-->

Pages

CARI APE TU?

Tuesday, November 30, 2010

Peneman Di Kala Pagi Buta


Salam 1 Malaysia ^_^

holla2 for my reader..ehem2, kali ni Cik Mimie teringin sgt nk
kenal kn pd korg sume teman2 bru Cik Mimie
masa cuti semester ni..
lebey dikenali sbagai teman pepagi buta
stiap hari Cik Mimie akn leypark2 ngan dorg
port bese Cik Mimie leypark kt DIVA, AFC ngan TLC

teman pertama Cik Mimie ialah seorg Chef Macho lgi kacak...ahakz
nama die adalah Chef Curtis Stone. Die ni mempunyai 3 org adik bradik
seorg pompuan dan 2 org lelaki.
Memulakan kareer sbgai Chef sedari umur 18 tahun
di slh sebuah hotel di Melbourne, Australia.
Lau nk tau die ni da melawat 24 buah negara (wah!! byknye)
now, si kacak ni masih single dan beumur 31 thun ..^_*

ha, korg leh jmpe die kt TLC (channel707)
die mmg seorg yg peramah..^_^

ini pula feberet Cik Mimie
korg leh jmpe dorg2 ni kt DIVA (channel 702)
saksikan dorg2 ni berperang di dapur bg bergelar Top Chef.

mereka inilah org kuat yg menjayakan
rancangan Top Chef D.C
lelaki bertubuh tegap itu adalah Chef Tom Colicchio.
Manakala wanita anggun disebelahnya ialah Padma Lakshmi.

ha, si comel ini pula ialah Chef dan Pemuzik Roger Mooking.
Beliau merupakanseorg yg mudah bosan.
Bosan dgn makanan yg sama setiap hari.
Misinya? beliau ingin memberi 1 kelainan dgn mnyediakan makanan yg hebat
menggunakan bahan bru. Roger juga suka menyebar
rasa sukacita dan menambah getaran eksotis untuk memasak sehari-hari.
korg boleh jmpe die di TLC (channel707)

p/s: Actually, Cik Mimie suka sgt memasak..tat y Cik Mimie suke tgok rncgan dorg ni..
sedikit sbyk leh bg Cik Mimie idea tok msk di rumah..hoyye2!!

Monday, November 29, 2010

hatiku girang

Salam 1 Malaysia ^_^

hari ini Cik Mimie tersangat-sangat la gembira+girang
ase cam nk nyanyi lagu "senangnya dalam hati" nyanyian seniman P.Ramlee 2
(ade kna-mengena ke??)

sbb ape Cik Mimie gembira??
sbb lappy Cik Mimie da sembuh
setelah 2hari berada di Klinik Lappy..hehe

selama lappy Cik Mimie xde,
muka Cik Mimie skit punye la cute cmni ha
sedey auw..nk update blog pun ssah..sob..sob..sob!!

p, now Cik Mimie da kembali ceria
seb bek kerosakan lappy ni x truk sgt..
cedera ringan je org kte..hekhek (sokka2!!)

okla, sampai disini je Cik Mimie nk membebel..
ase gembira masih bersisa ag lam ati ni..hehe

tengok sambil tutup muka

Salam 1 Malaysia ^_^

ha, arini lau korg nk tau Cik Mimie tgok cter sambil tutup2 muka auw (x_x)
mesti korg pk Cik Mimie tgok cter seram kn..

erm, xdela seram sgt..hekhek

actually, x seram pun cter ni...cuma eeeuuwww, geli sgt2..
Drama terbaru di slot lagenda di tv3
lakonan Zizan Nin (pkwe num5 Cik Mimie, even dia da ade istri Cik Mimie ttp suka die..haha) dan si comel Nora Danish@puteri. Drama ini telah mula ditayangkan pada hari ini
iaitu 29/11/2010, dan bakal ditayangkan setiap Isnin-Khamis
tepat jam 4.30ptg-5.30ptg.

Drama ni mengisahkan seorang Putera yg bernama Putera Amar lakonan Zizan Nin yg telah disumpah menjadi seekor katak dan telah diturunkan ke bumi.
Di bumi beliau telah dijaga oleh Trisha lakonan Nora Danish si pencinta haiwan.
Adakah Putera Amar akan berhasil mndptkn cinta sejati bg menghapuskan
sihir yang beliau alami?? sama-sama kita tonton drama ini

DRAMA INI BERTAJUK
sumber dari: darkbatman

mesti korg hairan kn?? kenapa Cik Mimie nk ttup2 muka tgok drama ni..
ehem..ehem..sebenarnye Cik Mimie geli tgok Katak lam cter ni..
eeeuuuwwww!! sgt2 x suke..

