-->

Pages

CARI APE TU?

Thursday, March 31, 2011

We Are The Best!!!!

Salam 1 Malaysia ^_^

Hello u all..macam mana perjalanan hari ini?? ok x?? Hope u all lalui hari yang indah2 hari ini.
huhu..rasa segan pulak Cik Mimie nak post entry ni..hehe..
Tapi, demi u all Cik Mimie post jgak..*padahal belum tentu lagi u all nak tegok ke tak video ni.
Entry kali ni, Cik Mimie nak share dengan u all Video Cik Mimie and Classmate perform masa Malam Annual Dinner yg lepas.
Kami telah mempersembahkan 2 persembahan.

PERSEMBAHAN PERTAMA: NYANYIAN
Lagu yang kami dendangkan ialah Di Mana Kan Ku Cari Ganti nyanyian Allahyarham P.Ramlee.
Sedey kot masa ni, sampai suara pun susah nak keluar.
Terlalu banyak kenangan manis yang tercipta selama 3 tahun kt Kolej IKIP ni.

So, Jom kita layan lagu tu!!


Amacam?? ada rasa sedey tak?? hehe..
ok2, takmo taouching2..now, jom kite happy2 pulak dengan...

PERSEMBAHAN KEDUA: TARIAN
Part ni Cik Mimie paling suka sangat, inilah kali pertama Cik Mimie menari...
hahaha, agak kelakar sedikit tapi menyeronokkan..

Let's, enjoy it!!huhuhu


p/s: I love u guys and i hope our friendship never end here..It will be everlasting until the end of the world...INSYAALLAH..AMIN ^_^ DBS6 the best!!!

Wednesday, March 30, 2011

Impian yang Masih Belum Tercapai!!

Salam 1 Malaysia ^_^

Hai u all..Erm, hari ini Cik Mimie rasa bosan sangat-sangat..
Dari tengah hari sampai lah sekarang ni dok ngadap lappy jer..
Makanan pun Cik Mimie tapau jer..*nampak sangat Cik Mimie pemalas kan??hahahaha.

So, Cik Mimie pun dok belek2 lah picca dalam picture album lappy Cik Mimie.
Then, jumpa gambar yang Cik Mimie lukis 2 hari lepas kalau tak silap Cik Mimie.
Time tu tengah melayan perasaan duduk sensorang..hahaha..
Maka, terhasil lah lukisan kanak-kanak yang berumur.......ttteeettt!!!

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-




Lukisan ini adalah berkenaan impian Cik Mimie yang masih belum menjadi kenyataan sampai hari, iaitu Cik Mimie teringin sangat nak bawa Vespa...Tak dapat bawak naik pun jadilah..
hehe..kalau u all nak tahu Cik Mimie tak boleh nampak vespa lalu tau.
Kalau nampak mesti teruja gila-gila *macam orang jakun pun ada..hahaha

So, ada tak antara u all semua yang willing nak bagi pinjam vespa u all kat Cik Mimie??
kalau taknak bagi pinjam, bawa Cik Mimie pusing-pusing ke??
ada tak?? ^_^

p/s: Nak kumpul duit, nak beli Vespa sebiji kaler sebijik dalam picca...teehee v(^_^*)

Monday, March 28, 2011

ANNUAL DINNER SOBM 2011

Salam 1 Malaysia ^_^

mintak ampun, mintak maaf ya u all semua sebab Cik Mimie dah lama tak post entry baru. Cik Mimie betul-betul busy, almaklumlah sem akhir macam-macam kena bereskan. Ok lah, Cik Mimie taknak bebel banyak-banyak sangat. Untuk entry kali ini Cik Mimie nak story-mory dekat u all semua tentang Annual Dinner School of Business Management (SOBM) pada malam Sabtu yang lepas.

Tema untuk dinner pada malam itu ialah "Glamourous + Masquerade". Memang tak dinafikan semua yang hadir pada malam itu cantik-cantik + tampan-tampan belaka, termasuklah Cik Mimie..teehee v(^_^*).*perasan giler!!

Untuk pengetahuan u all, pada malam dinner tersebut Cik Mimie and classmate ade buat persembahan tau!! Kami telah menyanyi dan menari, happening sangat.. *Cik Mimie menari?? mesti ada yang tak percaya kan?? *silalah percaya!!

so, apa lagi jom lah kita usha-usha picca Vogue + Glamour Cik Mimie and rakan-rakan ^_^

[pose ala-ala model la kononnya]

[pic with syiqah@amoy]

[pic with Sha era]

[pic with izni]

[pic with puan wati and the gang]

[dengan Sha Era lagi ]

[orang kuat majlis pengerusi persatuan & p. pengerusi]

[kamarul, dafi & arif]

[hadiah untuk student DL]

[pic classmate Cik Mimie & Lecturer]

[Inilah classmate Cik Mimie yg best gilerrr!!]

