-->

CARI APE TU?

Sunday, April 17, 2011

Berhenti dari Berblogging!!

Salam 1 Malaysia ^_^

Hai u all, sangat lama Cik Mimie tak memunculkan diri kan?? Sorry sangat2.
Ada sedikit kekangan yang membuatkan Cik Mimie tak dapat nak update blog ni selalu macam dulu. *harap u all dapat memaafkan Cik Mimie.=_=

Untuk entry kali ini, Cik Mimie nak bagitahu kat u all semua yang mungkin Cik Mimie akan BERHENTI dari BERBLOGGING ni, Cik Mimi harap u all semua tak kesah dengan keputusan yang Cik Mimie buat. *boleh kan??

Eh, coop2 jangan la terkejut dulu..relek2...Cik Mimie berhenti untuk SEMENTARA waktu je la.. bukan buat selama-lamanye..Sebab Cik Mimie nak pokus dengan Final Exam yang akan bermula minggu depan ni *Gosh!! satu apa pun Cik Mimie tak studi lagi ni. ~_~".
So, skali lagi Cik Mimie berharap sangat u all semua tak kesah!!
Bermula pada hari ini, dengan rasminya Cik Mimie akan Berhenti berblogging untuk sementara waktu, lepas semuanya dah selesai Cik Mimie akan kembali* I'm P.R.O.M.I.S.E.
Tapi u all jangan pulak tak singgah blog Cik Mimie ni, cian kt die nanti*huhuhu...macam la ada orang nak singgah kan!!

Ok la sampai disini saja bebelan Cik Mimie, i'll miss u all..*sedey la plak rasa T_T
jangan lupa doakan kejayaan Cik Mimie ye..^_^
Bagi sesiapa yang akan menghadapi Final Exam, I wish gudluck to u too...=)
Especially Tok bdak2 DBS6...CHAIYOK2!!


Jadual peperiksaan:
20/4- MKT361
25/4- ENT300
28/4- MGT369
30/4- MGT361

p/s: 10-13 Mei akan mewakili kolej untuk SUKOB di MELAKA bagi Sukan Bola Tampar =)

Monday, April 4, 2011

Batuk Oh Batuk!!

Salam 1 Malaysia =_="

hokhokhok!!! Adess, maaf ye u all Cik Mimie tak berapa sihat lah.
Dah 3 ari Cik Mimie diserang batuk, tak jugak sembuh-sembuh ni..
Gula-gula Hanya Aku Cinta Kau Selamanya pun Cik Mimie dah makan.
*itu pun sebab DIA yang suruh, kalau tak memang tak makanlah.
Hehehehe ^_*

Erm, disebabkan batuk ni semakin teruk dan gula-gula tu pun tak memberikan apa-apa kesan.
So, terpaksa lah Cik Mimie cari alternatif lain dengan membeli ubat batuk.
hokhokhok!! *excuse me..

inilah ubat batuk yang Cik Mimie beli..huhu, not bad jgak rasa die..best!! =D

see, baru beli ptg tadi..dah nak abis dah..hohoho ;P

p/s: Cik Mimie tak suke jumpa doktor, so doakan Cik Mimie cepat sembuh tau..*hope, ubat batuk ni dapat membantu =)

Part Paling Best dalam ABPBH2010: Usop Wilca(Hantu Kak Limah Balik Rumah)

Salam 1 Malaysia ^_^


Hai u all!! hehehe..*sambil sengih2 cam kerang wangi..
Nak tanya ni, malam tadi u all tengok tak Anugerah Bintang Popular Berita Harian 2010 (ABPBH2010)??*ce tengok gambar kt atas tu.
Mesti tengok kan?? betol tak?? betol tak??

Cik Mimie pun tengok jugak*nak bagitau gak, walaupun takde orang yang tanya.
Kalau ditanya tentang keputusan para pemenang.
Overall Cik Mimie puas hati, juz untuk kategori penyanyi wanita terbaik je la, yang Cik Mimie kureng sikit.*Macam tak patut je dia menang.
Tapi, apa-apa pun Zizan The Best!! Congrate!! LUV U Muahx3x...^_^

Ha, dan tak lupa juga tahniah buat Remy Ishak, Lisa Surihani dan Bro Shaheizy Sam.
U all semua memang terbaik LAH!!
Sam, I Love U too...*Pengsan kejap..-_-"


Dan..dan..dan..yang tak disangka-sangka*apasal nak gagap2 lak ni??
Kemunculan yang paling Terbest, Terbaik, dan semua yang Ter-Ter lah..
Yang buat Cik Mimie gelak sambil ketuk-ketuk lantai+guling2 Shiro gula-gula kapas.
IALAH.....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Soley...soley..so..ley..ley..
Kita datang nak bako, bukan poco-poco!!
hahahahaha...\(^_^)/



Usop Wilca & Abi Hurairah memang happening la..
tgok jer arits-artis & penonton-penonton kat bawah pentas.
Semuanya angkat tangan setuju dengan usop *Sapa setuju sila angkat tangan macam saya!! ;) Goyang2 tangan =) lalalalala

p/s: Sangat terpengaruh si usop ni..kita bako..kita bako..=p

Saturday, April 2, 2011

Edisi Lelaki: 35 Cara Mengembirakan Teman Wanita Anda.

Salam 1 Malaysia ^_^

Huhu..Entry kali ini Cik Mimie tujukan khas kepada kaum-kaum lelaki yang telah mempunyai teman wanita*bagi yang tak ada tu, takpe boleh juga baca buat rujukan di masa hadapan..=)
So, mari kita ketahui apa yang boleh u all lakukan untuk buat teman wanita u all gembira+bahagia+senyum sampai ke telinga ^_^.
Mudah jer, u all kaum lelaki hanya perlu menjadi seorang:-
  1. Kawan baik.
  2. Peneman sepanjang hayat.
  3. Pencinta yang setia.
  4. Abang yang melindungi.
  5. Bersikap seperti bapanya.
  6. Ketua yang bertoleransi.
  7. Chef yang pandai memasak.
  8. Juruteknik yang handal.
  9. Tukang baiki kasut-kasutnya.
  10. Pembetul paip di rumahnya.
  11. Mekanik kereta di saat keretanya rosak.
  12. Penghias rumahnya.
  13. Penggaya fesyennya.
  14. Tukang urut kakinya yang lenguh.
  15. Pakar psikologi.
  16. Pakar psikiatri tatkala dia murung.
  17. Pelega perasaanya.
  18. Pendengar yang baik.
  19. Perancang acara yang hebat.
  20. Bapa mithali.
  21. Pembersih!
  22. Simpati terhadap orang lain.
  23. Atlet yang gagah.
  24. Pelindung di kala dia dikacau.
  25. Konsultan di saat dia memerlukan nasihat.
  26. Bijaksana.
  27. Pelawak yang kelakar.
  28. Bercita-cita tinggi.
  29. Kreatif.
  30. Sangat memahami.
  31. Kuat dan gagah.
  32. Benar.
  33. Boleh diharap.
  34. Bersemangat.
  35. Multitasking.
Amacam?? senang je kan cara-cara nak buat teman wanita u all gembira..^_^
apakata, mulai saat ini u all praktikkan apa yang Cik Mimie listkan di atas.. then, tengok hasilnya..
Selamat mencuba and Good Luck!!

p/s: Apa komen kaum wanita, adakah ini boleh buat anda gembira???

Sumber: Majalah REMAJA