p/s: ok, terus-trg Cik Mimie mmg fobia giler ngan binatang tu lau Cik Mimie tgok yg real sure, prtama skali Cik Mimie akan then

Thursday, November 25, 2010

Saya Nak Jadi Model Kalendar 2011

Salam 1 Malaysia.

wah bestnye!! jadi model tok kalendar 2011..(berangan-angan)
eh, lupa lak..hehe..x_x
ok2, contest kali ni dianjurkn oleh chekgu naman
die nk cari model tok kalendar 2011
untuk mklumt lanjut sila klik disini v(^_^*)

picca-picca yg Cik Mimie nk pertaruhkan
tok kelihatan di kalendar 2011 ialah:-

picca 1-cik mimie wit Allie si comel

picca 2-cik mimie @ genting

picca 3-cik mimie @ taarrraa ^_^

picca 4-DBS Family @ oligo coco

i'm done..maksimum 5picca.
Cik Mimie ltak 4 je la..hehehe...bleh kn??
gudluck tok diri sendiri..org kata
"Tuah ayam nmpk di kaki, tuah mnusia sapa yg tau" tol x chekgu..?

p/s: hope picca2 Cik Mimie ni menarik..hehe (^_^*)

Monday, November 22, 2010

Oh My God!!

Salam 1 Malaysia ^_^

ahakz..arini se Cik Mimie jenjalan kt umah uncle YOUTUBE..
tetiba Cik Mimie jmpe 1 video yg best sgt..
ok, Cik Mimie ngaku yg mmg Cik Mimie da jatuh hati ngan sore n lagu die.
best sgt2..v(^_^*)
so, kt cni Cik Mimie nk kungsi ngan u all
beberapa video yg best bg Cik Mimie..




p/s: semua lagu2 yg die nyanyi sedey2 blaka..T_T

Saturday, November 20, 2010

1st Giveaway Tinie (zon2u)

Salam 1 Malaysia ^_^

yeeaaaayyyhhh!!! ade Giveaway lagi...
sokka2...
giveaway kali ni diwat oleh Cik Tinie.

sila klik disini


syarat-syarat yg perlu anda patuhi adalah seperti berikut:-
Korang mestila menjadi follower Cik Tinie.
Buat entry pasal GA Cik Tinie ni, ha jgn lupe lak tampal kt sidebar beserta link.
Pastu korg kena gtau Cik Tinie after korg da siap wat sume ni.
Tag 2 Member korang.
GA ini sah sehingga 14/01/2011 (12.oo p.m.)


Hadiah tok GA Cik Tinie ialah:-

Hadiah Pertama:
(RAHSIA)

Hadiah Kedua:
(RAHSIA)

Hadiah Ketiga:
(RAHSIA)

Dan 5 Hadiah Saguhati:
(RAHSIA)

Cik Mimie tag:

p/s: Cik Tinie I'm done!! hOpe Cik Mimie menang salah 1 hadiah rahsia tu

1st Giveaway Kasut Tumit Tinggi

Salam 1 Malaysia ^_^

wah2!! Cik Mimie ni asyik join GA je keje
nye..huhu
biasa la Cik Mimie still in a GA mood..
so, GA yg Cik Mimie nk join kali ni dianjurkan oleh Cik Leena


pastikan kasut tinggi korg cukup tinggi sebelum klik tok maklumat lanjut k!!
hehehe v(^_^*)

so, apa lagi jom la kite reramai serang GA Cik Leena ni..
hadiah lumayan menanti anda
hope Cik mimie ade luck

lalalalala...yeeaaayyhh!!

Thursday, November 18, 2010

Jom Join Giveaway (Cabutan Bertuah) Di Suffah Beauty Shop!!!#1


Salam 1 Malaysia ^_^

yeaayyyhhh!! ade org ajak join Giveaway..
seronoknye, Cik Mimie nak mencuba nasib
lorh..

SUFFAH BEAUTY SHOP berbesar hati nak bg GIVEAWAY dari semasa ke semasa.
so, korg kena alert sentiasa tau!!
(semoga murah rezeki SUFFAH BEAUTY SHOP)

syarat-syarat yg perlu anda patuhi:

  1. Anda mestilah menjadi salah seorang follower di blog SUFFAH BEAUTY SHOP dan FIGUREUP2U.
  2. Gunakanlah kreativiti yang anda ada bagi menjadikan post GIVEAWAY ini lebih special dan postkannya di blog/web peribadi anda dan tggalkan link di komen pemilik giveaway ini yer ^_^.
  3. Mestilah warganegara Malaysia dan beralamat di Malaysia (dok OC x jadi masalah)
  4. Hanya 3 pemenang dipilih utk memenangi hadiah cabutan bertuah dan hadiah akn dikurier kn terus kepada anda. *hope Cik Mimie slh seorg drpd 3 pemenang itu ^_*.