[puteri-puteri dari kayangan]

[pic with Miss. Diana *auuw, baju sama kaler la plak]

[masquerade time]

[tunggu 'Tuxedo bertopeng' ^_^]

[pic gewdik dengan Sha Era & Cik Aswani]

[ala-ala di kayangan gitu]

[muuaaahhhhxx....]

[hensemnya lelaki tuuu..*berangan jer]

malam yang sangat-sangat menyeronokkan, pastinya ia akan menjadi kenangan yang paling indah dalam hidup Cik Mimie.. *sedeynye dah nak abis sem T_T

p/s: Pertandingan bola tampar team Cik Mimie dapat naib johan...yyeeaayyhh!! Congrate purple team.. \(^_^)/

Tuesday, March 22, 2011

Entry Suka-Suki (^_^*)

sila sambung mna yg brkenaan... X)

i) Pilih bulan kelahiran anda:
Januari - Aku cinta
Februari - Aku gigit
Mac - Aku belasah
April - Aku peluk
Mei - Aku terhantuk
Jun - Aku terkentut depan
Julai - Aku menari dengan
Ogos - Aku pergi dating dengan
September - Aku lambai dekat
Oktober - Aku muntah depan
November - Aku jerit dekat
Disember - Aku terlanggar

ii) Pilih nombor hari jadi anda:
1 - Mak aku
2 - Komputer aku
3 - Liverpool
4 - Garfield
5 - Musuh dalam selimut aku
6 - Gangster
7 - Handphone aku
8 - Gerrard
9 - Driver Bas
10 - Semut
11- Kawan baik aku
12 - Polis
13 - Taik kucing
14 - Patung barbie
15 - Lee Chong Wei
16 - Mak Mertua aku
17 - Mak tiri aku
18 - Girlfriendaku/ Boyfriend aku
19 - Makcik kantin
20 - Sharifah Amani
21 - Upin dan Ipin
22 - Siti Nurhaliza
23 - Spongebob
24 - Cristiano Ronaldo
25 - Bapuk/Maknyah
26 - Kawan aku
27 - Raja Lawak/Akademi Fantasia
28 - Jiran aku
29 - Orang gila
30 - Taylor swift
31 - Awek cun/ Jejaka tampan

iii) Pilih warna baju yang anda pakai skrg:

Putih - Sebab aku perasan cantik/hensem
Hitam - Sebab aku gila
Pink - Sebab aku suka single
Merah - Sebab mak aku suruh
Biru - Sebab aku tak tahan
Hijau - Sebab aku baik hati
Ungu - Sebab aku cemburu
Kelabu - Sebab bomoh suruh
Kuning - Sebab suka hati aku la
Oren - Sebab aku baru putus cinta
Coklat - Sebab aku tak tentu arah
Lain-lain - Sebab aku fikir aku hebat

KONGSI JAWAPAN ANDA

Friday, March 18, 2011

Kami Bermain Golf ^_^

Salam 1 Malaysia ^_^

Ha, pasti u all dah tahukan Cik Mimie nak story pasal apa kali ini..bagus2, ini yang buat Cik Mimie sayang kat u all ni..muahx2 la..hee ^_^

Ok, straight to the point..Ini kisah suatu petang, dimana Cik Mimie dan classmate telah pergi beriadah dengan bermain sukan Golf..*giler best!! First time Cik Mimie main..Not Bad. Lokasi kami ialah di Padang Golf Diraja, Taman Teruntum, Kuantan.. Cik Mimie main pun sebab member Cik Mimie yang ajak..mula2 tu malu gak la nak main sebab tak pandai, tapi bila dah lama2 rasa macam best pulak..hehe.. Apa yang kelakarnya masa main golf ni,. sorang member Cik Mimie ni..Always, pukul angin bukan pukul bola..agak kelakar la..hahaha..*sori amoy aku gelakkan kau, tapi memang kelakar kot ^_*.. macam biasa, jom kita layan picca yang ada..=)













P/s: dah boleh dah nak wakil negara ni, lawan Tiger Wood...hahahaha...

Tuesday, March 15, 2011

BEN ASHAARI : BLOGGER IKUT NEGERI KELAHIRAN

Salam 1 Malaysia ^_^

Wah, lamanya Cik Mimie tak join segmen Bro BA ni. Almaklum la sibuk memanjang jer, ni pun curi2 on9 kejap.. *assigment tak siap2 lagi..huhu. So, kengkawan semua tunggu apa lagi?? Jom serbu ramai2 segmen ni jom. Tengah malam ni tutup dah segmen ni.*Kalau lambat, nanti tak sempat =).


