-->

Pages

CARI APE TU?

Tuesday, May 25, 2010

opps..apa ni???

salam 1 malaysia (^_^*)

ha, arini otak aku agak beku dan minda aku lak da membeku..
xde pe yg menarik aku nk post, juz suke2 jer ni..
benda ni pun da lama da..saja aku nk refresh blik..
ayat disebalik perkataan..(betol ke ni, lau salah betolkn yerk)

DUNHILL

D-dunia
U-umpama
N-neraka
H-hidup
I-ibarat
L-layang
L-layang

MARLBORO

M-manusia
A-akan
R-ramai
L-lagi
B-bila
O-orang
R-raba
O-orang

HACKS

H-hanya
A-aku
C-cinta
K-kamu
S-selamanya

KISS ME

K-ku
I-ingin
S-selalu
S-sayang
M-menyayangi
E-engkau

p/s: aku pun xtau dr mna ayat2 ni bleh timbul, ni pun aku tau dr akak aku..thankz ALONG

nampak sgt aku ni kuno..hahahaha
Blogger Templates

Blogger Templates

Sunday, May 23, 2010

Teman Oh Teman

salam 1 malaysia (^_^*)
arini aku nk kungsi2 ngan korg sumer mengenai sebuah sajak yang telah aku tulis 2 tahun yg lepas (agak lama da..huhuhu).
sebenarnye, ptg td dlm aku sibuk2 kmas buku2 lama aku..
aku terjumpe la diari lama aku masa sem1 lue (sekarang otw masuk sem5)..
suke sgt sbb da lama aku x buka buku tu..
masa aku selak2, aku terjumpe la sajak yg telah aku tulis khas wat 2 teman rapat aku yang paling aku sayang--->NUR IZZATI CHE MOHD ADNA & NOOR AQILAH MOHAMAD GHAWAS.
sempena pemergian mereka meninggalkan aku dan teman2 len tok ke UiTM kelantan dan UiTM melaka (kiteorg sempat bersama selama 6 bln jer)

sajaknye berbunyi begini...............

TEMAN..
mudah dicari dan dijumpai
walau di mana kita diami
susah senang sama dikongsi
itulah dia teman sejati...

TEMAN..
kau pergi tatkala bahagia tercipta
terpisah jauh demi cita-cita
di menara gading sama-sama menerpa
demi mengejar kehidupan yang berjaya...

TEMAN..
hadirmu akan aku rindui
setiap masa dan juga tika
mengenang kenangan serta memori
tika kita semua bersama-sama...
TEMAN..
ingatlah daku dalam doamu
semoga persahabatan terjalin mekar
akan aku doakan untuk kejayaanmu
bersama-sama menempuh dunia yang sukar...

TEMAN..
walaupun sekejap cuma kita bersama
akan aku ingat untuk selama-lamanya
bagiku ini permulaan perkenalan kita
semoga ia akan kekal sampai bila-bila...


p/s: syg dan rindu kawan2 saya qilah, atie, sha, wawa, dan ieka



Blogger Templates

Wednesday, May 19, 2010

jemput makan semua


salam 1 malaysia (^_^*)




sedap x lauk yang aku masak arini??hahahaha(perasan jer lebey aku ni)
lau nk tau, arini mak aku telah memberi tugasan kpd aku iaitu aku perlu masak untuk juadah tengahari..
wooo..agk mncabar, p aku suke..huhuhu (sbb aku suke memasak)(^_^*)

juadah yang telah aku msak tok tengahari td ialah ikan sardin tumis dan sayur pucuk manis masak air..huhu..(seperti dalam gambar di atas)

walaupun lauknye not so complicated p aku x ksah, yg penting aku dapat masak arini..
sebenarnye aku mmg suke masak-memasak ni..tat y bler mak aku suh masak aku ok jer..
hehehe..

p/s: korg jgn lecur air liur lak tgok msakan aku ni, lau nk rasa meh dtg umah..huhuhu

Blogger Templates

Blogger Templates

teka -teki, teka-tekuk..

