhamdulillah, masih bernafas lagi hari ni. 24.10.1990 yang lalu tepat pukul 9.53 pagi Cik Mimie telah selamat lahir ke dunia ini. Menjadi anak bongsu dari 9 orang adik beradik. Alhamdulillah, terasa sangat bertuah memiliki keluarga yang sangat bahagia, saling membantu dan sekepala lah orang kata. Tak lupa terima kasih buat Emak sebab melahirkan adik, dan terima kasih juga buat Abah sebab menjaga kami semua. 

Hari ini cukup usia Cik Mimie 25 Tahun. ini bermakna sudah 25 tahun jugak lah Cik Mimie berada di bumi yang fana ini. Tiada apa yang Cik Mimie harapkan melainkan Allah S.W.T sentiasa melindungi Cik Mimie, memberi kesihatan yang baik, serta mempermudahkan segala urusan yang Cik Mimie rancang... Amin :)



Hari ini je terasa sangat tua...hope esok rasa muda balik...hahahahaha.. :D



Umur sekadar angka, yang penting hati sentiasa muda...ekekekeke!!

p/s : Wishlist untuk Birthday tahun ni, NAK KAHWIN...Boleh tak? hahahaha

Friday, October 23, 2015

Segmen 12 Jam Bloglist #17 Mialiana.com


Pencarian bloglist bagi bulan November dan Disember 2015 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 23 Oktober 2015, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #17 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Oktober 2015.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Entri Tanpa Kata : Jumaat Yang Indah #49

Salam 1 Malaysia ^_^


p/s : Salam Jumaat Semua :) 

Thursday, October 22, 2015

"Segmen Starlavenderluna 1st GiftAway"

Salam 1 Malaysia ^_^


Syarat :- 
 * Mesti follow dan like
# Add to circles Google+ Followers
# Add to Networkedblogs (jika ada)

Tarikh penyertaan nie bermula pada hari nie 1hb Oktober sehingga 31 Oktober dan saya akan umumkan pemenang pada 1hb November 2015 melalui undian random.org

p/s : Jemput join semua :)

Tuesday, October 20, 2015

Mommy Firash Datang Menyerang!!

Salam 1 Malaysia ^_^

Kenapalah sekarang ni, kubiarkan blog ini sepi? huwaaaa... maafkan Cik Mimie ye, sejak akhir-akhir ni banyak pulak projek yang Cik Mimie kena handle. Tak cukup masa, tak cukup tangan nak selesaikan semua ni. Blog pun jengah kejap-kejap je, tak sempat nak komen dan reply komen-komen U Olls. T_T  InsyaAllah, ada masa nanti Cik Mimie balas ye, hope takde yang kecik hati dengan Cik Mimie.

Okla, berbalik kepada tajuk entry.. Panjang pulak intro nya kan? hahahaha... Cik Mimie pasti semua dah kenal dengan Mommy Firash ni, ala takkan tak kenal kot. Mommy vogue lagi Ayu tu...hehehehe.. Ye, ye blogger Hidayu Ayumie a.k.a Ayu

Setelah lama dia tak munculkan diri, macam Cik Mimie juga. #kitageng. Hari ini beliau datang serang blog Cik Mimie tanpa malu, segan dan silu. Hahahahaha.


Tengok, ini baru sikit je Cik Mimie screenshot. Hehehehe... Terima kasih Ayu sebab sudi singgah dan komen kat sini. Nantikan serangan balas dari Cik Mimie ye.. Tungggguuuuuu!!

p/s : Jerebu kembali lagi, makin teruk IPU kali ni.. Take care U Olls!

Wednesday, October 14, 2015

"Segmen & Giveaway -Happy Birthday To Me Afidah Azmi "

Salam 1 Malaysia ^_^


Syarat-syaratnya:-
- Haruslah blogger daripada Malaysia saja yer.
-Wajib ada blog...kalau tak ada blog cam mana nak join.
-Follow blog hodoh aku ni  ( WAJIB )
-Follow Instagram yang tak paper aku tu @afidahazmi_
-Buat tajuk entry "Segmen & Giveaway -Happy Birthday To Me Afidah Azmi "
-Jawab Soalan mudah aku kat bawah ni
1. Nama Penuh aku?
2.Aku raikan hari lahir yang ke berapa tahun 2013?

Sertakan
Jawapan soalan aku /  Link url blog korang  berkenaan segmen aku  ni dan Instagram korang
ke ruang komen..Ingat ruang komen jer tau..

Hanya 3 pemenang bertuah yang layak akan jadi pemenangnya..Mr .Random akan aku guna jika ada ramai jawab yang betul.