hadiah-hadiah yang bakal dimenangi adalah seperti berikut:
  • Pertama: 1 pek EVE 600mg Collagen berharga RM79.00
  • Kedua: Figure Up Slimming berharga RM68.00
  • Ketiga: Jungong Detox White Patch untuk 1 bulan berharga Rm60.00
->tarikh ttup penyertaan adalah pada 26/11/2010 iaitu bersamaan dgn hari lahir pemilik blog tersebut..tepat jam 11.00 p.m..HEPI BESDAY to YOU, semoga hepi2 sokmo!! (^_^*)

->senarai pemenang akan diumumkan pada 28/11/2010

p/s: semoga Cik Mimie dpt slh 1 dr hadiah yg ditawarkan..=)

Aku Pelik Sebab..


Salam 1 Malaysia ^_^

penat sungguh melayan kerenah anak2 buah Cik Mimie semalam
almaklumla raya, so semua adik-bradik Cik Mimie blik berkumpul kt umah..
mmg kecah la kn umah Cik Mimie semalam..huhu..*tp, seronok sgt2


ok,itu cerita smalam berbalik kpd entry tok arini. Sedang Cik Mimie blogwalking pnye blogwalking, tetiba Cik Mimie terkandas kt 1 blog ni "Cik Izyan Shamba"
Eh, dia ajk join Headband Giveaway lorh, Pe ag Cik Mimie dgn muka yg x brape nk malu ni pun join la coz Cik Mimie nk headband yg kiut tu (termimpi-mimpi la Cik Mimie pasni) ^_^

bagi sapa2 nk join,
leh singgah blog beliau k? syarat2 ade di sana!!

-KEPELIKAN CIK MIMIE- *RAMAILA YANG TAU PASNI (x_x)

mesti korg xcited nk tu kn ape yg peliknye pada dri Cik Mimie ni?? heee..Kalau korg nak tau Cik Mimie ni trsgt2 la pelik sbb...

*PELIK PERTAMA:-
Cik Mimie x mkn bnda yg manis2 sbgai cntoh Coklat, Kek, Air manis dan juga Kuih yg manis2+lembik2..eeuuwww..sungguh Cik Mimie X SUKE!!! pelik kn?? *sori kt mmber Cik Mimie coz se besday dorg Cik Mimie x mkn pun kek dorg..

*PELIK KEDUA:-
Cik Mimie x mkn buah-buahan tempatan coz Cik Mimie x suke dgn bau die..lagi2 buah durian, cempedak, betik dan sekutu dgnnye..mmg Cik Mimie XSUKE!!! pelik kn?? *p, tempoyak Cik Mimie mkn ok..peberet!!

*PELIK KETIGA:-
Cik Mimie lau makan kt kedai mkn, Cik Mimie hanya akan order ais kosong@skyjuice shaja.. sbb Cik Mimie x minum air manis..jimat sapa yg kuar ngan Cik Mimie x perlu blanja air mahal2..hehe

okla, setakat ni je kot Cik Mimie nk bgtau sal kepelikan Cik Mimie. Bg Reader Cik Mimie yg tau sal ni, sonyap2 je deh!! xmo reveal2 sgt..hehehe..setiap manusia pasti ade sedikit kepelikan dlm diri dorg, sbb ape?? sbb kite x sempurna..hanya ALLAH S.W.T yg sempurna di dunia ini. (^_^*)

Tarikh tutup:- 1 December 2010

Sekian, wasalam ^_^



cuti-cuti Genting Highlands

salam 1 Malaysia ^_^

Baca entry Cik Mimie je, pasti korg da tau kn Cik Mimie nk share pasal pe??
hehehe..15/11/2010 after paper last 14/11/2010. Cik Mimie dgn BFF Cik Mimie telah menjejakkn kaki ke Genting Highlands..best wooo!!!

time Cik Mimie pergi ni cuaca sgt2 la sejuk, yg x bestnye Cik Mimie n the geng x dpt nk main semua permainan coz cuaca hujan. =( hanya beberapa permainan je kteorg main..
Cik Mimie mls nk membebel byk2, apa kata jom usha2 picca Cik Mimie disana!!

bersama Allie yg comel

i'm at LONDON ^_^

wit my BFF aswani_comey

wit adik Dafi@abg Paan

pasangan merpati berjoli2 ni..hahaha
ady&wani...sha&ucup

permainan yg aku main
merry go round(cm bdak2 je)

spinner (tkut weyh)

dan roller coaster (agk menakutkn yg ni)


itu shaja yg Cik Mimie nk share..Org kte selagi ade waktu utk diluangkn bersama, selagi itula kte gunakannye. Coz pasni kte xtau masih ade x lagi wktu itu utk kite. ^_^

p/s: cuti sekolah da nk bermula ni..apelagi jom la kite pergi bercuti, sesungguhnya Malaysia mempunyai byk tmpt yg menarik..=)

Selamat tinggal Semester 5


Salam 1 Malaysia ^_^


waaahhh!!! akhirnya..penantian Cik Mimie tok bercuti panjang smpai jgak.
16/11/2010 tarikh ini lah yg telah membawa Cik Mimie pulang ke kg halaman..*Segamat , Johor.
setelah 3 minggu Cik Mimie berhempas pulas @ berperah otak tok final Sem5.

