-->

Pages

CARI APE TU?

Sunday, January 10, 2010

Cer!tA tAk KesAmPa!aN

Di saat mata tidak dapat kulelapkan.
Fikiran ku jauh melayang mengingati dirimu.
Kenangan kita bersama tiba-tiba menerjah ingatan ku.
Aku masih ingat di saat kita saling memandang
Tanpa sebutir perkataan dilafazkan
Saat itu aku terlalu malu untuk menatapmu
Engkau ku lihat juga begitu
Mungkin usia belum mematangkan kita lagi

Tapi sayang diriku telah melakukan satu kesilapan pada dirimu
Kata cinta yang engkau lafazkan telah ku tolak pergi
Bukan aku sengaja melakukan sebegitu
Tiada niat langsung di lubuk hati ini.
Aku menolaknya kerana aku masih belum bersedia
Dan aku rasa diriku tidak layak berdampingan dengan dirimu
Engkau berasal dari keluarga yang berada
Sedangkan aku hanya seorang gadis desa
Mana mungkin pipit boleh terbang dengan enggang wahai sayangku

Aku cuba menguatkan diri ini menjadi insan yang tabah
Menganggap apa yang terjadi sebagai takdir dalam hidupku
Mungkin engkau bukan dijodohkan untuk diriku
Mungkin ada insan lain yang bisa membuatkan kau bahagia

Setelah lama tidak bertemu tiba-tiba engkau muncul di hadapan ku
Diri ini tergamam bagai tidak percaya
Wajah yang sering kurindui kini berada menatap diriku
Senyuman yang dilemparkan masih manis seperti kenangan lalu
Sungguh aku benar-benar merindukan senyuman itu
Ku balas senyumannya seikhlas hati
Sejurus membawa erti dirinya kusenangi

Selepas bertanya khabar kami berpisah semula
Aku merasakan bagai mimpi kami dapat kembali bersua
Tiba-tiba hatiku berbunga riang dan gembira
Adakah takdir hidupku telah berubah?
Entahla aku membiarkan sahaja masa menentukannya
Yang pasti diriku sangat gembira berjumpa si dia

Tiba-tiba aku tersentak dari anganku.
Ku paling melihat insan yang ku sayang berada di sebelahku
Dia lah segalanya pada diriku kini
Tiada dua atau tiga yang boleh mnggantikannya.
Dan yang pasti aku tak akan meninggalkannya lagi
Seperti mana yang telah aku lakukan beberapa tahun yang lalu
Aku sangat mencintaimu wahai sayangku!!!

Wednesday, January 6, 2010

Cut!-cUt! DBS





Perkhemahan di balok 2 & 3 januari 2010.

perkhemahan yang amat menyeronokkan..perkhemahan ni pun kteorg sesaja je organise nak release tension b4 klas stat..p, mmg best x dinafikan walaupun x byk xtxt yang kteorg lakukan..firstly, aku nk ucap thankz a lot kt boys wani coz sudi bntu kteorg sumer and aku nk ucap thankz gak kt korang coz sudi meluangkan masa tok camp ni..huhuhu..
pe2 pun korang mmg sempoi..mlm bbq yang best sgt, ayam pun sodap..huhuhu..
pada yang x ikut serta tu, jgn jeles k..t kte organise ag..
cuti2 DBS ni...cau..roger n out:D

LaGu KeSukAaN Aku


GOODBYE DAY’S

DAKARA IMA AI NI YUKU
SO KIMETANDA
POKET TO NO KONO KYUKO WO
KIMI NI KIKASETAI

SOT TO VOLUME WO AGETE TASHIKAMETE MITAYO

OH GOODBYE DAY’S IMA
KAWARUKIGA SURU
KINOU MADE NI SO LONG

KAKKO YOKUNAI YASASHISA
GA SOBA NI ARU KARA
LA LA LA LA LA
WITH YOU…

KATAHOU NO EARPHONE WO
KIMI NI WATASU
YUK..KURI TO NAGARE KOMU
KONO SHUNKAN

UMAKU AISETE IMASU KA
TAMA NI MAYOU KEDO

OH GOODBYE DAY’S IMA
KAWARI HAJIMETA
MUNE NO OKU
ALRIGHT

KAKKO YOKUNAI YASASHISA
GA SOBA NI ARU KARA
LA LA LA LA LA
WITH YOU…

DEKIREBA KANASHI..I..
OMOI NANTE SHITAKU NAI
DEMO YATTEKURU DESHOU..OH..

SONO TOKI EGAO DE
YEAH, HELLO MY FRIEND NANTE SA
IETA NARA I..I NONI…

ONAJI UTO WO
KUCHIZUSAMU TOKI
SOBA NI ITE I WISH..

KAKKO YOKUNAI YASASHISA
NI AETA YOKATTA YO
LA LA LA LA
GOODBYE DAY’S

OOOOO…

SONG BY: YUI YOSHIOKA