Senarai peserta akan aku update 17 Oct 2015 ni..

3 pemenang bertuah aku akan umumkan pada 19 Oct 2015..

So selamat berjaya semua..

Pesanan: Segmen ni akan terbatal jika bilangan peserta kurang daripada 30 orang..
So cepat-cepat ajak kawan korang join yer...
Hadiahnya adalah daripada Butik Fiska Shah Alam..Rugi wooo...sapa tak join.


Due Date : 16 October 2015


P/s : Jom join ramai-ramai memeriahkan Giveaway ni :)

Wordless Wednesday #33 (2015) : Berhijab Itu Kewajipan

Salam 1 Malaysia ^_^



p/s: Salam Maal Hijrah :)

Tuesday, October 13, 2015

Salam Maal Hijrah 1437 Masihi

Salam 1 Malaysia ^_^

E402

Ad6e

E68e


Cik Mimie ingin mengucapkan Selamat Menyambut Maal Hijrah Tahun Baru bagi kita semua.. Di kesempatan ini Cik Mimie ingin memohon maaf jika selama kita berkenalan di alam maya ini ada terguris, terluka or apa je yang ter...hehee.. minta diampunkan dan dihalalkan :)

Salam Awal Muharram

Lirik Lagu Maal Hijrah (1 Muharram) – Al Ajiba

Satu Muharam detik permulaan
Perkiraan tahun Islam hijrah
Perpindahan Nabi dan umat Islam
Dari kota Mekah ke kota Madinah
Atas keyakinan dan iman yang teguh
Kaum Muhajirin dan Ansar bersatu
Rela berkorban harta dan nyawa
Demi menegakkan Islam tercinta
[Chorus]
Hijrah itu pengorbanan
Hijrah itu perjuangan
Hijrah itu persaudaraan
Hijrah membentuk perpaduan
[Ulang chorus]
Oleh itu mari semua
Kita sambut maal hijrah
Tingkatkan semangat tegakkan syiar Islam
Untuk sepanjang zaman
Satu Muharam detik permulaan
Perkiraan tahun Islam hijrah
Perpindahan Nabi dan umat Islam
Dari kota Mekah ke kota Madinah
Atas keyakinan dan iman yang teguh
Kaum Muhajirin dan Ansar bersatu
Rela berkorban harta dan nyawa
Demi menegakkan Islam tercinta
[Ulang chorus 2x]
Oleh itu mari semua
Kita sambut maal hijrah
Tingkatkan semangat tegakkan syiar Islam
Untuk sepanjang zaman
Untuk sepanjang zaman
p/s : Esok kena kerja T_T

THENAMYBLOG 1ST ANNIVERSARY

Salam 1 Malaysia ^_^

Rasanya baru semalam memulakan Entry Bismillah.

Alhamdulillah. Setahun sudah usia THENAMYBLOG.
Sempena dengan Ulangtahun yang menggembirakan ini, dengan rendah hati saya menjemput sekalian blogger budiman agar dapat menyertai segmen saya yang tidak menawarkan sebarang hadiah wang tunai ini. 

Apa yang ikhlas saya janjikan adalah 
5 blog bertuah akan kekal bertepek di sebelah kanan bloglist saya selama setahun. 
3 blog review.

Dengan itu, sila ambil peduli 4 perkara dibawah;

1. Follow THENAMYBLOG and/or Google + namy yul. 
2. Buat satu entry berkenaan THENAMYBLOG 1st ANNIVERSARY
3. Last but not least, jangan lupa tinggalkan URL entry diruang komen ya.
4. Dateline: tengah malam 31 Oktober 2015

p/s : Sokong rakan-rakan blogger :)

Monday, October 12, 2015

Tahniah - Peneka Berat Rayyan

Salam 1 Malaysia ^_^

Selamat Pagi U Olls!! Alhamdulillah, Cik Mimie dah jumpa peneka untuk entry Cik Mimie "BERAT DAH BERTAMBAH". Seminggu jugak Cik Mimie buka untuk U Olls teka jawapannya :) Dan hari ini Cik Mimie akan tutup teka entry tersebut. Terima kasih kepada yang meneka, jawapan untuk berat Rayyan ialah...


Berat Rayyan ialah 8.1kg, Cik Mimie dah jumpa pemenangnya. Walaupun tak tepat tapi beliau yang paling hampir dengan jawapan. Tahniah buat Nabila Syifa :) *applause!!


Kepada Nabila Syifa nanti emelkan no.tel dekat Cik Mimie ye :) (mimie_yumiko90@yahoo.com). Ada sedikit rewards buat Nabila :) Terima kasih sebab meneka :)

p/s : Blog semakin sendu, macam tuan dia jugak.. kenapa mimie? kenapa? T_T

Tuesday, October 6, 2015

Berat Dah Bertambah!!