Jom kita saling kenal-mengenali ^_^

BANNER BEN ASHAARI

Sila ceritakan latar belakang anda..
-Ehem..ehem..ehem.. Anak jati JOHOR nak perkenalkan diri. Nama diberi Norshamimi Md. Yusop. Di kalangan blogger2 lebih mesra dengan panggilan Cik Mimie. Berusia 21 tahun *masih muda remaja lagi ye dok??

Profession anda sekarang?
- Seorang pelajar di sebuah kolej di Pantai Timur dalam jurusan Dip. Pengajian Perniagaan.

Blog favourite anda..kenapa?
-Erm, bagi Cik Mimie semua blog yang Cik Mimie terjah semuanya favourite Cik Mimie. Banyak sangat kot kalau nak mention kat sini..^_*

Blog yang anda tak suka nak masuk..kenapa?
- So, far tak ada lagi blog yang Cik Mimie tak suka terjah. Semuanya Cik Mimie suka, sebab penulisan dorg semua best2 and blog dorg cantik2..=)

Impian anda terhadap blog anda..
- Impian Cik Mimie terhadap blog ini ialah nak menjadikan blog ini sebagai satu tempat menyimpan kenangan2 yang mana 1 hari nanti boleh Cik Mimie kongsi bersama keluarga dan juga teman2. *seronok kan kalau dapat mengimbau kenangan2 lalu??

p/s: Selamat berkenalan kepada semua blogger tidak kira lah dari negeri mana anda dilahirkan..^_^

Saturday, March 12, 2011

Follower ke-500: Nak review sikit =)

Salam 1 Malaysia ^_^

Wah, gembiranya Cik Mimie hari ini.. Tak sangka capai jugak 500 follower blog Cik Mimie ni..*padahal orang lain dah riban-riban dah, Kecah je tuan blog ni kan??huhu.. Ada Cik Mimie kesah!! tteettt!!

So, bagi memberi perhargaan kepada follower Cik Mimie yang ke-500 ni..Cik Mimie nak review sedikit pasal blog beliau..*First time nak review blog org, maaflah lau nmpak mcm x berapa pandai..~_~". Beliau yang bertuah itu adalah si cantik manis cik Atul @ Rabiatul Adawiyah. Tahniah buat anda kerana menjadi follower ke 500 Cik Mimie..Muahx3..=D

Mari kita mulakan review kita!!


Ha, dalam bulatan tu la Cik Atul...sapa-sapa yang nak terjah blog beliau sila klik SINI!!


Header yang sangat ayu.. sila perhatikan gambar kartun di dalam header tu, sama kan dengan Cik Atul..*sila scroll ke bawah nak tgok gambar Cik Atul..=)


Ha, betol tak Cik Mimie cakap..sama kn?? hehe..Cik Atul atau nama sebenar beliau Rabiatul Adawiyah Abd Rahim. Seorang pelajar di UiTM Machang dan berbintang Libra ^_^. Kebanyakkan entry yang beliau tulis adalah pasal hidup beliau..Now, Cik Atul tengah buka peluang kepada semua blogger untuk join bloglist beliau..Sapa-sapa yang nak join boleh klik kat SINI ye..


Ini yang paling Cik Mimie jeles dalam blog beliau..Profile Picture FB dengan Heliza mata comey tu..*Siyes jeles =_=" hohoho...

Ok, la sampai disini sahaja review Cik Mimie..Kalau u all nak tahu lebih lanjut pasal Cik Atul boleh klik sini, sini, dan sini..*padahal semua sama jer..hahahaha... Terima kasih kepada u all semua sebab sudi follow and singgah blog Cik Mimie yang x seberapa gojes macam blog2 u all ni..hehe..Cik Mimie sangat-sangat menghargainya..TQVM..luv u all la..muaahh3x..

p/s: Selamat berkenalan kepada Cik Atul dan semua2..hehehe..

Friday, March 11, 2011

Apabila Kami Berpoya-poya


Salam 1 Malaysia ^_^

hai u all..dah tido ker? rilek lue, awl lagi ni..meh kita baca2 entry meh..hehehe..
Hari ini Cik Mimie nak story-mory pasal aktiviti berpoya-poya siang tadi.
Macam biasalah Cik Mimie and the gang (classmates) telah keluar ke bandar Kuantan hari ini. Destinasi yang kami tuju ialah Berjaya Megamall.
Kami semua dah excited giler-giler nak tgok Movie Hikayat Merong Mahawangsa..*Tabik Spring kat KRU sebab berjaya menghasilkan cerita yang sangat-sangat TERBAIK!!! cerita dia memang best giler, tak rugi kalau u all tengok cerita ini. Cik Mimie bagi 4 setengah bintang*bling..bling..bling..=)

Sebelum tengok wayang, kami pergi makan dulu, then kami semua juga sempat berkaraoke sekejap kat APPLE K *K-Box baru buka kat dalam Megamall, saja nak try..erm, Not Bad!! Lama tak karaoke dengan dorang, seronok Cik Mimie rasa hari ini.