"home sweet home" sgt2 seronok berada di rumah. Erm, tnpa disedari da hmpir 2 thu lebey Cik Mimie study. Tinggal 1 sem ag tok Cik Mimie mghabiskannya..sgt2 x sabar.
pasni, Cik Mimie akn melangkah ke dunia baru sama ada dunia Degree/dunia Pekerjaan (mna 1 erk??)huhuhu..masih kabur rupenye.

semoga apa yang telah Cik Mimie usaha kn selama ini membuahkn hasil yg memuaskn hati..
hope sem5 ni Cik Mimie dpt DL ag..dan semoga kenangan2 semasa sem5 ni akn sentiasa menjadi kenangan yg terndah wat diri Cik Mimie dan member2 yg sgt Cik Mimie sygi..huhuhu..AMIN!!

sampai dicini sahaja la bebelan Cik Mimie tk entry kali ini. Sampai bertemu lagi di entry akan dtg.

p/s: entry suka2=)






Friday, November 12, 2010

Contest pertama Cik Mimie - Contest Baju Sama

Salam 1 Malaysia

Ha, pagi ni sedang Cik Mimie blogjogging punye blogjogging..
tetiba Cik Mimie terbabas kt 1 blog ni..
sekali die ade buat contest da..^_^
dengan semangat yang berkobar2 Cik Mimie pun join la.
Contest Baju Sama by Ika Puk Puk


dan picca yang Cik Mimie pertaruhkan
ialah..
taaarrraaaa!!!


ehem..ehem..once upon a time..(ahakz cam citer cinderella lak)
cerita disebalik gambar, (yg kiri bertudung itam) wani a.ka pink and pooh collection,
diikuti oleh Cik Mimie a.k.a model galah bermata 4 dan shasha a.k.a bunge ucup ^_^

kalau nak tahu kteorg bertiga ni adalah Best Friend Forever,
atau dalam kata yg lebey popular BFF.

rahsia negara yg Cik Mimie nk bgtau ialah,
kteorg telah memiliki berhelai-helai baju yg sama tetapi berlainan kaler.
(dlm x sedar hmpir pnuh almari, smpai kteorg dpt gelaran kembar 3)
punye la dasyat..hehehe..

baju ini telah dibeli oleh kami bertiga,
ketika bercuti-cuti di kampung Cik Mimie (Segamat, Johor).
pada cuti sem yang lepas.

dan yg agak bestnye baju ni harga die rm5 je sehelai.
agak murah bukan??
tapi itu x penting, yg penting kami ada baju yg sama.lol.

baju ni gak la yg wt rmai org jeles ngan kami,
sbb?? kami ade bju sama, dorg xde..lalalala

p/s: Cik Ika!! Cik Mimie da join..sila2 la menilainye yerk..








Thursday, November 11, 2010

Keriangan Di Bukit Gambang Waterpark Resort


Salam 1 Malaysia ^_^

wah, lamanya Cik Mimie x update blog Cik Mimie ni..
bak kte sorg lecture Cik Mimie, blog korg2 ni da bersawang saya tgok..
heeee (^_^*) <--wat muka cute je dgr die comment

so, arini Cik Mimie xnk membebel byk2 juz nk share ngan korg sume..
picca yang Cik Mimie snap masa Cik Mimie bermandi-manda
di BUKIT GAMBANG WATERPARK (click tok tahu maklumat lanjut tntang tmpt ni)
ngan mmber2 Cik Mimie
mmg best sgt2!!

snap pic b4 mandi-manda

3 jejaka kacak!! kacak ke??

memikirkan masalah negara

mandi-manda time

senyum semua

wif Miss Muack Sha

keriangan mereka terserlah ^_^

gewdik time ^_*

Bukit Gambang THE Best!!

sudah mahu pulang, snap picca lue

seronok x tgok picca-picca kami ni?? jangan jeles tau..hehehe
so, lau korang de masa lapang tu..
ajaklah member or pemeli korang bercuti..
selain dpt keseronokan, korg jga leh merapatkan silaturrahim..
tol x??

p/s: kenangan yang x mungkin dapat Cik Mimie lupakan..LUV korg ketat2 (^_^*)