salam 1 malaysia (^_^*)

pagi2 buta ni aku sgt2 la boring..ttiba aku tringat la psal teka-teki yg aku main ngan mmber2 aku..so, nk ilangkan boring aku pun wat la post psal entry ni..hahaha..(mmg xde keje)


soalan: ade 1 benda ni, orang yg buat tak memerlukannye, org yg beli tak mnggunakannye, orang yg mnggunakannye tak tahu apa2??
jawapan: keranda @ kain kapan.

soalan: dalam buh tembikai ade biji, dalam buah nenas ade apa??
jawapan: spongebob..huhuhu..

soalan: dalam byk2 negara, negara apa yg bnjir dulu baru hujan??
jawapan: bahrain.

soalan: byk2 kotak, kotak apa yang x boleh diangkat??
jawapan: kotak penalti.

soalan: ade 1 benda ni, badannye kurus, berekor tajam dan bermata 1..apakah ia??
jawapan: jarum..


p/s:huhu..lau korg ade teka-teki gak..meh la kite kungsi2..

Tuesday, May 11, 2010

Otak Ku Kosong, Minda Ku Membeku...

salam 1 malaysia(^_^*)

Owh, tidakkk...cuti sem ni wat diri aku jd buntu
otak aku kosong, minda aku lak membeku
so, aku xtau nk post ape ag

lau nak tau ni la keje aku cuti2 ni
on9 facebook dr pagi pai pagi esok
semata-mata tok men game..hahahaha..dasyat2..

kt bawah ni merupakan game feberet aku yg aku xleh miss
tiap kali on fb game ni dulu aku tuju..best wooo..
da byk kali menang da...haha

p, pe yg aku plik..salah ke aku men game ni..
member2 gurlz aku sume kata aku ni plik men game premier football street.
"eh, mimi pe la ko ni men game bola, cam lelaki" member aku gtau,
aku pun membidas blik"haha aku suke dowh men game ni, lanx p la pe org nk kte"hahaha..

p, aku x mara pun kt dowg, msing2 ade hak nk bg pendapat pe yg pnting aku hepi.(-.-*)




Mimie Yumiko Chan
Mimie wants to celebrate their glorious victory with you :)
13 hours ago via Premier Football Street Friends of Friends · · · Get a bonus from them

p/s: ape pun permainan yg kte men x semestinye melambangkan diri kite..pe yg slalu aku pegang ialah stiap pe yg kite lakukan msti brmula dgn niat..lau buruk niat kte, burukla jdnye dan sebaliknye..=)

Monday, May 10, 2010

wah..aku dapat award..!!!

salam 1 malaysia..(^_^*)


Dgn perasaan terharu aku nk ucapkan terima kasih kepada miss ierahaziera tok award yg cantik ni..
x sangka blog aku ni terpilih tok dapat award ni..

menurut gadis ini, sesiapa yg dapat award ini kena mengikuti arahan2 dibawah:

1) kena wat post pasal award ni
2) copy gambar award cam kt atas 2
3) bg la ucapan cket dan bg link orang yg bagi award kat korang 2..
4) kena la tag 15 orang yang aku nak diberi award ni plak..

erm, award 4 beautiful blogger...aku ke blog aku ni??? hahaha..keliru sudeyh..pe2 pun aku nak ucapakn terima ksih pd miss iera haziera sekali lagi krn memilih blog aku ni..

yela kan.. blog aku ni pun bese2 jer..follower pun x ramai, baru nk berjinak2 la katakan..huhu
p, xpe org da mmberi kite kenalah menerima dgn hati yg terbuka tol x..??

arahan pertama pai ketiga aku da turuti...now aku nk beralih ke arahan keempat, cam best je arahan ni..huhuhu..
inilah masa tok aku terjah, nk mencari blog sapa yg bertuah tok dapat award ni..hehehe..

calon2 yg bertuah adalah:-

  1. adik farhan jamal
  2. miss nabilah
  3. miss boneka
  4. mr. luzfiq
  5. miss elmo-chemo
  6. cik toge
  7. mr.azim @ sue
  8. cik ailebiu
  9. mietos3
  10. mr.fizi
  11. mr. ayen maiden
  12. mr. amir
  13. mr.afiq
  14. miss. shaucup
  15. mr.didi

p/s: hope calon2 yg bertuah ni suke dgn award ni..huhuhu..=)