Salam 1 Malaysia ^_^

Hai U olls!! Dah macam biskut chipsmore dah Cik Mimie ni kan? kejap ada, kejap xde..heheheheh.. Ok, Cik Mimie rasa macam lama pulak tak share pasal Si Comel Cik Mimie. So, hari ini Cik Mimie nak tepek gambar Si Comel yang semakin bijak, comel, dan bambam ni.

Muhammad Rayyan Bin Razis
Kalau nak tahu hari ini Ibu Rayyan bawa dia pergi Klinik untuk check up & timbang. Ha!! agak-agak U Olls berapa berat Rayyan ni? Umur budak bambam ni 8 bulan 8 hari :D

Ha! siapa yang dapat teka berat Rayyan berapa kilo? Kalau tekaan betul Cik Mimie bagi reward. Cik Mimie mencari seorang pengomen jawapan yang paling pantas dan tepat *kalau xde yang tepat, Cik Mimie pilih paling hampir. :)

p/s : seorang satu komen, dan satu jawapan.  Tutup bila-bila masa je :) Have fun!! :)

Giveaway 2015 By Syafiyahluv.com

Salam 1 Malaysia ^_^

SYARAT-SYARAT:

1. Buat 1 entry bertajuk "Giveaway 2015 By Syafiyahluv.com".
2. Copy banner dan tepek di entry korang tuh beserta dengan backlink ke entry ini.
3. Tinggalkan link entry segment, nama facebook, nama instagram (kalau ada) korang ke dalam ruangan komen.
4. Segmen akan bermula pada 1 Oktober 2015 jam 10 pagi dan akan berakhir pada 31 Oktober 2015 10 malam. Dalam tempoh 1 bulan sahaja ye.
5. 1 November Cie akan senaraikan nama peserta yang menyertai.
6. 2 November pula Cie akan umumkan pemenang.
7. Pemilihan pemenang menggunakan khidmat random.org.
8. Keputusan adalah muktamad.

p/s : Lama x join GA..heee :) Jom join ramai-ramai

Thursday, October 1, 2015

10 Pengomen Tegar SEPTEMBER 2015

Salam 1 Malaysia ^_^

HELLO OCTOBER!! MY FAVOURITE MONTH!!! HEHEHE :)
10 PENGOMEN TEGAR (PT) UNTUK BULAN INI IALAH...

DRUM ROLL PLEASE!!! 
http://1.bp.blogspot.com/-myBV5OsbzyM/VDqXKxEAs9I/AAAAAAAAIaI/stXhTJvLRdA/s1600/drumkitty2.gif

10 PENGOMEN TEGAR SEPTEMBER



"KHAS BUAT U OLLS!!"

Jari Manis - http://jarimanistravel.blogspot.com/ 

Scdha Sein (SS) - http://scdhaseinphoto.blogspot.com/


Siti Yang Menaip - http://sitiyangmenaip.blogspot.com/

Farrah MF - http://famf-tower.blogspot.com

Bbwana Adienia - http://dapurjirankuberasap.blogspot.com/

Izzeyda - http://izzeyda.blogspot.com/


Ros_Reeza - http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.my/

Sayidah Napidah - http://www.sayidahnapisah.com/

Thank you U Olls :) Juara carta PT bulan ini juara bertahan tu...masih lagi milik Jari Manis a.k.a Sis JM.Tahniah!!! :) Dan tak lupa juga ada PT baru untuk bulan ini Kak Ros a.k.a Ros_Reeza yang dah lama menghilang..dan Nani a.k.a Inani Hazwani akhirnya masuk carta...Hehehehe. Ha, dan juga Kak Eyda a.k.a Izzyda dan Sayidah a.k.a Sayidah Napisah yang kembali ke dalam carta.

Terima kasih buat anda semua yang tak jemu-jemu berkunjung ke sini. Walaupun entry tak banyak tapi sudi juga conteng2. hehehehe..

p/s : Tahniah buat SEMUA :)

OCTOBER MY FAVOURITE MONTH!!



Salam 1 Malaysia ^_^

Morning2 U Olls! wah, cepatnya masa berlalu. Hari ini Oktober dah menjengah kita semua, selamat tinggal September. Mana yang baik kita bawa kedepan, mana yang tak berapa baik tu kita tinggalkan dibelakang. Apa-apa pun hidup mesti diteruskan. Bak kata Puteri a.k.a Nora Danish. KITA ENJOY!!!



P/s : Bila tiba bulan Oktober diri akan merasa tua sekejap...hihihi