::PICCA KAT BERJAYA MEGAMALL::

[mengisi perut dulu, sebab dah lunch time]

[APPLE K tebaik wokk!!]

[Get ready tok men'yumbang'kan lagu ;P]

[feeling habis wan nyanyi]

[Ke'senget'an Cik Mimie dan Sha era terserlah]

[Kesian Kamarul letih ikut kiteorang suping-suping]


Destinasi seterusnya selepas dah selesai tgok wayang, makan-makan dan berkaraoke. Kami bergerak ke ECM (East Cost Mall) pulak. Sebab Kamarul nak buat Speck..*Silau da tinggi sangat, boleh membahayakan mata..huhu.. Banyak gak lah kedai kami pergi untuk cari speck yang dia nak..Akhirnya berjaya jgak,,Yeeaayyhh!!

::PICCA KAT ECM (EAST COST MALL)::

[Artis nak lalu kat Red karpet]

[budak lelaki dalam gambar ni lah yang mahu beli spek =D)

-gambar kat ECM tak banyak pun =_="-

Dalam banyak-banyak benda yang jadi hari ini, ada 1 yang Cik Mimie takkan lupa.. ondeway nak balik, boleh si kamarul tu bawa kami semua ikut kubur cina..u all nak tahu tak? masa tengah naik bukit tetiba enjin kereta mati and tak boleh nak start..pergh, masing-masing dalam kereta dah cuak tahap cipan..Dah la gelap, kiri kanan penuh ngan kubur lak tu.sabar je la si kamarul ni >_<" Nasib baik enjin kereta tu leh hidup..lau tak, haiishh x sanggup nak fikir!!

p/s: Pasti Cik Mimie akan merindui saat-saat ni nanti..Tinggal beberapa bulan je lagi nak habis final semester..=(

Wednesday, March 9, 2011

Air Terjun Sungai Pandan, Panching -Part 2-

Salam 1 Malaysia ^_^

Sori u all, Cik Mimie lambat update pasal entry ni =_=". Cik Mimie agak sibuk sikit sekarang ni, kekadang tidur pun tak cukup. *ni yang rasa nak balik kampung ni..huhu.. Actually, sekarang ni adalah test week itu yang takde masa nak update blog. Tapi jangan risau kalau Cik Mimie ada masa, Cik Mimie akan balas jejak2 u all yang datang bertandang rumah Cik Mimie ni =D *Domo arigato gozaimasu kpd u all semua ^_^. Ok now jom usha2 aktiviti di Air Terjun Sungai Pandan, Panching-Part 2- plak!!

Part 2: Mandi-manda & Makan-makan

Cik Mimie mempersembahkan aksi-aksi terlampau kami semasa di Air Terjun Sungai Pandan yang sangat-sangat happening dan besttt wwwooo wa cakap sama lu.. teehee =D

[sejuk giler air die]

[Arif@Degawan tengah bertapa..haha..;p]

[3 puteri gunung?? tak tahu??]

[kawai pose ^_^]

[main skudeng-skudeng]

[silent is good than speak]

[Ala2 citer kak limah "sapa setuju angkat tangan macam kami!!" =p]

[rock uuuu...!!]

[oligo...oligo..coco =)]

Setelah puas mandi-manda, sekarang tibalah masa untuk kami semua mengisi perut yang telah menyanyi-nyanyi riang lagu Lady Gaga..haha..Menu pada hari tersebut ialah, Mee Hoon Goreng, Sandwich sardin, sandwich telur, sandwich strawberi, keropok ikan, ayam goreng, jajan@makanan ringan, & air sirap..nyuummmy2...^_^

[uiks, nampak sgt da lapar kan?]

[keropok ikan ni best!! =)]

[handphone dan mee hoon mmg x boleh dipisahkan..haha]

[haha...lapar pnye pasal, pai xnk pandang kamera]

[owh, tudung oren tu mmg kuat makan..sila abaikan die..hehe]

[makan je keje korang kan?? ptut makanan semua habis]

amacam?? best tak tengok kami semua mandi-manda..erm, mmg best tau tempat ni lau u all nak tahu. tenang, bersih dan nyaman..hehe..lau de masa dtg la kt sini.tak rugi tau!!

p/s: akan bersambung lagi...weee....